Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За възраженията в актовете - какви легенди сте чували?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

абсолютно си прав! но все пак ние не откриваме топлата вода, а както виждаш коментираме неща които не са рядкост, за съжаление. Но как да не ти се иска да "минеш метър" когато виждаш как луксозните коли никой не смее да ги спре, а камо ли актове да им пишат? Именно защото пред закона те са "по-равни". Заставай на аспаруховия с радара, колегите от варна ще правят експерименти с термостатите - ще пускат по инерция със скорост над 100 не бе, шегувам се, естествено.

Коментар

abarth77 написа:
      Съжалявам ако съм прозвучал зле на някого, но съм сигурен, че всеки от вас знае, че правилата за движение не са създадени за нечие забавление и всяко от тях се е появило след нечия смърт или осакатен живот.
      Присъединявам се на 100%!
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
        abarth77 написа:
        Съжалявам ако съм прозвучал зле на някого, но съм сигурен, че всеки от вас знае, че правилата за движение не са създадени за нечие забавление и всяко от тях се е появило след нечия смърт или осакатен живот.
        И аз се присъединявам. Не искам да морализаторствам, но все се опитваме да "минем метър", а хич не се замисляме, че това създава усещане за безнаказаност. А това усещане е убийствено. Хубави или лоши, законите са за да се спазват. Когато утре някой мине на червено, защото знае, че може да се рамина с 10-15 лева и отнесе вас или ваш роднина, какво ще направите? Ще ругаете полицаите. Законите които мислим, че ни пречат, също така ни пазят!!!Два пъти са ме спирали полицаи - единия път си поискаха "нещо". Не им дадох. Пуснаха ме. Но повече на това място обратен завой не правя! Карам 1 км повече, но не нарушавам маркировката.Вторият път не си поискаха, но и да искаха нямаше да им дам. Виновен бях. Глобата ми е 50 лева. Смятам, че не е спазен "духът на закона" - санкцията да съответства на провинението ( само с 1 км влизам в графата за глоба от 20 до 50 лева, а и ми е първи акт ), но нейсе. Платих си.Подкуп няма да дам. Колкото и да степенуват "глупак" заради мен, аз няма да подкупя никого.П.С. Винаги съм се чудил този който взема няма ли достойнство? Все ми се струва, че да предложиш подкуп означава да унизиш човека.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

johnfound написа:
          abarth77 написа:
          Правилата за движение са ОК, но глупаците от администрацията на КАТ не са НИКАК коректни... с техните си измислени административни правилца, губят времето на хората и са НЕкоректни. От тука нататък става: всеки се спасява както може и става лудница...Колега не се заяждам, но изобщо нямаше да мислиш по този начин, ако ти се случи като на мен: 3 пъти се разкарвам вече до Стара Загора, за да ми удължават акта, месец за месец, като всеки път ходя с автобуса, понеже очаквам наказателното постановление да е 1 месец без "СУМПС" и 150 лева глоба, та ако ми е излязло наказателното постановление няма да мога да се прибера с колата, за това отивам с автобуса. Такава неяснота, несигурност и нерегламентираност няма никъде... Всичко е толкова размито, как искате да сме коректни, като те самите не са коректни? Ами да ми кажат: дай, баце парите и книжката, ела след 1 месец да си я вземеш, а не всеки месец да ми мънкат и незнам си какво си. Ами следващия път няма да си дам талона!!! Като знам с какви неудобства ще е свързано!!! Не знам умни ли са или са тъпи полицаите, но системата им определено е тъпо измислена и не работи никак добре, ама никак!!! Не мога да правя планове за следващия месец, понеже не знам с книжката ли ще съм или не. Просто искам да си платя, да ми изтече наказанието и да забравя, както е описано по закона, но е толкова размито и не се спазва... Но дори и това не може да стане, всеки месец се моля на шефа да ме пусне за по 1 ден да ходя при онези, които едно изречение "Важи до хх.хх.хххх" не могат да напишат четливо...Не мрънкам, от това, че са ме спрели и са ми писали акт, когато съм бил виновен, а мрънкам за това, че дори не може да се изпълни наказанието като хората, а те се подиграват с мен! Много ли искам: искам да си платя веднага акта веднага, дори не оспорвам това, че съм виновен, искам да ми изтече наказанието и да мога да си правя планове за идния месец, а не само да ме мотаят и да ми губят времето?... Никой не ми е сметкал пътните разходи до Стара Загора и обратно: 3 пъти отиване и връщане по 12 лева са 3*2*12= 72 лева, отделно, че изгубеното време не ми е без пари и то... С настоящата система това не става, не си спазват това, което казват, пишат и обещават. Ами като не са коректни с мен и аз няма да съм коректен с тях.Който е минал по този път много добре ще ме разбере...И следващия път - няма да ми видят талона... докато не си оправят системата да не е толкова мудна...

Коментар

Lane Staley написа:
            johnfound написа:
            abarth77 написа:
            П.С. Винаги съм се чудил този който взема няма ли достойнство? Все ми се струва, че да предложиш подкуп означава да унизиш човека.
            Винаги съм давал. И знаеш ли защо давам? Аз не давам подкуп. Аз ги черпя. И предпочитам да дам пари лично на полицая, който е вънка на студа, отколкото да ги дам в хазната на Румен Петков! Ето за това давам!!!Аз получавам много по-голяма заплата от тази на полицая. И въпреки всичко съм имал случаи, в които съм оставал по няколко дни без една стотинка. Не на работа, ами и в гроба не ми се е влизало така. А тези достойни момчета, които псуваш на пътя взимат наистина смешни заплати, за стойността на работата си. Ето за това давам. Ако ми спести разхождането до КАТ и цялата бумащина, за мен той ми прави услуга. И все пак вече не карам без колан!

Коментар

[quote="PASSARELLA"]Аз не давам подкуп. Аз ги черпя. И предпочитам да дам пари лично на полицая, който е вънка на студа, отколкото да ги дам в хазната на Румен Петков! Ето за това давам!!!Аз получавам много по-голяма заплата от тази на полицая. И въпреки всичко съм имал случаи, в които съм оставал по няколко дни без една стотинка. Не на работа, ами и в гроба не ми се е влизало така. А тези достойни момчета, които псуваш на пътя взимат наистина смешни заплати, за стойността на работата си. Ето за това давам. [/quoteИзобщо не си прав. Ама хич не ти вярвам. Знаеш ли защо?КОлко пъти си слязал да "почерпиш" полицай без да те е спрял за нарушение?И аз НЕ ПСУВАМ полицаите.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колеги, хайде да наричаме нещата с истинските им имена, какво ще кажете?!Служителите на МВР, във всичките им разновидности, са едни от най-големите нарушители на закона, точно защото "показват значката" и продължават - гарван на гарван око не вади Да не говорим, че са хванати от кол и въже, много от тях са неграмотни, станали са полицаи с връзки или са поставени на определено място, като пчелички С униформа или без униформа, потъпкват закона, който са се заклели да защитават, без да им мигне окото, че даже и наглеят пред обикновените граждани, които реално им плащат заплатите и на които би трябвало да бъдат в помощ, а не да пречат Пример давам моментално: В 02:00ч. през ноща, двама охранителни полицаи притаили се между дърветата, дебнат да спират коли, като откровено си искат пари, докато два блока зад тях крадци обират апартамен на първия етаж А катаджийте, вместо да се чудят, как да предотвратят нарушенията и смъртните случаи, за които се говори по-горе, те постоянно се чудят, как де скрият по-добре, за да могат да изловят някой нарушител и да вземат някой лев Ако не се крият, спират постоянно с патрулките по такъв начин, че да пречат на всички участници в движението, спират за проверка коли на всякакви неподходящи за това места и отново създават пречки за преминаването на другите автомобили, навлизат в насрещно движение, преминават през затворени улици, завиват наляво и надясно неправомерно, а редовния номер е да минават на червено По задръстванията в града пък си драпат торбичките, вместо да регулират движението и само гледат отстрани, а явните нарушения на някои участници в движението се подминават с леко око Докато има полицаи, които очевадно потъпкват системата и се мислят за повече от закона, при това пред очите на гражданите, никой не може да иска от гражданите да спазват законите и да уважават полицаите

Коментар

ама имаш проблясъци напоследък !p.s. а с точките в талона как си p.s.1 Напоследък има АКЦИЯ на КАТ,пътна полиция и сички там знайни и незнайни ...ай да не ги обиждам бръмчалници .Та Акцията е КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ,затова не слагайте колани и говорете по телефоните ,за да може така уважваните ни ...ай пак да не ги обиждам ....да посрещнат Подобаващо новата година!
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

Верно, гледай колко крушки съм наслагал И имам 1т. в талона

Коментар

Kuku написа:
                      Верно, гледай колко крушки съм наслагал И имам 1т. в талона
                      е ти нали някво пунто щеше да купуваш ?? гледам ,че ксенон си купил ама на каква кола ?? и аз от 1 седмица искам да слагам на пасата ама не ми се занимава с оня сектантски форум
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Купих

