Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За възраженията в актовете - какви легенди сте чували?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък нямам никакви оплаквания от КАТ. Винаги когато са ми писали акт е имало защо. И винаги когато са ме проверявали са се държали възпитано и културно. Не са ми искали подкуп, но аз пък и не давам и може да ми личи, знам ли... Чак се чудя като ви чета писанията...
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

Евала, бе майна! Най-сетне да чуя и аз добра дума предколедно :D
      Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.

Коментар

johnfound написа:
        Аз пък нямам никакви оплаквания от КАТ. Винаги когато са ми писали акт е имало защо. И винаги когато са ме проверявали са се държали възпитано и културно. Не са ми искали подкуп, но аз пък и не давам и може да ми личи, знам ли... Чак се чудя като ви чета писанията...
        Мен пък на 22 ме блъсна един и наглите катаджии ми треснаха акт и най-нагло ми заявиха, че ако били те щели да ме ударят фронтално. На всичкото отгоре аз нямам грам вина и направо занемях. Тези същите дръвници се оказва, че нямат грам понятие от закона който уж пазят. Много бяха тъпи и арогантни и се съмнявам, че четат форума, но ако все пак го правят ми се ще да им кажа:Много сте тъпи и смешни. От глупавия ви акт ако излезне наказателно постановление, ти и шефа ви е далеч от закона и ще ви се смея с глас в съда, където за съжаление няма да се явите.Това го казвам с кеф, защото след акта реших да видя какво става с предното безумно НП за самокатастрофиране с 1км в час, поради несъобразена скорост или казано с други думи - преди месеци си строших картера на една неравност и тези кретени ми казаха че съм бил с несъобразена скорост. Скокнах до съда и с кеф видях, че е отменено, но ме е яд че палячовците с зелени жилетки не са били там за да им го натресът изодзад.

Коментар

Тоя член за "несъобразена скорост" е много изклатен. Значи за да се намааш у дупка, си измиват ръцете с несъобразена скорост. Демек, ако си карал по бавно е имало вероятност да я заобиколиш, или да спреш пред нея. Много е изклатен наистина

Коментар

Да, а ама в съда този номер не минава.

Коментар

В този ред на мисли - ако си строша бронята или джанта, или спукам гума (и трите са ми са се случвали в дупките), мога ли да ги извикам и да осъдя някой ??? Защото ми е мн интересно като как, след като си плащам и винетки, и такси, и ГО и прочее, като си счупя нещо в дупка пак аз съм виновен ?
              - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Е много сте ми интересни. По моя информация, глобата за "несъобразената скорост" е под 50 лв. Какъв съд какви 5 лв??? Тия актове са необжалваеми. Те затова го пишат. За може после да не се занимават с глупости.

Коментар

////Punto//// написа:
                  Е много сте ми интересни. По моя информация, глобата за "несъобразената скорост" е под 50 лв. Какъв съд какви 5 лв??? Тия актове са необжалваеми. Те затова го пишат. За може после да не се занимават с глупости.
                  нещо не ти е верна информацията.чл. 1792) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Който поради движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не съставлява престъпление.

Коментар

Е щом мислиш, че отпадат, обжалвай. Аз предпочитам да карам като бял човек и да не нацелвам дупки, пък нека ми свиркат отзад. Ти разчитай на това, че падат щом искаш.

Коментар

////Punto//// написа:
                      Е щом мислиш, че отпадат, обжалвай. ..... Ти разчитай на това, че падат щом искаш.
                      така и правя - търся си правата.Ти да не мислиш, че КАТ имат само права, а нямат задължения?
                      Прикачени файлове

Коментар

////Punto////, цитирай най-после тоя прословут член по който нямаш право да обжалваш актовете до 50 лв? Все още в юридическата практика на България няма такова нещо като "необжалваем акт". Както и куките като кажат за някой застрелян "самоличността му все още не е потвърдена... убитият е криминално проявен". Е какво е това понятие "криминално проявен"?? Като си вадиш свидетелство за съдимост, там пише осъждан/неосъждан, не пише "криминално проявен". Какво означава криминално проявен? Необжалваем акт? Суха вода, бял негър.... Ако си съгласен с обвинението, ти пишат фиш по член 186 алинея 1, ако е до 50 лв. Ако не си съгласен с обвинението:Закон за движение: Чл. 186. (2) На лице, което оспорва извършеното от него нарушение или размера на наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт.След което имаш право да обжалваш всеки един акт, ако ще и за левче да е! Актът всъщност представлява обвинение, а дали си виновен и колко ти е глобата , решава съдът или старшината който отговаря за това. Иначе щяха за щяло и нещяло да те спират и да пишат акт до 50 лв. Я за каране по трамвайната линия, я за престрояване без мигач..... има за какво - член 100 алинея 2 , 3 и 4 - могат да ни скъсат г**овете по тия три алинеи, за мръсни стъкла, мръсни рег. номера, мръсни огледала, неотлепен стикер.... все маловажни нарушения.

