Днес за първи път карах на лед... разбрах че е лед веднага, след като натиснах спирачките и понеже беше надолнище - колата започна да се засилва ... а 3-4 коли разстояние пред мен имаше друга кола, която спираше - не много добре, но все пак спираше ... за щастие не се паникьосах, а директно спрях радиото, парното и започнах да спирам със слуха и усета си ... С припомпване съвсем леко на спирачката до ръба на сцеплението успях да спра, та даже да завия след това
После бях на равен път, отново заледен ... Реших да изпробвам какво може да стане - карам с 20, включвам втора, газ - пускам съединителя - докато успея да пусна газта - вече 80 км/ч :D 3та, 4та - на 4та направи 120 за по-малко от половин секунда и реших да спра да си хабя гумите (всичко това става за 3-4 секунди общо)
То не гумите, ами съединителя и каретата ... Бе просто реших да спра да си играя със съдбата си - вече бях ускорил до невероятните 30 км/ч (за циганската махала и лед е много) - та намалих на около 15 ... и така си карах ... после се върнах по друг път (отивах да закарам един приятел, който се връща от варна до тях ...)... Та въпроса ми е : С какви гуми сте и как се държи колата Ви на лед с тях ? На мокър асфалт, заснежен асфалт и сух асфалт - моята направо залепва за пътя ... Мисля, че и на леда не се справи много зле - наклон към 30 градуса и успях да спра, а върху асфалта си имаше чист слой лед ... Сега със сигурност не съжалявам, че не взех Lassa (80лв гумата), а взех тези Goodrich (113 лв гумата) ... п.п. Заради една шматка, която беше се навела в едно пежо партнер - излиза и си държи детето и в буквалния смисъл изскача на пътя точно пред мен ... от едната страна партнер - от другата бордюр, по средата - жената ... много хубаво си ударих преден десен таз ... добре че само него, на джантата и гумата нищо им няма ... иначе щеше да има голяма караница .../offtopic: Остават само 9 дни :D
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар