Здравейте, колеги!В петък преживях ПТП, при което доброто старо Типо бе жестоко разбито. На пръв поглед не изглеждаше толкова зле, но купето е яко осукано, предното окачване е на кайма, както и доста тенекии. За мое щастие, виновен беше другият участник, така че, въпреки липсата на каско, ще си получа парите от неговата гражданска. За още по-голямо щастие, работя в застрахователната фирма, където е неговата гражданска и всичко беше изчислено и придвижено много бързо. Щетата е тотал и парите ще си ги взема преди края на седмицата. И тук започват въпросите:1. За колегите от Бургас, тъй като колата е там: Какво са възможностите в нашия любим град колата да бъде продадена на морга за части и какви пари ориентировъчно мога да очаквам?2. За всички: Тъй като се двоумя за бъдещата кола, като избора ще бъде между Брава/Мареа и Алфа 146, но на пръв прочит в Алфа форума останах с впечатлението, че поддръжката им е невероятно скъпа, та ще бъда доволен ако някой има по-достоверни впечатления и опит по въпроса...Засега това, при възникване на други питанки, ще дописвам в темата...Предварително благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дилеми след катастрофа
Collapse
X
-
За колегите от Бургас, тъй като колата е там: Какво са възможностите в нашия любим град колата да бъде продадена на морга за части и какви пари ориентировъчно мога да очаквам?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
имаш късмет в тази ситуация- донякъде. в морга няма да ти дадат пари- дори да се навият да я вземат, което много ме съмнява, няма да ти дадат повече от морга-200 лв средно. ако двг е здрав го свали и го дай на части или целия, купето на морга, а вътрешните пластмаси и такива неща пак на части. така ще вземеш пари.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ясно ми е, че е по-далавера на части, но просто нямам място, където да разфасовам колата, а и няма как да стоя в Бургас за да се занимавам, така че трябва да я махна цялата, независимо от цената. 200 кинта е твърде малко, все пак, ако се продаде за вторични суровини дават 300, така че това е последния вариант.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
офф аз с тези морги яко обърках нещата- значи исках да кажа на вторични, че ще ти дадат около 200 според зависи колко се купуват сега де, а на морга първо едва ли ще ти я купят- те части си внасят на много смешни цени, а иначе не знам колко биха ти дали. но аз съм се пробвал и отвсякъде ми отказаваха да я купят, въпреки, че имаше проблем само с единия ботуш на купето всичко друго беше ок. пак ти казвам сваляй двигателя и като е така разкарвай на вторични купето, пък двг ако го продай 300-400 лв може и да му земешLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Според мен на 146-цата поддръжката едва ли е по-скъпа от на Марея примерно.Знам поне, че окачването е почти като на Типо.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Аааа колега, мани ги тия ламарини, как си ти след това ПТП?Според мен на 146-цата поддръжката едва ли е по-скъпа от на Марея примерно. Знам поне, че окачването е почти като на Типо.Shit happens, sometimes...
Коментар
-
Тоталната щета през гражданската отговорност, на колко пари ти оцениха колата?Shit happens, sometimes...
Коментар
-
ivjordan написа:Все още стои питанката за Алфа 146Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
ivjordan написа:Тоталната щета през гражданската отговорност, на колко пари ти оцениха колата?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
И предполагам ако е по Шваке, то се взима сигурно най-ниската цена?Ами зависи към кои двигатели си се ориентиралShit happens, sometimes...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар