Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПРАВЕН ПРОБЛЕМ

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво задминаваш в градски условия на дву или повече лентов булевард? Айде пак да помислим върху вечната тема.

Коментар

Airfan написа:
      Какво задминаваш в градски условия на дву или повече лентов булевард? Айде пак да помислим върху вечната тема.
      чен с две Законът не разграничава път в градски или извънградски условия, еднопосочен път с две ленти или двупосочен такъв, когато се определят правилата за изпреварване. Задминава се винаги от лявата страна на задминавания автомобил. Всичко останало е грешно тълкуване на Закона.
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Няма понятие задминава в ЗДП
        Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
          Хайде сега да си играем на термини и думички, стар съм вече за тези игрички. Задминаване, изпреварване, надбегване, издухване, кое си избираш?То е като разлика между акане, тропане и друсане на крушата.Единствено различното е заобикаляне на спряло превозно средство, което може да стане и от дясно, законът го допуска.. :DВ България забелязвам, че всички се научихме да изпреварваме от дясно, което е нарушение.

Коментар

SUS SCROFA написа:
            niko09 написа:
            Хайде сега да си играем на термини и думички, стар съм вече за тези игрички. Задминаване, изпреварване, надбегване, издухване, кое си избираш?То е като разлика между акане, тропане и друсане на крушата.Единствено различното е заобикаляне на спряло превозно средство, което може да стане и от дясно, законът го допуска.. :DВ България забелязвам, че всички се научихме да изпреварваме от дясно, което е нарушение.
            Сигурно е така, колега иска правен съвет на правен език ако кажеш в съда "задминаване" ще стане голямо изтропване Нарушението са всички бастуни който карат в лявата лента и не знаят коя е лентата им за движение.
            Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
              SUS SCROFA написа:
              niko09 написа:
              Сигурно е така, колега иска правен съвет на правен език ако кажеш в съда "задминаване" ще стане голямо изтропване Нарушението са всички бастуни който карат в лявата лента и не знаят коя е лентата им за движение.
              Стига де, това е форум, а и различната дума не променя по никакъв начин смисъла на това, което пиша. Какъв съд, сега какво тропане.

Коментар

Изпреварва се само от ляво по закон обаче понякога просто лявата лента е заета от някой колегиален шофер който не знае за какво се използват страничните огледала
                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                  Изпреварва се само от ляво по закон обаче понякога просто лявата лента е заета от някой колегиален шофер който не знае за какво се използват страничните огледала
                  Това не оправдава нарушението. Това, че някой се държи неадекватно не ни дава право да нарушаваме правни норми. В противен случай, настъпва хаос и анархия. Ние не сме далеч от това състояние.

Коментар

Ама вие какво четете закона като дявола - евангелието? Какво го цитирате тоя член 67 от правилника? Нали ви показах в КОЙ ТОЧНО член от закона си пише за движението в населени места, при наличие на две и повече ленти? Пише си че това с дясната лента не се прилага в градски условия. Какво задминаване, какво изпреварване? Как може да въвеждате така хората в заблуда? Отидете на проверочен изпит, моля! Като има 2 ленти за движение, очертани с маркировка, и съм в населено място - избирам си едната лента и се движа в нея. Изобщо не ме интересува кой е в другата, дали другата лента е отляво или отдясно, и дали в нея някой се тътри с 30, или лети с 90. Аз съм си избрал лента, движа си се в нея, никой не изпреварвам. Егати, написано е черно на бяло, и има хора, които твърдят обратното! Прочетете член 15 от ЗДП. Внимателно! Сега ако някой иска да ми каже, че това което пише в ППЗДП е по-висше от това, което пише в ЗДП.... Едното е закон, другото не е. Разликата е огромна. Това с дясната лента е едно малоумно схващане, което е дошло от това, че учащите се винаги ги карат да заемат дясна лента, защото се движат по-бавно и да не пречат, а също и от това, че на едно място пише за движение в дясна лента, а никой не си прави труда да прочете изключението за населени места. Това само показва колко внимателно сте прочели ЗДП и как сте изкарали теоретичния изпит. Темата е приключена отдавна, колегата venco67 съм сигурен, че вече има отговор на въпроса си, с точния член - цитиран. От там нататък всичко останало е точно "дрън-дрън".

Коментар

ogi28b написа:
                      Ама вие какво четете закона като дявола - евангелието? Какво го цитирате тоя член 67 от правилника? Нали ви показах в КОЙ ТОЧНО член от закона си пише за движението в населени места, при наличие на две и повече ленти? Пише си че това с дясната лента не се прилага в градски условия. Какво задминаване, какво изпреварване? Как може да въвеждате така хората в заблуда? Отидете на проверочен изпит, моля! Като има 2 ленти за движение, очертани с маркировка, и съм в населено място - избирам си едната лента и се движа в нея. Изобщо не ме интересува кой е в другата, дали другата лента е отляво или отдясно, и дали в нея някой се тътри с 30, или лети с 90. Аз съм си избрал лента, движа си се в нея, никой не изпреварвам. Егати, написано е черно на бяло, и има хора, които твърдят обратното! Прочетете член 15 от ЗДП. Внимателно! Сега ако някой иска да ми каже, че това което пише в ППЗДП е по-висше от това, което пише в ЗДП.... Едното е закон, другото не е. Разликата е огромна. Това с дясната лента е едно малоумно схващане, което е дошло от това, че учащите се винаги ги карат да заемат дясна лента, защото се движат по-бавно и да не пречат, а също и от това, че на едно място пише за движение в дясна лента, а никой не си прави труда да прочете изключението за населени места. Това само показва колко внимателно сте прочели ЗДП и как сте изкарали теоретичния изпит. Темата е приключена отдавна, колегата venco67 съм сигурен, че вече има отговор на въпроса си, с точния член - цитиран. От там нататък всичко останало е точно "дрън-дрън".
                      Преди три години си заблудил колегата. Написал си, че учебната кола е в нарушение, а основното нарушение е било изпреварването от дясната страна на колегата. Законът е много ясен, забранява се изпреварването от дясната страна на изпреварвания автомобил. Тук не става дума за лява и дясна лента, а за забрана за изпреварване от дясна страна на изпреварвания автомобил. Няма никакво значение дали е еднопосочен с две ленти или двупосочен с две ленти.

Коментар

@SUS SCROFAКолега, кажи къде в закона пише точно цитиране "че няма значение дали си в населено място или си извън населено място"Защото точно в закона си пиша кога това правило за лява, дясна, средна и т.н. ленти не важи в градски условия и скорост под 80км/ч.Какво повече ти трябва?Явно ти си измисляш закона, а това, че го пише черно на бяло няма значение май.И вземи прочети малко що е то изпреварване, задминаване и т.н. Описано си е в закона кое какво е. И след това продължи натам.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ама ти продължаваш да си знаеш твоето. Стига с това "изпреварване". Колегата е избрал друга лента за движение - дясната, точка. Дай да направим едно такова ПТП, искаш ли? Ти карай в лява лента, аз ще карам в дясна с по-висока скорост. Влез ми в лентата така, че да ти сгъна вратите с моя ляв калник, ще викнем КАТ, ти претендирай, че те изпреварвам отдясно, а аз - че не си ме пропуснал при навлизане в моята лента? Както е направил и учебинят автомобил - не е пропуснал движещия се колега от дясната лента, а леко го е засякъл. Ако все пак допуснем, че е изпреварвал отдясно, то преди това учебният автомобил се е движел в лява лента, без да има право. Значи пак той е в нарушение. Може да пробваш да направиш такова ПТП не с мен, а с някоя хубава скъпа кола. Да видим като и платиш ремонта и ти напишат акта за неправилно престрояване и отнемане на предимство - дали ще си на това мнение. Попрегледай пак ЗДП-то, раздел 9 - Изпреварване, и може би ще откриеш каква е разликата между това да изпреварваш и това да се движиш по друга лента, очертана с маркировка. Ще опитам накратко: изпреварване е когато в лентата, в която си длъжен да се движиш - има ППС, което се движи по-бавно от теб. В този случай - уверяваш се че няма да създадеш опасност, напускаш лената, отиваш в лявата лента, преминаваш покрай другото ППС, след което се връщаш в първоначалната лента. Цялата тази маневра е "изпреварване". Когато имаш право на избор от няколко ленти и можеш да се движиш свободно във всяка от тях (например извън града, при наличие на 3 ленти сигнализирани със знак, или в града, при наличие на 2 и повече ленти, очертани с маркировка, или сигнализирани със знак) - тогава просто сменяш лентите. Можеш да сменяш колкото пъти си искаш, от която в която искаш, като преди това пропуснеш движещите се по тази лента, която искаш да заемеш. Може да настигнеш друго ППС, да смениш лентата - с дясна, с лява, с която ти е кеф. Преминаваш покрай другото, след това можеш пак да си избираш лента, или може да останеш в същата лента. Това цялото нещо - не е изпреварване. Това е движение по лента, която ти харесва.

Коментар

ogi28b написа:
                            Ама ти продължаваш да си знаеш твоето. Стига с това "изпреварване". Колегата е избрал друга лента за движение - дясната, точка. Дай да направим едно такова ПТП, искаш ли? Ти карай в лява лента, аз ще карам в дясна с по-висока скорост. Влез ми в лентата така, че да ти сгъна вратите с моя ляв калник, ще викнем КАТ, ти претендирай, че те изпреварвам отдясно, а аз - че не си ме пропуснал при навлизане в моята лента? Както което се връщаш в първоначалната лента[/u]. Цялата тази маневра е "изпреварване". избираш лента, или може да останеш в същата лента. Това цялото нещо - не е изпреварване. Това е движение по лента, която ти харесва.
                            Може и на двамата дани напишат акт, това знаеш ли го? Избираш лента за движение, а не избираш лента за изпреварване, не тълкуваш правилно закона. И знак д1, който ми размахваш под носа не касае по никакъв начин изпреварването. Давам ти пример: на цариградско шосе, нямаш право да изпреварваш от дясно, разбирай лявата страна на изпреварвания автомобил. Тук не става дума за пристрояване на кръстовище нито за заобикаляне на спрели и чакащи превозни средства.

Коментар

BO написа:
                              @SUS SCROFAКолега, кажи къде в закона пише точно цитиране "че няма значение дали си в населено място или си извън населено място"Защото точно в закона си пиша кога това правило за лява, дясна, средна и т.н. ленти не важи в градски условия и скорост под 80км/ч.Какво повече ти трябва?Явно ти си измисляш закона, а това, че го пише черно на бяло няма значение май.И вземи прочети малко що е то изпреварване, задминаване и т.н. Описано си е в закона кое какво е. И след това продължи натам.
                              В закона има само изпреварване като термин, има такаква глава.Раздел IX.ИзпреварванеЧл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.Когато в един закон е дадено едно павило, без да е уточнено за къде то важи, се спазва навсякъде. И ТЕ ТАКА........... И на теб ще го повторя, движението не е изпреварване. Единствено в раздела за заобикалянето е написано, че се допуска то да става от дясно, разбирай лявата страна на заобикаляния автомобил.Ако беше прочел всичките ми мнения щеше да видиш, че съм откопирал буквално някои неща от закона.

Коментар

Абе то и като минаваш светофар на зелено но те удари кола на НСО която минава на червено пак ти си виновен ,нищо че в закона и правилника пише че си прав .
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X