Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За възраженията в актовете - какви легенди сте чували?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Господин полицай, нямам намерение да споря с вас - може да ви изглеждам некомпетентна мутра, но аз не съм и очаквал да прочета друг отговор - факт е, че оправдахте очакванията ми и затова спирам да коментирам
    Колега Kuku, за неразбралите повтарям два пъти. Очевидно ще ти се наложи да прочетеш още веднъж поста ми, за да разбереш, че преди да го напиша съм прегледал голяма част от изказванията ти по други теми и съм видял, че нито си мутра, нито си некомпетентен /като изключим полицейската тематика, ама това е нормално/. Точно това имах предвид, че не можеш да правиш кардинални изводи, които обиждат голям брой хора, без изобщо да ги познаваш.
    Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.

Коментар

А аз нужно ли е да обяснявам за неразбралите, че никъде не съм поставял всички служители на МВР под общ знаменател?!Казах само, че по всички етажи и във всякакви разновидности има гнилоч, но може и да не съм се изразил достатъчно ясно А нужно ли е да обяснявам, че това което говоря са факти и съм ги видял с очите си?!Или е нужно да обяснявам, че има още много други неща, които мога да разкажа и те не са от вчера до днес, а са наслагвани в системата с години?!Вече казах един път, че не очаквам да прочета друг отговор и не съм изненадан от това което виждам, затова не искам да говоря повече и спрам до тук

Коментар

Ок, наистина по-добре да спрем. Само се натрупва излишно напрежение. За някои неща си прав, за други не. Както вероятно и аз. Просто ми писна заради определен брой тикви, на които не им е мястото в системата, всички да отнасяме само хули и подигравки. Поради тази причина бях малко рязък и поради тази причина написах какво трябва да се направи, ако ви поискат подкуп. P.S. А що се отнася до възраженията по актовете, ако имате такива, моят съвет е в полето за възражения просто да напишете "Имам възражения по така съставения акт, които ще представя в писмена форма пред съответните органи в установения от закона срок." Това е възможно най-общата формулировка, която ви дава възможност в последствие, на спокойна глава и след съответната консултация със специализиран в тази област адвокат или приятел да опишете точно какво се е случило от ваша гледна точка и защо съставения акт е неправомерен. Иначе рескувате решаващия орган, бил той съответния полицейски началник или съдът, да даде вяра по-скоро на написаното от вас в самия акт, отколкото в последствие. А като заговорих за съд, имам приятел, който е редовен клиент на колегите. Той обжалва всеки акт до последно, т.е. до съд. Някои от актовете му паднаха в съда, други не. Тук много зависи от личното убеждение на самия съдия. Има съдии, които откровено не обичат колегите от КАТ и им отменят актовете постоянно. Има и други съдии, които по правило потвърждават актовете, но намаляват санкцията. В този смисъл всичко написано по-горе в темата като съвети е относително по отношение на обжалването на вече написан акт. Що се отнася до избягването на самото съставяне, бих могъл да ви дам няколко съвета, ама няма да е коректно от моя страна.
        Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.

Коментар

само ще ви помоля да пишете ПРЕЗ един за да има ред !МИЛИЦИОНЕР-МУТРА-МИЛИЦИОНЕР-МУТРА
          фиатче Браво 2.0

Коментар

abarth77 написа:
            Kuku написа:
            Да не говорим, че са хванати от кол и въже, много от тях са неграмотни, станали са полицаи с връзки или са поставени на определено място, като пчелички
            Ей, заради такива изказвания не мога да се въздържа в рамките на добрия тон! Защо слагате всички нас под общ знаменател!? Хората не са еднакви. Полицаите, бидейки и те хора, също не са еднакви. ... нека наричаме нещата с истинските им имена. А те са, че съгласно българското законодателство не само искането и получаването, а и предлагането и даването на подкуп са престъпление. И че от изказванията на хора като него и на такива като MULTIPLA лъха на отчайваща некомпетентност. Както обясниха вече други колеги, добре е да познаваш поне знаците за пътно движение, които указват къде прекъсва магистралата и къде продължава, преди да се качиш на колата си и след това умно да се чудиш защо са те спрели. Ами като ти поискат подкуп, записваш им номера на колата и имената и тичаш до най-близката областна дирекция на полицията, за да подадеш съответния сигнал. А когато след първия сигнал следва втори, трети и т.н., които визират едни и същи служители, от една и съща смяна нещата стават страшни. И тогава полицията стоварва цялата си сила и технически средства върху тези свои служители, и повярвайте ми виждал съм какво става с тях. Не бихте искали да сте на тяхно място. ....
            Пич нещо много се палиш ми се струва... Може и да има някой и друг свестен полицай, но за мен полицаите в София с малки изключения са точно каквито Кики ги описва. Събрани от кол и въже, шкембелий, гледат от всеки да изкарат.Понеже всеки ден съм по един и същи маршрут ги гледам как се крият из храсталаците по бул. Европа, как всяка сутрин около 10 киснат в кафето на Екото и после "на лов" по пешеходните светофари. А като не са КАТ а охранителна каква им е работата да висат по светофарите? Не трябва ли да патрулират из квартала? Да се грижат за моята сигурност? И съм 300% сигурен че каквото изкарат после го пускат нагоре по веригата... и също че крадат служебния бензин за личните си коли... А гадните катаджии за тях думи нямам...колко пъти са ми въртяли оня номер с радара с друг час... един път на "Червено знаме" дори гадината беше офицер - с бяла фуражка и болтове - излязал да "поизкара"?А тия дето закрилят наркопласьорите? Дето "пазят" публичните домове? А твоите колеги от икономическа които се влачат всеки месец по заведенията да рекетират? Според тебе може ли да си потърси правата човек? Какво като обжалвам акта, като са двама, единя е свидетел? А оня помияр с ламборгинито дето цяла България го видя каква п..тка е? Повече няма да дрънкам, по това за което се представяш се чудя как изобщо си в тая прогнила и корумпирана система....
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Абе май ти се палиш повече Като им знаеш номерата, другия път гледай да не те врътнат пак със същите номера И като знаеш къде стоят, ми внимавай повече.

