Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои са най-дразнещите места, на които ви "натискат"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кои са най-дразнещите места, на които ви "натискат"

Кои са най-най-най-дразнещите места, на които ви "натискат", и как отвръщате?За мен най-дразнещото място, по-дразнещо от всички останали взети заедно, на което някой тарикат ме натиска и ми отнема позицията, това е кръстовището на лъвов мост , движейки се по сливница, посока сточна гара, след светофара на ботев, най-лявата лента е за ляв завой, и на светофара на лъвов мост няма къде да се отиде освен наляво или нахално да се "натисне" някой от втората лента, която всъщност си е за направо, като му се отнеме предимството и позицията. Така тези от правилната лента са принудени да изчакват "тарикатите" , които от лявата лента минават направо и "правилните" чакат още повече...Когато минавам оттам, задължително издебвам такъв тарикат, който е наравно с мен, и при преминаване през кръстовището той първо ме изчаква за да се бутне след мен, но аз задължително също намалявам, за да няма къде да се бутне, през това време задната кола ме настига и го затваря, по-задната - също. Така "тарикатчето" е принуден да изчака цялата колона и да мине съвсем последен, което на мен ми носи огромно удовлетворение че съм го "наакал". Ако случайно е малко пред мен, изфорсира и иска да се бутне пред мен - изфорсирвам се и аз (преценено! ) , скачам на клаксона, той евентуално намалява и ме изчаква, изравнява се с мен, и се връщаме на предишния абзац Ето това място в софия ми е най-противното, най-много ме дразнят тарикатчетата там, и честно казано при приближаване предварително се настройвам агресивно, и съм готов да сляза от колата ако се наложи! Никога и по никакъв повод няма да пропусна никого преди мен точно там, дори и от форума да е, освен ако от това зависи да мине линейка или пожарна.

Аз пък винаги минавам от там така значи ще ме "прецакаш" като можеш А минавам от там щото в "правилната" лента като светне зелено докато се "размърдат" трябва да се чака яко а и често се отварят дуки да влязат по 2-3 коли.В интерес на истината в 99% успявам да се пристроя преди навлизане в самото кръстовище.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

абсолютно винаги давам път на всеки като теб, който реши да се престрои преди кръстовището, на всеки се случва в последния момент да трябва да иде в друга посока, но говоря за тези които го правят вътре в самото кръстовище, за тях - никаква милост!А тези се "размърдват" бавно именно заради другите - защото им правят път и не разбират как сами се пре**ват!

Коментар

Или са колежки които са решили да се гримират например.

Коментар

Хм аз пък като ходя в София ходя с някоя от служебните коли и не ми пука дали ме натискат. Колите са ми все с ОВ регистрация и всеки гледа да ме прецака както може. Но аз си чакам на светофари и кръстовища. Много се радвам когато съм объркал пътя или лентите за престрояване на светофара и някои ме пусне да мина. Евала на такива хора! Все пак случва се човек да сбърка. На въпросното кръстовище са ме пускали един път защото бях в лентата за направо, а установих че там не е правилния път и един човек с БМВ 5-тица с много девятки в номера ме пусна.
          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Обикновено ако не бързам ги пропускам такива, защото и на мен ми се налага да правя такива своеволия когато бързам. Точно за Лъвов мост не знам, рядко минавам от там, но сутрин като слизам по симеоновско на пресечката с околовръстното има ааадски гадни и дълбоки неравности на излизане от кръстовището... естествено там намалявам, но "идиотите с джипове", както ги беше нарекъл някой скоро, не намаляват, а тъкмо обратното - ускоряват и ми се лепят за задника и свирят все едно са на сватба... ами който иска да си троши колата - да си я троши... аз не искам... ама май някои път един ше си го отнесе за всички, дето са ме ядосвали така...Иначе да засечеш една лента е добре, лошото е когато трябва да правиш ляв или десен през две или три ленти... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp
            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Аз винаги пускам всеки който пита и винаги режа който мога, ако се ръга.

Коментар

Във Варна като влизаш от магистралата първия светофар (до Технополис) има 2 ленти наляво, 2 ленти направо и 1 надясно. От тези две за направо лявата се пада така, че ако караш директно направо - се озоваваш в дясната след кръстовището. Редовно като си седя там в дясната от двете за направо някоя мацка неразбрала има вляво и тръгваме двамата и тя патката кара направо а аз де да се навра? Свиркам - гледат ме с недоумение, нали си карат напрво, къф е проблема. Така че там или гледам да се изстрелям за да си влезна в лентата (и да отнеса една от момата, понеже от нейна гледна точка аз я засичам и се вмъквам пред нея), или мноооого кротко да я оставя да мине пред мен а аз да се мушна след нея. Явно за такива офци трябва да направят два пунктира на кръстовището, да сочи накъде отиват лентите.

