Струва ти се Естествено, че някой като се мотае, умира, и чака 6 цикъла на светофарите. Ама аз говоря за тези които не се мотаят, и въпреки това има такива които тарикатеят и ги натискат.
zgabrovski написа:
Най много се дразня на хора които не ценят времето на другите. Това за мен са точно тия които при зелено се мотат и остаят дистанция по 20-30 че и повече метра. И точно в това разстояние влизам аз. Понякога такива като теб не ме пускат,но аз и не се натискам, щото след теб винаги има празно място
Искам да те попитам : Каква е основната 99.99% причина за катастрофите от тип "удар отзад"? Съгласи се, че няма как всички коли да са на по 2 метра дистанция, защото има жени, има млади шофьори, както на възраст, така и на опит. Ако в тези 20 метра за които стана въпрос, някой бърза да се набута, в това време предния спира рязко и какво става.....Винаги съм се чудил - няма ли как при зелено всички едновременно да натиснат газта? Много ще е яко! И после обаче на жълто трябва всички едновременно да спрат.... Не мисля, че има някой в София, който да не бърза, и има интерес да се размотава. Както ти бързаш, така и аз бързам, и всеки друг бърза.... и аз опитвам да карам оптимално - видя ли пролука - използвам я. Но никога няма да направя такава маневра като на Лъвов мост, или преди тунела за Люлин. Тях ги правят тези които са по-по-най! И ги натискам към островчето или към насрещния автомобил, дано да се ударят. Защото маневрата им е високо рискова, а твоите доколкото разбрах са оптимални и обмислени. За което БРАВО! Ти ли ремонтираше копчетата за ел. стъклата с кламер?
А бе каквото и да си говорим, в София ако не използваш максималното, което е позволено според движението, не според закона, си "аутсайдер". :D Аз лично имам едно правило за мен, с което се съобразявам.Влизам на всякъде, където е възможно по какъвто и да е начин. Ако има коли около мен използвам златното ми правило - при маневрата, която правя, по никакъв начин да не накарам другите участници в движението около мен да си променят траекторията на движението си, или да използват наложително спирачи заради мен. Това е моето правило, което според мен действа перфектно.
Това да, ама в описаната ситуация просто те се мъчат да ме натискат, от другата страна и там натискат. И както излиза. От 2 ленти за направо, 4 коли се мъчат да се включат пак в 2 ленти. И както става, ти няма на къде да бягаш и неволно се отклоняваш наляво. Другия който го натискат от лявата му страна се отклонява неволно надясно, и 2-те коли в средна лента спират за да не се ударят, а пък тарикатите си минават. Е ще продължавам да си ги качвам по тротоарите.
Много готина тема. Овации за автора й. Айде и аз да споделя... Значи във Варна кръстовището на Сливница със Дрин и Пирин. Идвайки по Сливница откъм Нептун има 3 ленти - една за надясно и две за направо. Конронния номер на олигофрените е да се престроят за надясно и като светне зелено да тръгнат направо. Аз обикновено се престроявам в средната лента - демек - дясната за направо и ако ми е загряла колата със великолепен старт ги карам да се натъкнат на спрелите отсреща коли и да ги освиркам. А ако не ми е загрял двигателя - просто ги освирквам. По какво ги познавам, че няма да завият надясно ли - ами просто не дават десен мигач както си му е реда.
Чета за софийския Лъвов мост...За какъв чеп се набивате в най-голямото задръстване?Така и така идвайки от автогарата,що не завиете по Козлодуй?От там се излиза и на Раковски,и на Сточна.Иначе за най-гадно място....вече е оправено де...кръстовището между Билла и пощата в Люлин.Булевард с две отделни платна, разделени по средата от трамвая....завиващите нямат секция и трябва да чакат насрещното....в лентата, дето не се вижда.
Коментар