Коментар

Уважаеми колеги шофьориМоите уважения към господата полицаи,НО Тези нагли мъже и жени в униформи,не гледат как да предотвратят ПТПа как да увеличат семейния бюджет.Аз не съм виновен,че те вземали по ХХХ лева заплатаПлащам ли си данъците?Плащам си ги!!!А това,че в половината държава пътните знаци са от бай Тошо-во време и господатав униформи дебнат точно там,за да изкарат за "кафе",вместо да отидат и да раздигнат колитепаркирали в една от лентите на някой булевард и причиняващи огромни задръствания.Примери много.Сещам се за единКак може на "Цариградско шосе" в София ограничението на скоростта да е 80 км/часа на изхода от Стара Загора посока Бургас да е 50 км./час? И естествено,полицаите стоят точно по средата на двулентовата права отсечка и чакат За какво ли чакат там?А сигурно половината улици в Стара Загора са запушени отнеправилно паркирали автомобили. Друг пример за които се сещам на прима виста:Автомагистрала "Тракия" - ограничение на скоростта 130 км./часИ на две места от магистралата,в продължение на 2-3 км. ,няма мантинели а какво има?Ограничение 80 км./час и там?Гладни полицаи .Може и да са нахранени,но са алчниПитам АЗ,защо на такива участъци има такива безсмислени ограничения? И господата полицаи,точно там застанали?Айде някой ако може да ми даде смислен отговор, и обещавам да заобичам полицаите
                          КУПУВАМ ФИАТ МУЛТИПЛА

Коментар

колега не може да не си чувал за "летищата" на магистралата. това са двете отсечки преди и след пловдив ( или май бяха преди и след пазарджик ?) , които са дълги по над 4 километра, поне едната със сигурност е над 4, предвидени са за аварийно кацане на самолети. Там скоростта е ограничена, вероятно защото движението се извършва по 1 платно, а не по 2, каквото е на всяка магистрала. Именно защото в тази част пътят не отговаря на условията за магистрала, а по-точно "с разделени платна за движение в двете посоки", затова се счита че е обикновен автомобилен път, на който скоростта е 90 км/ч за кат. B, освен ако не е посочена друга с пътен знак. В началото и края на всяка от двете отсечки има знаци съответно за край и начало на автомагистрала, което автоматично забранява движение със скорост над 90.

Коментар

Ама знаците се поставят от общините, не от КАТ Ама и не мога да разбера кво ревете. Хем нарушавате хем мрънкяте после че ви взели еди колко си лева. Аз като сбъркам си нося последтсвията. Така и вие трябва. Като знаеш че ще мрънкяш за 20-те лева дето си му дал, ми не му давай. А и друго се сетих. В 90% от случайте екипите застават на едни и същи места. Всички ги плюем че са тъпи, че са не знам си какво. А тъпите не сме ли ние. Въпреки, че знаем къде стоят, и пак правим нарушения ???

Коментар

abarth77 написа:
                                Браво, колеги! Направо съм "възхитен" от някои от вас! По една случайност съм един от "тъпите полицаи", макар и не от сектор "КАТ". На фона на изказванията, които прочетох тук, доста странно звучат хланченията в други теми на форума, че някой някъде се опитал да ви прецака, че държавата ни не била като европейските и т.н. Ами тя държавата не е някакво абстрактно понятие. Тя е производна величина, образувана от всеки един от нас. А очевидно наша обща черта е да считаме, че наложените правила трябва да важат за всички други, но не и за нас. Далеч съм от мисълта, че всичките ми колеги са прекрасни, но дребните тарикатлъци, които се опитвате да прилагате плюят върху работатат на нас, останалите, които просто си вършим работата добре. Съжалявам ако съм прозвучал зле на някого, но съм сигурен, че всеки от вас знае, че правилата за движение не са създадени за нечие забавление и всяко от тях се е появило след нечия смърт или осакатен живот.
                                Евала градски. Каза им го.Кога ще СИ видим колите?
                                ////Punto//// написа:
                                ... А и друго се сетих. В 90% от случайте екипите застават на едни и същи места. Всички ги плюем че са тъпи, че са не знам си какво. А тъпите не сме ли ние. Въпреки, че знаем къде стоят, и пак правим нарушения ???
                                Веселото знаеш ли кое е? Те КАТ-аджиите не искат да застават винаги на 1 и също място, но си имат спуснати от горе "постове" на които трябва да изкарват дежурства. Тъпото е, че катаджиите знаят, че на кръстовище Х днес ще има 100 нарушения на забраната за обратен завой, но не могат да отидат там да хващат нарушителите, щото нямат ПОСТ. Та това е. Тъпо-умно - те си седят на едно и също място, а ние "умните" се хващаме като мухи в мухоловка - хем знаем, че са там, хем вместо с 50км/час караме със 150...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X