Коментар

Едно от тези местенца е кръстовището на бул."Цар Освободител"/Руски/ с "Раковска" посока Университета. Там задължително от лявата лента се навира някой. Честно да си кажа и аз съм го правил, ама най-дясна лента, при десен завой винаги изчакват пешеходците които са поне 20 човека, те докато се източат то светне пак червено. Просто проблема е че не стигат лентите за всички автомобили, не че сме чак толкова нахални шофьори. Винаги тръгвам с нагласата да карам нормално, ама след 20 мин. съм свидетел на такива простотии и наглотии, че ми писва да съм възпитан.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                  Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                  Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

В отсечката между краснополянския буливард, и тодор александров, (не и знам името, и на булеварда) Идеята там е да има едно платно за тези дето отиват към моста. Обаче в ачалото на улицата -спирка, естествено е разширено. Пада се от дясно на платното и там по 3-4 коли.Също на константин величков, щото в дясната лента или автобус, или нещо друго.Още по-дразнещо, но това май аз съм си виновен, движа се в дясната лента на големия люлински булевард, и излиза че ако някой спре там, авариино, край! Всичко живо е зад него и чака цяла колона коли. Мисля че там вяма права за дпиране ама...кой ме пита. Там си се засилваш, и спирането е...убииствено. Щото има един чгащ идиот пред теб. Даже излезнал от колата отстрани и чака, та да мине към задната и част. Така стават инцидентите.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Десният завой на Евлоги Георгиев и Драган Цанков го взимам почти винаги от средната лента. В дясната лента чакането е нечовешко.Ако обаче си се наредя пускам ...Само веднъж съм имал конфликт - един нервак ми чукаше по стъклото

Коментар

бе нявсякъде се натискам като бързам. ако съм спокоен и за никъде не бързам си карам по правилата и си чакам и пускам другите. обаче нагляри, които вместо да "се помолят" да ги пуснеш, въпреки че са минали цялата колона от насрещната лента и вместо това "с лошо " се бутат е те увисват.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

че то вече си е класика от най лявата лента да си правиш десен завой и обратното p.s.и това се случва най вече заради тия ,дето се редат като офце един зад друг ,нищо че има 2-3 ,че и повече ленти !
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

В Пазарджик на първото кръгово на моста на р. Марица преди бензиностанция Шел. Там почти винаги някой решава да се прави на по-голям майстор от останалите, заобикаля колоната отляво и застава така, че отнема видимостта на всички останали. Ако съм първи в колоната, почти винаги става интересно и има набити спирачки след това, не пускам НИКОЙ да ме избутва така .Само ако жената е в колата, може да му се размине на нахалника. Естествено в такива случаи прилежно му записвам номера в черния тефтер и след това . Бъзикам се, не съм толкова лош.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Мдам... точно както го описва колегата ogi28b за Лъвов мост... само дето не се гавря чак толкова че да пускам газта/после да форсирам... простичко си карам максимално плътно зад предния и си отварям очите на 4 дали някой няма да му свие номер на този пред мен и той да набие кучките, пък аз да го нацеля отзад... Но като цяло гледам да съм колегиален на пътя... особено що се касае градския транспорт (но не и маршрутките ) винаги гледам ако има да пусна някой автобус/тролей да се включи в движението, дори с риск да се влача след това отзад и да бъда освиркан от тези зад мен (да, имало е и такива индивиди, дето захапват клаксона за това, че съм спрял изключително бавно и леко за да се включи автобуса в движението). Също така винаги пускам да се престроят колеги с номера от други градове... защото знам колко е гадно да не познаваш улиците/маршрутите и да ти се налага да се престрояваш чак когато установиш, че не си в лентата за където си тръгнал... Не знам как точно да го обобщя... но след толкова години по софийските улици ги надушвам тарикатите, както и тези, дето наистина са се объркали. Вече почти всички тарикати "уж" пускат мигач тип "не съм нагъл", ама в същото време си се бута по абсолютно същия начин... Но пък понякога го гледаш някой застанал смирено и си блимка с мигача, не вярвайки, че някога ще излезе от ситуацията... е такъв/а гледам да го пусна... Мразя тарикатите и правя всичко възможно да им усложня живота... Но и те изхтрели... знаят, че колкото по-лъскава/нова кола караш и си в редицата на балъците, толкова по-вероятно е да не му издържат нервите и да го пуснат... докато мен като ме видят с Типока от ’89г, дето си кара плътно... хич се и не опитват да ме натсикат...
                              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                              --- в сърцето завинаги... ---
                              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Working...
                              X