Коментар

Паля се всеки път като видя "пешак" да дреме в храсталаците след пешеходен светофар.Особено в циганския район на Зах. ф-ка където тия хрантутници оставят циганьорите да правят каквото си искат.Защото всеки месец шибаната държава ми удържа около 800 лева данъци и осигуровки. Т.е. "храня" поне един такъв униформен и като такъв имам право да му търся сметка!Иначе на тия нещастници отдавна им знам номерата, веднъж набих кучки едва ли не на зелено, щото видях как малоумника се готви да изскочи от храсталака с палката... е не му се отдаде...

Коментар

zgabrovski, много си прав колега, много точно казано, колегата Kuku също го е казал много добре и много точно... Системата на КАТ, всички я знаем, сигурен съм че веднага ще се обади някой ченгел да каже: ама не е така, не слагайте висчки под общ знаменател. ОК не слагам всички, може би има 1 % изключение. Може би колегата Абарт77 е този 1%, не го познавам, нищо не мога да кажа за него. Но познавам лично доста полицаи и военни, един от които (за съжаление) ми е баджанака, както и цялата му рода. Ами НИТО ЕДИН от тези хора не е станал полицай или военен защото му е кеф, или защото иска като костенурките нинджа да пази реда и закона, а защото друго не може да прави и вече са част от системата, много им е добре и си траят, защото нещо, което работи добре (за тях самите) не се пипа, че после леле мале ко ша прайм...Айде като е всичко наред на системата на КАТ и като всички си изпълнявали служебните задължения, както е по устав, по правилник и т.н..., колегата Абарт77 да ми каже какво да правя в моя случай: Акта ми изтича на 24.12.2007-ма, да виновен съм, да искам да си платя глобата, но какво се случва? Ами всеки месец се подиграват и ме пращат за зелен хайвер... Не било излязло наказателното... Ами колко време му трябва за да излезе? Май някой не си е свършил работата по веригата... Май доста звена по веригата не функционират както е редно, но ... хора сме все пак... А сега да видим, като почиват от 22.12 до 26.12 аз как да си презаверя акта, който изтича на 24.12? Знам че пак ще ме спре чичко Сланинко Шкембелиев да иска още една порция дробчета по селски с пържени картофки и биричка, а ако не иска ще нося последствията на не-добре работещата система на КАТ!!! P.S. Може да сканирам акта, да се види с какъв "красив" почерк е изписан... от няколко пълиисмена... Може би втората седмица на първи клас съм писал по-четливо и по-красиво...

Коментар

Колега, не съм специалист по наказателната практика на КАТ, работя съсвес друго. Това, което знам е, че трябва да си подновиш за съжаление отново акта най-късно в последния работед ден преди празниците. А иначе срока за издаване на наказателно постановление е 6 месеца, след това акта се обезсилва. От КАТ казват, че броят им бил огромен и не можели да насмогнат с наличните хора. Специално за теб ще погледна Административно Процесуалния кодекс ако те интересуват някакви други подробности, пиши :D

Коментар

Колега, отиваш си като първия пич, след празниците първите работни дни, и ако не те хванат да управляваш автомобил с изтеклия акт нищо не могат да ти направят. Ако те хванат, глобата ти е 10 лв за нередовен документ. Иначе на гишето нищо не могат да ти направят

Коментар

abarth77 написа:
                        Колега, не съм специалист по наказателната практика на КАТ, работя съсвес друго. Това, което знам е, че трябва да си подновиш за съжаление отново акта най-късно в последния работед ден преди празниците. А иначе срока за издаване на наказателно постановление е 6 месеца, след това акта се обезсилва. От КАТ казват, че броят им бил огромен и не можели да насмогнат с наличните хора. Специално за теб ще погледна Административно Процесуалния кодекс ако те интересуват някакви други подробности, пиши :D
                        Я кажи ти сега като си полицай - тия от охранителна полиция могат ли да пишат актове? Преди знам че трябваше да викат КАТ за да ти сътавят акт.

Коментар

Само точно определин със заповед полицаи от охранителна полиция могат да пишат актове. Преди това преминават специален изпит по КАТ.

Коментар

А, ние как да ги познаем? Имат ли някакви отличителни белези и/или да им искаме документи?
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Няма как да ги познаете, нито имат отличителен белег, нито някакъв специален документ. Но бъдете сигурни, че полицай, който няма право да съставя актове никога не би написал. В определени случаи би "симулирал" писане на акт, но по-горе в темата съм писал как трябва да постъпите спрямо такова изнудване.

Коментар

abarth77 написа:
                                Само точно определин със заповед полицаи от охранителна полиция могат да пишат актове. Преди това преминават специален изпит по КАТ.
                                И аз съм чул това, както и че се натискат всички да станат такива "специално обучени".

Коментар

Working...
                                X