Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мъже и жени шофьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Аз пък имам друго наблюдение към колежките .Дойдат ли в нашия град /Ловеч/ от голямото село /София/ обезателно жените са с цигара в лявата ръка и показват умение по кормуване на нас провинцията.А като ги гледам отстрани колко са жалки и как лошо карат но нали са от голямото доброутро стой та гледай.Та по въпроса по ли са опасни жените на пътя от мъжете то според мен разлика няма .И от единия и от другия пол си има и пешлемета и опитни водачи.
    Не смятам, че е кой знае какво умение да караш и да пушиш едновременно, та да го демонстрираш. Пък и мъжете също пушат докато карат. Попринцип хората от по-малките градове карат по-спокойно. Софиянци, независимо мъже или жени са с по-различен манталитет на каране, те са нервни, спазват по-малко правилата и т.н. Можеби затова ти се струва, че карат лошо.
    Фиат Пунто 55 SХ, 97г.

Коментар

ако една кола се движи неадекватно на пътя, обикновенно я кара жена.малко вицове:- жена шофьор е като звезда в небето ти я виждаш, тя тебе не.- след леко птп шофьоркта казва на другия участник в птп-то: може да сте с предимство, ама не сте кавалер.-предупреждение на инструктор по кормуване: пазете се от пияните, те могат да правят страни маневри и трудно спират, пазете се от мотористите, навират се навсякъде и може да ви изненадат, пазете се от таксиметровите шофьори, спират внезпно, не спазват предимство, ако им махне клиент, да го качат правят опасни маневри.курсист пита: - а жените шофьориинструктора казва: о, те са като пиян таксиметров шофьор качен на мотор.....
      типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
      хюндай акцент 1.5 CNG
      киа каренс +метан

Коментар

Krasimira написа:
        Софиянци, независимо мъже или жени са с по-различен манталитет на каране.-те са нервни, спазват по-малко правилата и т.н. Може би затова ти се струва, че карат лошо
        ’що слагаш всички в кюпа не можах да разбера , ама сигурно ти си знаеш...и това , че били нервни или каквито и ще да са...когато не спазват правилата означава ли , че всъщност карат добре?
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Ще ви разкажа случка от изминалата година.С Форд Ескорт съм (черен) към 10:00 сутринта в събота.Излизам с моята приятелка, ще носим котака на ветеринар.Слизаме,влизам в колата паля и тръгвам 5 метра напред,след което изчаквам за да се включа в движението на главния път.Спрял съм на място, подал десен мигач и си чакам защото имаше много коли.Както си говорим с приятелката ми-удар отзад и колата 2 метра напред...без малко да ме подберат колите от главния път.Откачих, излязох от колата гледам зад мен някакво пежо 406 направо към шофьорското място, отварям вратата и изкрещявам "Излизай ще ти *** ****** майна..." (тук не бях на себе си)...По едно време от дясната врата излиза ЖЕНА...При което на мен ми стана кофти, незнам защо ама беше много уплашена.Викам и какво стана, спирачките ли ти отказаха?Отговора бе-"Не не те видях...." Айде аджеба обяснете ми къде се е чоплила, че да не ме види?!?! Това нормално ли е,мамка му!
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

такива случаи ги има адски много като на Tyson и аз съм бил свидетел как много жени нямат цялостен поглед към сиатуацията. пример от лятото. завирам се аз в една малка уличка в центъра да си търя за паркиране. едно Т образно кръстовище и коли спрени отвсякъде колкото да мине една кола между тях. това точно на и около кръстовището. аз подавам мигач, че искам да завия на ляво и естествено тези зад мен чакат понеже не могат да ме заобиколят.След което един се мужка от насрещното и ми застава отляво ичака аз да завия да се изнесе колоната след мен и тои да мине. след което една жена стоя гледа цялата ситуация и изведнъж се мужка зад този които е срещу мен но точно така че аз да не мога да завия. за малко да се ударим понеже аз видях че ако аз не се измъкна никои няма да мръдне на никъде и тръгнах да мина пред мацката и тя тръгва в същото време и понеже аз съм пръв наспирачката и тя застана точно пред мен и седи и си говори по телефона. и така седяхме около 6 коли да я чакаме тя да се усети че не е застанала на правилното място и че трябва да се върне на предишното си място за да се разминем останалите. Та по този повод, забелязъл съм че в Центърът всички жени със коли над 10000 лв. (и не само де но предимно те) докато "маневрират" в уличките, до една говорят по телефоните. Няма значение по кое време на денонощието е. може би им дават инструкции какво да правят. "сега даи мигач и натисни леко спирачката"...."сега като стигнеш знака за завой на лаво - завии на ляво".общо взето ситуации колкото иска човек. и за беда повечето от тех са с участието на нежният пол.друго което ме изуми и останах като гръмнат за наколко минути. една моя колежка в работата има доволно богат приятел. и тя сега е на тема кола. иска си кола момичето и това е. по точно джип. до тук добре - нищо против но обеснението и защо иска джип ме "застреля". а именно "искам джип за да мога като се ударя или бутна някой на мен да ми няма нищо" и аз ШАХ. след като се поусвестих и я питах "е ти с нагласата да бутях някои ли тругвах да шофираш" и естествено не получих отговор.нека не обидя никоя дама,но фактите са си факти. НО за да съм честен има и жени които се справят доста добре със кормуването, за което успех им пожелавам и да са за пример на другите дами
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

