Днес за първи път карах на лед... разбрах че е лед веднага, след като натиснах спирачките и понеже беше надолнище - колата започна да се засилва ... а 3-4 коли разстояние пред мен имаше друга кола, която спираше - не много добре, но все пак спираше ... за щастие не се паникьосах, а директно спрях радиото, парното и започнах да спирам със слуха и усета си ... С припомпване съвсем леко на спирачката до ръба на сцеплението успях да спра, та даже да завия след това После бях на равен път, отново заледен ... Реших да изпробвам какво може да стане - карам с 20, включвам втора, газ - пускам съединителя - докато успея да пусна газта - вече 80 км/ч :D 3та, 4та - на 4та направи 120 за по-малко от половин секунда и реших да спра да си хабя гумите (всичко това става за 3-4 секунди общо) То не гумите, ами съединителя и каретата ... Бе просто реших да спра да си играя със съдбата си - вече бях ускорил до невероятните 30 км/ч (за циганската махала и лед е много) - та намалих на около 15 ... и така си карах ... после се върнах по друг път (отивах да закарам един приятел, който се връща от варна до тях ...)... Та въпроса ми е : С какви гуми сте и как се държи колата Ви на лед с тях ? На мокър асфалт, заснежен асфалт и сух асфалт - моята направо залепва за пътя ... Мисля, че и на леда не се справи много зле - наклон към 30 градуса и успях да спра, а върху асфалта си имаше чист слой лед ... Сега със сигурност не съжалявам, че не взех Lassa (80лв гумата), а взех тези Goodrich (113 лв гумата) ... п.п. Заради една шматка, която беше се навела в едно пежо партнер - излиза и си държи детето и в буквалния смисъл изскача на пътя точно пред мен ... от едната страна партнер - от другата бордюр, по средата - жената ... много хубаво си ударих преден десен таз ... добре че само него, на джантата и гумата нищо им няма ... иначе щеше да има голяма караница .../offtopic: Остават само 9 дни :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се държат колите Ви на лед ?
Collapse
X
-
Хмммм, аз не мога да се похваля чак толкова като вас Уж гумите са ми добри, вярно че втори сезон карам с тях, но все пак. Миналата зима не беше толкова подвижна на лед, сега върти дупе, все едно е зажадняла за танци тая кола Когато спирам на по-ниска скорост, с напомпване е добре, при повечко лед се носи, но за щастие спира. Все пак съм без ABS. Но задницата ми определено бяга.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
Re: Как се държат колите Ви на лед ?
kiler_4o написа:Мисля, че и на леда не се справи много зле - наклон към 30 градуса и успях да спра..Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Такмо се прибирам и видях тая темичка и си викам я да споделя и аз!Карам си леко и гледайки напред виждам стъкло, асвалта е покрит с лед да си такова майчето!При всяко натискане на педала почва да ме рита, това е добре АБС работи.Не знам как стана, вероятно от наклона на пътното платно колата се унесе и лека полека се носех към бордюра слава богу, че карах бавно с около 20км и сблъсака с бурдюра бе с около 10 км.Бордюра бе нисък и от тук се разминах с броня.Спрях точно пред един човек който гледаше изуменодобре, че нямаше контакт Типчо с пешеходец, няколко пъти се обърна човечеца да ме огледа хуууубавоооооУмната колеги не е шега работа и слагайте зимните гуми!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Мими се държи перфектно на лед и сняг. Може би поради факта, че не си позволявам високи скорости или поради това, че има АБС и качествени гуми. Не залагам на зимни гуми, а на всесезонни - така няма шанс следващата зима да имам добре препечени зимни гуми по-некачествени от летните.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Преди малко се прибирам,заледило леко вали сняг и на един завой викам я да дръпна ръчната нямаше движение,нося си се смееме се пускам ръчната колата продължава да се носи светна ми лампата на абс и колата почна да се мъчи ръчната ми беше замръзнала,та леко леко леко се пооправи и се прибрах На такъв студ ръчна никога,за колко кратко време успя да замръзне :Dex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Тия истории,че на лед колите са мноооого устойчиви и мноооого стабилни да ги разправят на други.Просто няма кола която при неправилно действие от страна на шофьора да остане стабилна на пътя,а да не се превърне в шейна.До някъде помагат шиповете на гумите но вече са забранени.Така че за да не изпитате чувството,че карате бобслей умната на леда,особено със спирачките.И зимните гуми не са задължителни,но са горещо препоръчителни но те помагат основно при сняг.
Коментар
-
И аз съм с Гуудрич, като на колегата, започнал темата. Тази зима за първи път се случва да ги тествам, защото ги имам от миналата, но тогава сняг нямаше. При нас има стръмни улици и в комбинация с вчерашното заледяване установих, че на лед наистина няма спасение - добре че двама-трима колеги се оказаха учтиви и ни пропуснаха да не спираме по нагорнището при ляв завой - иначе усещах, че пребуксуват. Иначе на сняг и киша - нямат грешка гумите, но на лед видяхме миналата седмица и емтелбето как буксува, така че пътувайте само, ако се налага, а това, дето някои се хвалят с летни гуми на тази пързалка, си е направо лудост.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар