Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Триизмерна GPS система с лазерно насочване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Триизмерна GPS система с лазерно насочване

Вижте колеги на какво попаднах: http://www.mvs.net/index.html , как ви се струва
    Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

В България все още не може да се използва доколкото зная. Имам познат румънец, който разправяше, че лятото когато е бил на море у нас не е могъл да си използва GPS навигацията. Имало е само магистралите. Останалото - бели петна.
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

Коментар

dannybo написа:
      В България все още не може да се използва доколкото зная. Имам познат румънец, който разправяше, че лятото когато е бил на море у нас не е могъл да си използва GPS навигацията. Имало е само магистралите. Останалото - бели петна.
      Хм странно значи моя ГПС е някво менте щото ме прекарва и в най малките улички по софия!
      Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
      Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

Работата опира до там с каква карта го ползваш. Румънеца едвали е имал подробна карта на Бг. И аз съм се навил скоро да бучна една такава машинка
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Това лазерно насочване ако си в града..познай какъв лабиринт ще ти се нареди от червени линиики...

Коментар

Slavi_Lancia написа:
            Работата опира до там с каква карта го ползваш. Румънеца едвали е имал подробна карта на Бг. И аз съм се навил скоро да бучна една такава машинка
            Препоръчвам iGO има и най-малката уличка в софия и почти всички големи градове + детайлни карти на всички страни в който ми се е налагало да го ползвам! Само ще кажа че в Солун ме изкара от центъра до Е79 с 2-3 завоя, бях като солунски бакшиш направо баща ми караше отзад и се хвана за главата

Коментар

Навигацията е повече въпрос на карта, а не на GPS. Приемника дава само координатите където се намираш - останалото го прави картата.Ако си купя устройство с карта на щатите цяла европа ще е едно бяло петно.

Коментар

Устройството не е само карта,а има доста показатели по които може да се сръвняват.Като пример:Скорост на преизчисляване на пътя,скорост на позициониране, дали има ТСМ модул,за преизчисляване на пътя с цел избягване на задръстване и т.н.Много важно според мен е да има слот за поставяне на външна карта и да не се разчита само на предварително заложените.Също важно е фирмата произвела устройството с колко добри,актуални и надеждни карти борави.Направи ми впечатление,че томтом имат освен всичко и инфо за стационарно поставените радари (за Германия).За съжаление е забранено звуково известяване,но е отбелязано на картата,а във всеки един град има доста наблъскани радари.Скоро АДАЦ направиха тестове на навигационни системи.Колкото и невероятно да звучи на първо място се класира някакъв белгииски телефон с навигация!На 2. място е Пайниър и т.н. за повече справки и инфо в рубриката за тестове на АДАЦ.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

rustson написа:
                  Slavi_Lancia написа:
                  Препоръчвам iGO има и най-малката уличка в софия и почти всички големи градове + детайлни карти на всички страни в който ми се е налагало да го ползвам! Само ще кажа че в Солун ме изкара от центъра до Е79 с 2-3 завоя, бях като солунски бакшиш направо баща ми караше отзад и се хвана за главата
                  Ти си моя човек като тръгна да купувам Аз доста съм изчел из нета за тея неща но друго си е някои да ти каже -това да, това не
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

rustson написа:
                    dannybo написа:
                    Хм странно значи моя ГПС е някво менте щото ме прекарва и в най малките улички по софия!
                    То хубаво те прекарва и в най-малките улички в София или някой друг областен град, а пробвал ли си да стигнеш с GPS-са в някое село в Родопите, примерно?
                    преди - TIPO
                    сега - VOLVO XC60

Коментар

И аз подкрепям iGO.С какво е наблъскано устройството се вижда при покупката. Картите обаче ако не се обновяват всички екстри са безполезни ...А за България професионално карти се правят отскоро затова ъпдейта е много важен. Дори iGO няма пълна карта на всички населени места.А колкото до хардуера за мен е най приемлив варианта PocketPC телефон на който можеш да качиш която си решиш програма.Моят е P3600 на HTC. http://www.htc.com/product/03-product_p3600.htm Има вграден GPS приемник въпреки че на страницата не го пише.

Коментар

dannybo написа:
                        rustson написа:
                        dannybo написа:
                        То хубаво те прекарва и в най-малките улички в София или някой друг областен град, а пробвал ли си да стигнеш с GPS-са в някое село в Родопите, примерно?
                        До селото стигам.А натам - баси селото ще трябва да е ако из него навигирам по GPS Наистина има какво да се желае от картите на България все още...А карти се правят скъпо - необходимо е всяка една улица да се обходи ... при това периодично ако има промени.

Коментар

dannybo написа:
                          rustson написа:
                          dannybo написа:
                          Колега там и пълна карта с всички улици не те оправя! А това за най малките улички не съм казал че е винаги предимство, щото веднъж в Овч.К. ме прекара през едно дето беше отбелязано като улица ама мен ми приличаше повече на гребен канал! Но зависи силно как си го настроил да ти изчислява най краткия маршрут - тогава ще те прекара и през паркингите пред блоковете, или най-бързия маршрут - тогава използва само главни булеварди. Иначе без него жив загивам в София. Много е удобно и може човек да го оцени само когато му се наложи пак казвам. Ако някой е ходил в Солун сигурно знае какво е там - е с тая джаджичка нямах никви грижи. В момента в който паркирахме си забих топлийката на мястото и се разхождахме цял ден. Към края бях като иманяр ... втренчен в джаджата си търсехме паркоместото и го намерихме - да видиш ти От София до най-долната точка на средния ръкав на халкидики само на едно място не знаеше че покрай едно селце са направили околовръстно шосе и се опита упорито да ме накара да направя обратен завой и да мина през селцето, ама накрая като излязохме пак на главния път се освести!Комбинацията която ползвам е HP rw6815 - smartphone + Holux 2360 май беше + iGO и съм много доволен както споменах не веднъж! Който има нужда от съвети при покупка да пише ще се опитам да помогна с удоволствие!

Коментар

аз съм замислил друга конфогурация, но това ще е след НоваГодина. а именно лаптоп със ХОЛУКС най-вероятно, но съм се спрял на HOLUX 1000. има няколко огромни преимущества на това с лаптопа. огромен дисплей, неограничено количество софтуер и най вече....GOOGLE EARTH сега остава да се стопли и почвам да мисля стойката за лаптопа в колата сгъваема естествено. някой може да ме оплюе, че е значително по голямо по размери от PDA или ГСМа но на мен ми се струва по практично. а и забравих към екстрите да отбележа и бързодействието при лаптопа се елиминира и този фактор.П.П.за колегите които се чудят за малките селца: играх си това лято да инсталирам ТОМТОМ на Р3600 и картата която намерих за източна европа не беше никак подробна но за мое огромно учудване на Черноморец (където бях се върнал от море) имаше всички улици с имената и номерата им.
                            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast
                            ----------------------------
                            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Вчера гледам спама в аналоговата поща и няква брошура на магазини KEV (TCM):Навигационна система Typhoon MyGuide 3500 Goпроцесор Intel Xscale 300MHz32MB Flash ROM64 MB SDRAM3.5" Touch Panel (320x240), 65K цвятаSD/MMC карти до 1GBТа се чудя дали да не си взема една... 199 лв е, което мисля е абсолютно приемливо...http://reviews.gpsfaq.com/about.aspx...=myguide3500go
                              Fiat Brava 1.6
                              Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                              Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Working...
                              X