Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За възраженията в актовете - какви легенди сте чували?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #76
    Момчета, моят въпрос беше, ако си счупя нещо по колата заради дупките по пътищата, мога ли да осъдя/накарам някой да ми ги плати, след като съм си платил вс такси, данъци, винетки и др.
    - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

    Коментар


      #77
      Ако си счупиш колата в дупка в рамките на града, можеш да съдиш съответната община, защото тя отговаря за сътоянието на пътната мрежа в рамките на града. Имаше такъв случай наскоро. Доколкото си спомням един таксиметров шофьор беше си разбил колата в една дупка и започнал да съди общината /Софийска или Пловдивска не помня/. Съдебната сага продължила няколко години, но накрая спечелил. http://www.segabg.com/online/article...=16&id=0000101 Ето и един линк по темата.
      Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.

      Коментар


        #78
        Мда, има вероятност да ги осъдиш, ама трябва да си купиш от близкия магазин много нерви защото тия дела се точат с години. А на другия колега, не, не са ми писали акт без да съм виновен. Твоя случай какъв е ?

        Коментар


          #79
          Все си мисля че Наказателно постановление и Акт за нарушение са 2 различни неща? Иначе закона противоречи сам на себе си!Значи пишат ми акт за нарушение на еди кой си член. Оспорвам, го защото смятам че съм прав. Трябва да го докажа, иначе се счита че съм виновен. (Така го пише и в закона - виновен съм докато не докажа обратното! ) . След което съответният орган ми издава наказателно постановление. То вече ако е до 50 лв , НЕ мога да го обжалвам! С прочитането на членове от 185 до 190 мисля че въпросът е приключен и изяснен. Не могат да се обжалват наказателни постановления за глоби до 50 лв. Актове могат да се обжалват.

          Коментар


            #80
            Е акт можеш да обжалваш ако не е спазено нещо от изискванията на ЗАНН. Примерно Акт-а ти е написан без свидетели. Примерно. И тогава обжалваш, че ти е съставен незаконосъобразно. Иначе ако е изпипан от до, няма какво да обжалваш. Поне аз така си мисля.

            Коментар


              #81
              Вече има доста хора,осъдили общини заради дупки.

              Коментар


                #82
                ////Punto//// написа:
                Е акт можеш да обжалваш ако не е спазено нещо от изискванията на ЗАНН. Примерно Акт-а ти е написан без свидетели. Примерно. И тогава обжалваш, че ти е съставен незаконосъобразно. Иначе ако е изпипан от до, няма какво да обжалваш. Поне аз така си мисля.
                Близо си до истината, колега. Само че ако има съществено нарушение на изискванията по ЗАНН, ти не обжалваш акта по същество, а искаш обявяване на нищожност. А да направиш това няма срокове и каквито и да е времеви ограничения.Така че колегата Иван (1115) много правилно ви съветва- търсете си правата!
                Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                Volvo S60 Sport 2.4D

                Коментар


                  #83
                  Е Акт-а се обжалва в срок от 7 дни. След това може да обжалваш наказателното постановление

                  Коментар


                    #84
                    .... освен ако не е за глоба до 50 лв. Акт бих обжалвал ако имам свидетели и ако съм сигурен че не съм нарушил. Например 2 коли една до друга, и да ме спрат мен за превишена скорост...

                    Коментар


                      #85
                      Те затова Хамериканските радари са със снимка. Да няма мърдане. Ама тука някой ако го снимат, може да е нарушил с 300 отгоре, ама ще се жали, че са му нарушени правата че е сниман

                      Коментар


                        #86
                        Те и тук вече имат няколко коли обурудвани с тези радари с камера и вече правят актове със снимка.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

                        Коментар

                        Working...
                        X