Вижте на каква тема попаднах в ситроен форума. http://citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?t=14305Ако сте решили да слагате ксенон по добре дайте още малко пари и си направете фаровете като хората. Аз тъкмо щях да слагам ксенон на рефлекторите, но вече прецених че е по-добре да сложа едни Angel eyes с лупи и после ксенон. Хем няма да преча на колите отсреща, хем и визията на колата ще е по яка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не слагайте ксенон на рефлекторни фарове
Collapse
X
-
А защо тогава, на много коли фабрично монтират ксенон на рефлектор?! "Пежо 607", "Волво S60" и "S80", "Нисан Патрол" и "Навара", "Рено Лагуна", дори на "Алфа 147" ксенона май е на рефлектор, след фейслифта Другия ми въпрос е, как аз с допълнително монтирания ксенон, не заслепих никой вече два месеца и никой не ми присветка, при положение, че фаровете ми даже са вдигнати до горе?!
Коментар
-
Kuku написа:А защо тогава, на много коли фабрично монтират ксенон на рефлектор?! "Пежо 607", "Волво S60" и "S80", "Нисан Патрол" и "Навара", "Рено Лагуна", дори на "Алфа 147" ксенона май е на рефлектор, след фейслифта Другия ми въпрос е, как аз с допълнително монтирания ксенон, не заслепих никой вече два месеца и никой не ми присветка, при положение, че фаровете ми даже са вдигнати до горе?!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
точно в тази връзка - не доброто насочване и отрязване на снопа от after-market ксеноните, помолих колеги с фарове проектирани за халогенна H1 лампа, да постнат снимка на светлинния сноп снимано с/у екран (стена). Имам подозрение че мястото на което свети дъгата в самата лампа, е различно от мястото на което се нагрява волфрамовата жичка, а рефлекторът е проектиран така, че да насочва това което свети във фокуса му, а именно волфрамовата жичка. сега ще ровя из нета, защото онзи ден попаднах на една снимка на фабричен ксенон - еми никога не съм виждал толкова ясно очертано прекъсване на светлината отгоре. Веднъж на един светофар едно пежо 407 с фабричен ксенон, очертанието на снопа беше толкова ясно и точно.... ето такова: ____/-----____/----- , надявам се става ясно какво искам да кажа
Коментар
-
Изрових го тоя сайт след 1/2 час търсене.... http://www.intellexual.net/hid.html Статията е невероятно добра, който знае английски и има време - няма да сгреши като я прочете!!!Ето за какво говорех в предния пост. Едната снимка е на 8000К HID кит за надграждане на лексус GS400, другата снимка е неясно на каква кола, само един работещ фар, но е заводски ксенон на 4100К. Вижте и останалите снимки на сайта, мисля че не се нуждаят от коментар!
Коментар
-
да, но освен това заводския фар, който е предвиден за ксенон, така е проектиран, че светлинни петна които иначе отиват в тъмната част, си отиват надолу в светлата част, като я правят още по-светла....Цитираната статия най-общо казва че фар проектиран за халогенна лампа, не работи добре с ксенон, не заради друго, а заради характера на източника на светлина: при жичката - източника на светлина на практика е точка в средата на лампата, като отстрани на жичката е рязко по-тъмно, докато при ксенона източника е дъга, нагряваща газ, така рязката граница м/у светло и тъмно изчезва, или по-скоро се измества към външната стена на лампата, далеч от фокуса, и в самата лампа има по-светло и по-малко светло, като именно участъците с по-малко светло се отразяват или пречупват неправилно и на моменти създават блясък в окото на насрещния шофьор. не го обясних много добре, но с една картинка ще стане ясно.
Коментар
-
Аз мисля, че моите къси светлини с ксенонова крушка, са достатъчно добре отсечени, да не казвам даже, че са по-добре отсечени от колкото с халогенната крушка, естествено, до колкото може да отсече светлината един рефлектор А дългите са много по-концентрирани като сноп светлина и определено осветяват много по-добре пътното платно, в далечина Все си мисля, че не би трябвало да има проблем при допълнителното поставяне на ксенон в рефлектор, но на някои марки и модели автомобили може и да се получава неприятен резултат за насрещното движение
Коментар
-
ogi28b написа:Изрових го тоя сайт след 1/2 час търсене.... http://www.intellexual.net/hid.html Статията е невероятно добра, който знае английски и има време - няма да сгреши като я прочете!!!Ето за какво говорех в предния пост. Едната снимка е на 8000К HID кит за надграждане на лексус GS400, другата снимка е неясно на каква кола, само един работещ фар, но е заводски ксенон на 4100К. Вижте и останалите снимки на сайта, мисля че не се нуждаят от коментар!
Коментар
-
Kuku написа:Другия ми въпрос е, как аз с допълнително монтирания ксенон, не заслепих никой вече два месеца и никой не ми присветка, при положение, че фаровете ми даже са вдигнати до горе?!Bravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар