Опитвам се да не се впрягам въпреки че има разни идиоти по пътищата, но най ме вбесяват бакшишите, то за тях има отделен правилник и закон, винаги са с предимство и винаги са прави мамка им..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои са най-дразнещите места, на които ви "натискат"
Collapse
X
-
за кръстовището на цар освободител и раковски , посока СУ, почти съм сигурен че си има отделни ленти за наляво, направо и надясно, и обикновено "левите" минават направо. Това също ми е много критично място.Колегата ls1 доколкото разбрах, има предвид такава ситуация, като на картинката. Според вас наистина коя правилната посока за средната лента? синята или червената? според мен е синята, защото пътят леко се изменя в завоя, а не червената, понеже си върви все направо. Как мислите? м/у другото картинката показва кръстовището на булевард асен йорданов с булевард цветан лазаров посока плувния комплекс цска, м/у дружба 1 и слатина. червеното горе вляво е трамвайна линия, а зеленото е островче. за десния завой си има отделна лента и самостоятелен светофар, който пуска преди този за направо
Коментар
-
Ако има две ленти за направо и пътя след кръстовището също е двуленотов... въпреки, че като линейно разположение има съвпадение на различни ленти, според мен, всеки трябва да си държи лентата... т.е., както казваш колега - синята лента. Отделен е въпроса обаче, че тези дето са били в средната лента намират за по-удбно да използват това разположение за да се натикат в по-бързата (т.е. лявата) и си карат направо, което за мен не е справедливо... А като обобщение... такива кръстовища бол в София... и всеки тарикат се прави на интересен да се бута, завира... не ги разбирам тези хора... комплекси ли избиват... или наистина си мислят, че са нещо повече от останалите... За съжаление голям е проблема с липсата на прилагане на законите, но и това е дъвкана-дъвкана тема, та чак ме мързи да пиша... Единственото което искам само да допълня - всеки негодува от поведението на останалите участници на пътя и си вика що аз да съм прецакания... а именно от себе си трябва да започне човек, и когато тези, дето си спазваме правилника, държиме се колегиално останалите на пътя станем повече... тогава вече тарикатите ще се принудят да отстъпят. Не знам защо сега в главата ми се завъртя една мисъл, относно казаното от един колега (да ме прощава, че ме мързи да погледна кой беше, но по спомен май беше Filcov), относно благотворителната инициатива, че в началото направо не е вярвал, че ще успееме... но понякога нещата се случват, дори и да изглеждат безнадежни в началото...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Аз ще споделя за едно място където не ме натискат ами ги "изтласквам" Като караш по Тодор Александров посока Люлин , кръстовището след Арената (преди тунела). Там са лента за ляв завой, 2 за направо и една за десен. Обаче понеже светофара пуска първо десния и тя се поизчисти лентата и разни дупенца като се засилят и от лентата за десния гаааз и направо. Аама и аз давам гааааз и оня остава челно срещу един мнооого голям стълб
Коментар
-
ogi28b написа:////Punto//// написа:Аама и аз давам гааааз и оня остава челно срещу един мнооого голям стълбфиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:ogi28b написа:////Punto//// написа:Аама и аз давам гааааз и оня остава челно срещу един мнооого голям стълб
Коментар
-
tomazo написа:супер и като се размаже у умре после голям кеф !!!
Коментар
-
Оги много се палиш ми се струва... може и на Арена някой път пак да пробваш да ме натиснеш (само че там аз го правя от крайната лява лента там).В тия случай в 99.99% от случаите (явно в останалия 0.01 % си ти) като светне зеленото има тракова моткане и разстояние между колите че могат да се набутат поне 5-6 тариката (като мен).Всътщност аз не се броя за тарикат, а съм просто човек който обича да кара оптимално. Ако цената на "тарикатлъка" е засичане - никога няма да се изтарикатя. Т.е. не засичам никой. Най много се дразня на хора които не ценят времето на другите. Това за мен са точно тия които при зелено се мотат и остаят дистанция по 20-30 че и повече метра. И точно в това разстояние влизам аз. Понякога такива като теб не ме пускат,но аз и не се натискам, щото след теб винаги има празно мястоAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Точно така. Който може - тарикатее, който не може - не трябва да опитва. Аз също се стремя да карам "оптимално", но не и с цената на чуждите нерви и накладки (или там каквото се износва при рязко спиране)... Обаче са ми много неприятни тези, за които е споменал колегата zgabrovski. Държат по 20 метра дистанция в най - натоварените часове... ужас... и когато има някой такъв на 15 метра зад мен в съседната лента и дам мигач да се престроя той мигновенно настъпва газта, за да побърза да не ме пропусне... не че успява де... просто не го разбирам това... при положение че ако не дам мигач мога да си се ръгна пред него, а той горкия няма и да се усети...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Аз затова и не давам мигачAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:Оги много се палиш ми се струва... може и на Арена някой път пак да пробваш да ме натиснеш (само че там аз го правя от крайната лява лента там).В тия случай в 99.99% от случаите (явно в останалия 0.01 % си ти) като светне зеленото има тракова моткане и разстояние между колите че могат да се набутат поне 5-6 тариката (като мен).Всътщност аз не се броя за тарикат, а съм просто човек който обича да кара оптимално. Ако цената на "тарикатлъка" е засичане - никога няма да се изтарикатя. Т.е. не засичам никой. Най много се дразня на хора които не ценят времето на другите. Това за мен са точно тия които при зелено се мотат и остаят дистанция по 20-30 че и повече метра. И точно в това разстояние влизам аз. Понякога такива като теб не ме пускат,но аз и не се натискам, щото след теб винаги има празно място
Коментар
-
Една от най-дразнещите отсечки за мен е бул България. Всички се движат средната и предимно в лявата лента. Дясната обикновено е почти напълно празна и се налага да се задминават през нея. А вечер обикновено гледам да се "залепя" зад някой джип, като следвам слалома му.Друга нещо, което ме дразни изключително бавно движещите се автомобилисти по Симеоновско, които даже не спазват ограничението. Там съм хванал две-три пресечки, през които се минава по-бързо. Точно заради тях стават задръстванията и рисковите изпреварвания, както разбира се и изключително бавното изнасяне към околовръстното.
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар