Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не слагайте ксенон на рефлекторни фарове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Веднъж на един светофар едно пежо 407 с фабричен ксенон, очертанието на снопа беше толкова ясно и точно.... ето такова: ____/-----____/----- , надявам се става ясно какво искам да кажа
    При мен ксенона е китайски и светлината се проектира точно по начина който колегата е описал.
    Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
    2000г.
    Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

chaki написа:
      ogi28b написа:
      Веднъж на един светофар едно пежо 407 с фабричен ксенон, очертанието на снопа беше толкова ясно и точно.... ето такова: ____/-----____/----- , надявам се става ясно какво искам да кажа
      При мен ксенона е китайски и светлината се проектира точно по начина който колегата е описал.
      Ама колега чети малко, става на въпрос за рефлекторните фарове а не за тези с лупи
      Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

не съм сигурен че тези нови пежо-та са с рефлектори И идеята е че проектирането на светлината е работа на рефлектора/лупата. ако с халогенна ти се е проектирала така, нормално е и с HID лампа да се проектира по подобен начин. А това което аз видях - не е плавно преминаване от светло в тъмно, дори и да е за кратко разстояние, ами рязка, точна чертта, като чертано с линия. На една от снимките на онзи сайт има две една след друга - едната е снимано пред екран, а другата - с/у стена на 30-40 метра. И в двата случая чертата м/у светло и тъмно е много ясно очертана и се забелязва еднакво добре както наблизо, така и на 40 метра.

Коментар

ogi28b написа:
          не съм сигурен че тези нови пежо-та са с рефлектори
          Ето доказателството, че са с рефлектори Пежо 307 например
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

ici написа:
            Тази рязка граница при късите светлини с лещи се получава от една метална пластина поставена между лампата и лещата като екран.
            Ето колегата го е обяснил по най-простия начин! Има такава пластина! Преди месец разглабях фар на Ауди А6 и забелязах точно тази пластина, тя стои от горната страна на лупата и оттам идва разката граница на светлината, която ние забелязваме!Въпреки, че на Шкода Фабиа са рефлекторни фаровете, я има същата рязка граница
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Един път до мен на паркинга на Билла беше спряло едно Ауди А8 и като си включи ксеноновите фарове сякаш автоматично се свалиха надолу и образуваха рязка черта... Не знам какъв точно е принципа на това регулиране.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Автоматичното жироскопично регулиране

Коментар

На Ауди БМВ Мерцедес от по високия клас има система за автоматично регулиране височината на фаровете. фара има елетрическа машинка като на нормалните коли с ръчно регулиране на височината, а някъде около носачите има датчик сързан с окачването и малко електроника. От личен опит след 5-6 години експлоатация повечето такива автоматики се повреждат /датчика е монтиран в на най-мокрото и мръсно място в калника/ и доста от собствениците на тези коли не им пука за това защото ремонта е скъп пък нали им светят фаровете. Ръчното регулриане си е най-добре стига шофьора да го използва.

Коментар

към колегата blagun: имах предвид точно конкретно пежо 407, а не 307, или 206/7. Понеже са нови автомобили, май са от 2004 или 2005, съмнявам се да са с рефлектори. Ето какво имах предвид с онази аматьорска рисунка на предната страница: Едната снимка е снимка на тавана , осветен от нощна лампа с нажежаема жичка, отдясно на кревата ми. Другата е от същия модел нощна лампа, отляво на кревата, но в нея е инсталирана "енергоспестяваща" крушка осрам дулуксстар - луминисцентен тип. Поради характера на двата вида крушки, виждате колко рязка е границата на сянката която хвърля нажежаемата жичка, и колко по плавно и разсеяно е при енергоспестяващата (а тя е доста близко до HID лампата като местоположение на светлинния източник). Тази разсеяната светлина според мен, се отразява некоректно от рефлекторите и създава "проблясъци" за насрещните шофьори.
                    Прикачени файлове

Коментар

Оги, трябва да запишеш и да защатиш докторантура по някоя специалност, свързана със светлината :D
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

май ми го бяха казвали в една друга тема....

Коментар

Working...
                        X