в 90% от инцидентите и ситуациите на пътя са заради жени "шофьорки " Който продължават да ме учудват с недекватните си поведения в натовареното движение из София !!една кола пред тебе само като е видиш как се движи и си познал дали я кара жена Но да са ни живи и здрави жените, не може всичко на българките да им е перфектно. тия дребни кусури някак си ще ги преживеме
              фиатче Браво 2.0

Коментар

Krasimira написа:
                Не става въпрос дали си мъж или жена, а дали имаш желание да се научиш и да знаеш дали има огледала за задно виждане и т.н. Плюс това всички жени, ама всички карат по-внимателно, а не самонадеяно и смело като мъжете.А на колегата, който гледа да избягва жените, ще му кажа, че вече има толкова много коли и толкова много жени в тях, че е почти невъзможно да ги избегне. Но ако се завира и бута и мъж може да му навреди на колата
                а, дали колежката не се опитва да си отговори на въпроса, доколко аджеба е добра шофьорка тя самата Това рамките на шегата ! а За внимателното каране, нали не бъркаме БАВНОТО с внимателното ???
                фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                  Krasimira написа:
                  Не става въпрос дали си мъж или жена, а дали имаш желание да се научиш и да знаеш дали има огледала за задно виждане и т.н. Плюс това всички жени, ама всички карат по-внимателно, а не самонадеяно и смело като мъжете.А на колегата, който гледа да избягва жените, ще му кажа, че вече има толкова много коли и толкова много жени в тях, че е почти невъзможно да ги избегне. Но ако се завира и бута и мъж може да му навреди на колата
                  а дали колежката не се опитва да си отговори на въпроса ,до колко аджеба ,е добра шофьорка тя самата Това рамките на шегата ! а За внимателното каране ,нали не бъркаме БАВНОТО с внимателното ???
                  Аз не твърдя, че съм добра шофьорка, защото карам сравнително от скоро. Много добре знам, че ми трябва доста голям опит, за да го твърдя. Пък и много добре правя разлика между бавно и внимателно. По-често за съжаление на колегите шофьори им се струва да караш с 50 км/ч в града(изключваме Цариградско) е бавно каране и често, често отнасям по някоя майна или реплика от рода "еми жена......". Ама кво да се прави....
                  Фиат Пунто 55 SХ, 97г.

Коментар

когато повече от 10% от жените се научите да пускате коли пред вас, а не само да давате газ като видите мигач, ако изобщо го видите, няма да има дискриминация иначе, има жени, които могат да сложат повечето мъже шофьори в задния си джоб пп никога не съм дискриминирал жените, но се дразня да кеся с мигач и да не ме пускат, за това и понякога засичам, за да ме видат най-накрая пп1няма нищо по-красиво от сладурана в Г-класа и мъже, учете жените си на колегиалност, аз така бих направил
                    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                    e30 forever!

Коментар

Да ме прощават младите,ама много пишман шофьори се пръкват последните години.Преди доста години шофьорските курсове бяха по половин година-то не бе градско,полигон и какво ли още не.Сега за един месец,срещу съответната сума и вече си печен.Живота стана динамичен и много изнервен-всеки бърза за някъде.Всеки си мисли,че другите са длъжни да се съобразяват с него и от там идва бедата,според мене.А не от това жена или мъж е зад волана.Колкото"заспали"жени карат коли,два пъти повече мъже има такива.Особено пък и ако са по-заможни.Колкото по-лъскава е колата,толкова по-нагъл е водача.без значение дали е в София или в някое село.Това е моето мнение,което съм оформил след 26 години зад волана.Нека бъдем толерантни на пътя-от това зависи живота/и ламарините/на всеки от нас.
                      PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                      Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Едно време когато още не знаехме какво е автомобил /говоря за периода до 1955-58 година/ така както сме насядали на топло пред огнището старите хора казваха за жените следното: Една жена за да върти къща и не помисля за други неща и трябват счупена печка ,сурови дърва и много деца. :D Сега по наше време баш бабаитите казват : Една жена за да те слуша трябва докато и зарастат ребрата от едната страна то да бъдат счупени и от другата. Всичко това го пиша в кръга на майтапа.Верно е че има печени шофьорки но че и има айде да не казвам какви.Моята съпруга има книжка от 1975г. Пътя от Ловеч до селото ни с Къкрина ще го измине без да наруши един знак без да изпитва страх от нещо защото познава пътя. Обаче сама с колата без мен не тръгва за друго място каквото и ще да става. Дори и аз когато съм в колата изпитва страх от непознатия път. Така че според мен женската психика е съвсем друга и е редно да се има в предвидтова .
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                        X