Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на кафемашина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на кафемашина

Здравейте,Искам да си направим с жената един коледен подарък с една хубава кафемашина и искам да чуя мнението ви за различните марки, които се продават. Кафемашината искам да е нещо подобноhttp://www.technomarket.bg/product_d...000401само че се чудя кой от всичките модели да избера. Подобни кафеварки има сигурно 30 модела, а всички имат почти едни и същи характеристики, но разликите в цените са доста големи. Молбата ми е някой който разбира повече от кафемашини, или някой който вече се е чудил каква да си вземе, да си каже мнението.Благодаря предварително :D
    FIAT Bravo JTD GT '99

Това е машината не се чуди повече.Имам 6-7 познати с нея.Работи безотказно.Във В.Търново в МОЛА магазин Денси е 175 лв в момента.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Във В.Търново в МОЛА магазин Денси е 175 лв в момента.
      [/url]http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=ДОМАКИНСКИ%20УРЕДИ&cat=КАФЕМА ШИНА&product_id=2979[url]

Коментар

Tornado е прав, чувал съм хубави думи за тези машини и правят хубаво кафееее!
        now. BMW E39 523i '98 170hp
        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Марките,които ти препоръчвам са : Saeco,Caggia,La Cimbali,Astoria.Всички са фирми занимаващи се с производсто на кафемашини!Аз купих Saeco Aroma Nero.Бях написал много дълъг пост,но компа ми заби и не можах да го изпратя.По-късно ще гледам да го повторя.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Имам въпросната машина от година. Скоро колегите си купиха за офиса същата. Мога да твърдя, че тази машина прави хубаво кафе, само ако е Лаваца 100% арабика. Аз лично съжалявам, че си дадох парите за нея. Тази на колегите е същата работа. Прекалено капризна е относно кафето. Смених всякакви марки. Последно си купих кафе "Или", 100% Арабика и все едно съм сложил Нова Бразилия. Жена ми я харесва много, както и кафето което прави, може би аз съм по-претенциозен.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Купи си кафе машина автомат SAECO има ги и употребявани на цени около 100-150лв но са върха аз ползвам такава машина купих я на старо но вече я ползвам поне 3 години и прави страхотно кафе а аз обичам силно и ароматно кафе. Иначе имаме и същата делонги взимаме я само на море но вече и там има автомати и така стои в килера.
              Обичам си работата.

Коментар

Saeco!!!!

dudulia написа:
                Марките,които ти препоръчвам са : Saeco,Caggia,La Cimbali,Astoria.Всички са фирми занимаващи се с производсто на кафемашини!Аз купих Saeco Aroma Nero.Бях написал много дълъг пост,но компа ми заби и не можах да го изпратя.По-късно ще гледам да го повторя.
                подкрепям напълно!Аз имам Saeco via veneto deluxe супер доволен,купихме такава и за офиса всички са адски впечетлени!Аз рових страшно много време за да си купя правилната машина и една от машините които изпълняваха всички условия за да се получи добро кафе беше тази!Междо другото не е и скъпа!Но важно е да знаеш че основните работи коята трябва да гледаш са налягане и температура при която при шриготвянето се извлича най доброто кафе! И да допълня, че първите добри отзиви които чувам за Делонги са тея по нагоре!

Коментар

Аз имам такава Делонги. Да кажем, че ако сега трябваше да си купувам кафе-машина, щях да си взема Saeco.
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

А капучино прави ли? Ако не......не става

Коментар

Да се върна на темата.Бях написал подробен пост,но компютъра се скапа.Аз купих Саеко Арома Неро.Определено тя е по-специален модел по няколко причини.1.Ръкохватката е със специална дюза,която се намира под цедката и функцията и е да поддържа налягане,което от своя страна спомага за образуването на голям каймак.Понеже купих машината на старо и някой тъп немец е изпилил леко единият зъб и сега ще трябва да я преправям,макар да мога да заменя ръкохватката с обикновенна.Иначе ръкохватка с такава дюза струва 50 евро.2.В отговор на въпроса за капучиното,то ще кажа,че всяка една машина от този тип има такъв накрайник,някой са по-професионални,други по-малко.Въпросната Саеко има специална приставка ,която се купува отделно за капучино.Приставката се поставя допълнително на самият накрайник за чай и капучино,като от нея излиза маркуч,който се поставя в кутия от прясно мляко.От там при пускане на парата машината автоматично засмуква и затопля необходимото количество мляко.3.Отгоре има метална част,която се нагрява и служи за подгряване на чашите.Иначе относно всички машини за кафе,то производителите ги дават ,че помпите им работят на 15 атмосфери,но дали е така?Освен налягането на водата има значение и температурата.В този ред на мисли смятам,че колкото е по-голяма консумацията на ток,толкова по-бързо и по-добре ще нагрява водата,което е много важно за доброто кафе,защото тези модели нямат резервоар от 1-2л с вряла вода,както професионалните големи машини.Не на последно място е и материалите от които е изработена машината.Определно делонги е от пластмаса,докато повечето реномирани машини са метални.Съвет:Ако парите не са проблем за теб,то си купи скъпа качествена машина.Веднъж даваш повече пари,но пиеш качествено кафе години наред.Ако средствата са ти ограничени се огледай за някоя запазена втора употреба.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Подкрепям за модела.С такава сме, прави страхотно кафе с много хубав каймак!Никакви проблеми досега.
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

И аз смятам, че Saeco е най-добрият избор. Ползвал съм 2 такива и ми харесва какво кафе правят.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

мойта благоверната и тя се тръшка за кафемашина, ама аз все още удържам фронта... от колкото и кафе машини да съм пил кафе - пълна боза... и то от нещо дето струва над 150 лева - мерси....в къщи съм с най-обикновена "кубинска" алуминиева кафеварка - дето отдолу слагаш водата, по средата кафето и като сложиш на котлона - става 6 точки... струват 20 -30 лв. май... зависи от размера...п.п. пия Лазарин... 91-94 г. като бях студент правих турско кафе на джезве... най-просто кафе от битака... сега вече няма такова кафе... имам чувството че всичко е боклук и менте... май тук четох, че печали соя и после я смилали и оформяли на кафени зърна... гадоооооооооооост.....
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                              в къщи съм с най-обикновена "кубинска" алуминиева кафеварка - дето отдолу слагаш водата, по средата кафето и като сложиш на котлона - става 6 точки... струват 20 -30 лв. май... зависи от размера...
                              Е, това е класика Тези кафеварки - "неаполитански" според някои източници - за мен са най-добрите. Силно кафе, аромат... всичко.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                              X