Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към компютърни спецове относно USB проблема решен

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос към компютърни спецове относно USB проблема решен

    Ползвам една програма за настройка на българските газови инжекционни бсм газ компа се връзва към инжекциона с специален USB кабел. Като се стартира въпросната програма първоначално трябва да се избере език и от кой COM порт да се свърже с колата. На двете ми служебни ПС та и на един лап топ програмата показва всички USB та като COM портове и се връзвам без проблем, а при домашния ми компютър и един друг лап топ въпросната програма показва само един COM порт който е RS232 слота и на който не мога да вържа кабела. Приемам всякaкви съвети как мога да реша проблема. От тук може да се свали програмата http://bsm-bg.com/manuals/BSM_LPG_V8_1.exe за да тръгне изисква NET Framework 2.0.

    #2
    Просто не си качил драйвер на USB <-> RS232 преходника който е в кабела.

    Коментар


      #3
      Нито кабела нито програмата се инсталират. На компютър на който не е включван никога кабела се показват всички USB та като COM портове. Относно кабела - най вероятно е K-L адаптер към USB и със сигурност тръгва без инсталация важното е от програмата да избереш точния порт.

      Коментар


        #4
        Колега, UBS порта няма нищо общо със серийните портове за да се показват като такива. Той просто е един универсален порт към който ако включиш конвертор към RS232 и качиш съответния драйвер драйвер ще получиш емулация на стандартен "COM" порт за който говориш.Отвори "Device Manager"-a на компютъра на който ти работи програмата и виж в радел "Ports (COM & LPT)"Там ще видиш всички физически и емулирани серийни портове. Избери номера на порт който поставяш в програмта и кликни два пъти върху него. После в таб-а "Driver" можеш да видиш какъв точно е използваният драйвер. Файловете в които се съдържа той можеш да видиш като натиснеш бутон "Driver Details..."

        Коментар


          #5
          ilkor написа:
          Отвори "Device Manager"-a на компютъра на който ти работи програмата и виж в радел "Ports (COM & LPT)"Там ще видиш всички физически и емулирани серийни портове. Избери номера на порт който поставяш в програмта и кликни два пъти върху него. После в таб-а "Driver" можеш да видиш какъв точно е използваният драйвер. Файловете в които се съдържа той можеш да видиш като натиснеш бутон "Driver Details..."
          Мерси за съвета-погледнах на компа на който програмата намира портовете и открих че драйвера им е инсталиран от блутуута. Инсталнах блутуута на другия комп и всички усб ита се появиха като ком ове. ilkor като се видим ще почерпя

          Коментар


            #6
            Ха! Че тази диагностика да не е през блутут ? Появяват се доста ком портове но те са виртуални за различни профили на блутут адаптора...А към Търново ще пътувам на 23.12 и си мислех между Коледа и Нова Година да се отбия за един ксенон - стига да работиш. Но ще ти пиша на лични като реша твърдо ...

            Коментар

            Working...
            X