Коментар

Ето малко предистория накратко - -акт за превишил скороста в града с 28 км/ч-на акта долу пише, че до 3 дена мога да си допълня възраженията :- допълнително настъпих за да си довърша изпреварването и от трета лента да се престроя и спра там където ми сочат. - полицаите се бяха скрили зад храсти и дървета и в последния момент ми метнаха да спра на спирка- иззад дърветата радара е "виждал" само другите две коли. Не знам дали ще има някакъв ефект, защото ми се смяха като пусках възражението и ми казаха, че никъде не пишело, че е забранено да се крият. Има си в ЗДвП член 24 ако не се лъжа според който е трябвало да постъпя точно така - да осигуря дистанция преди да спра. Искам да ги изкарам, че са ми направили номер в небезопасен участък да ме подтикнат към нарушение (защото съм длъжен да изпълнявам техните указания), още повече, че ми сочеха да спра на спирка(също забранено), и аз спрях малко след нея. Мога да покажа и сателитна снимка на мястото - щото и такава приложих към възраженията. Скрили се бяха от другата страна на обраслата разделителна мантинела в другото платно (всяко с по три ленти). - и на сичкото отгоре изпреварвах румънци - дискриминиран съм - като се прицелват към тях с радара защо метнаха на мене? МИТ ИЛИ ЛЕГЕНДА: от един адвокат знам, че когато те - те накарат да направиш нещо което не се знае дали е щяло да стане ако ги е нямало - това смекчавало доста вината пред съда.За това сега въпросите ми са - какво трябва да направя за да го обжалвам пред съда? Наказателното постановление като излезе, аз кога ще трябва да плащам, до кога ще ми е удължен срока да карам с акта вече като има наказание след изтичане на първия месец, и дали това наказателно от КАТ трябва да го нося до съда за да подам жалба по него? Ще имам ли как да карам докато обжалвам пред друга инстанция? Как се процедира? Само ще помоля да не ме цитирате заедно с отговорите, защото моята предистория накратко доста се поразшири.
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

ogi28b написа:
                            ////Punto////, цитирай най-после тоя прословут член по който нямаш право да обжалваш актовете до 50 лв? Все още в юридическата практика на България няма такова нещо като "необжалваем акт". Както и куките като кажат за някой застрелян "самоличността му все още не е потвърдена... убитият е криминално проявен". Е какво е това понятие "криминално проявен"?? Като си вадиш свидетелство за съдимост, там пише осъждан/неосъждан, не пише "криминално проявен". Какво означава криминално проявен? Необжалваем акт? Суха вода, бял негър.... Ако си съгласен с обвинението, ти пишат фиш по член 186 алинея 1, ако е до 50 лв. Ако не си съгласен с обвинението:Закон за движение: Чл. 186. (2) На лице, което оспорва извършеното от него нарушение или размера на наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт.След което имаш право да обжалваш всеки един акт, ако ще и за левче да е! Актът всъщност представлява обвинение, а дали си виновен и колко ти е глобата , решава съдът или старшината който отговаря за това. Иначе щяха за щяло и нещяло да те спират и да пишат акт до 50 лв. Я за каране по трамвайната линия, я за престрояване без мигач..... има за какво - член 100 алинея 2 , 3 и 4 - могат да ни скъсат г**овете по тия три алинеи, за мръсни стъкла, мръсни рег. номера, мръсни огледала, неотлепен стикер.... все маловажни нарушения.
                            за съжаление е прав чл189.(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.

Коментар

Да, тамън щях да го търся да ти го покажа. Обжалвай всяко левче Аз като съм си виновен си признавам. Случвало се е и да ме пуснат. Но са ми писали и актове. Ама акт за несъобразена скорост не съм имал. Но е хубаво да го има този член. Поне според мен.

Коментар

А случвало ли ти се е да не си виновен и да ти пишат акт?Щото на мен ми се случи.

Коментар

Working...
                                X