Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За възраженията в актовете - какви легенди сте чували?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    колега не може да не си чувал за "летищата" на магистралата. това са двете отсечки преди и след пловдив ............
    Колега,чувал съм за тези резервни летища,но не съм видял или чул да каца самолет тамА и колко е натоварен трафика на самолети там?Нима не може само когато ще каца самолет,ако въобще каца,тогава да има ограничения Такива глупави знаци няма никъде другаде в Европа
    КУПУВАМ ФИАТ МУЛТИПЛА

Коментар

Multipla написа:
      ogi28b написа:
      колега не може да не си чувал за "летищата" на магистралата. това са двете отсечки преди и след пловдив ............
      Колега,чувал съм за тези резервни летища,но не съм видял или чул да каца самолет тамА и колко е натоварен трафика на самолети там?Нима не може само когато ще каца самолет,ако въобще каца,тогава да има ограничения Такива глупави знаци няма никъде другаде в Европа
      Колега,радвай се,че не си чул да каца самолет там,че ако чуеш-ЛОШООООО!!!Значи сме във война и бягай колкото е възможно по-далеч!относно коментара за знаците,то мисля,че имаш шофъоркса книжка и си учил правилника за движение по пътищата.Там е описано,че магистрала е път,който не се пресича на едно ниво с други пътища има 2 платна за движение,разделени с мантинела,всяко платно е с минимум 3 ленти(2 за движение и 1 аварийна) и пътя е ограден с мрежа!Не цитирам точно закона,но това са изискванията за да бъде определен един път,като магистрала.Т.к. на този участък липсва мантинелата по средата то това не е магистрала и следва скороста да бъде ограничена!
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Колега,до някъде ще се съглася с тебно редно ли е там да има редовно полицаи?
        КУПУВАМ ФИАТ МУЛТИПЛА

Коментар

Е малко се отклонихте от темата как да метнем полицая който ни е спрял да си изкара някой лев в повече...А то си е така...за последния месец 3 пъти ме спираха и 3те пъти отвлекоха 1-вия от ст град си тръгваме към 5 спират ме 1 пияна отзад едвам гледа от прозореца на полицая му светанаха очетата пил си и ти...аз си му казвам честно да в 12 1 малка водка и тва ходил съм ял съм танцувал съм...ма тоя пари да изкара ела са..нямаме дрегери чакаме колегите с др патрулка да те карат до районното там да духнеш и ДА ТИ вземем книжката.Аз чакай бе ти направо ми я взе осъдиме сичко..показва ми отсреща как някъв чакал патрулката на 2 бири ше му зимат книжката...актчета 2-3 за алкохол и пак ще ти земем книжката.Питах колко ще чакам сега ? смънка пак нещо отидох си до колата на топло и след малко ела... (вече 2мата в патрулката) единия беше спрял Е-класа от новите и го пусна и без и документи да му иска....Та отивам при другите и почва ти са до Костинброд ли ги караш ма ти си пиян как смееш,аз пак не съм бе! си чакам да видите...и тоя другия еее дай да направим компромис на момчето ще ходи да пийне хапне се Пък и ще почерпи (та метнах им 10 лв че 20 минути си ги искат тия пари..)Тва кфо е събота ст град пият хората и тия там чакали чакат...и аз не съм пиян ма пак отвлекоха 10лв2-рия случай наща караулка спират си ме сичко точно ми е и да ми каже рег номер егн имена че са ме проверили и кфо с талона на баща ми съм от неговата кола моя в него като сме си ги сменяли...той пич де...вика няма ти пиша са да те занимавам с глупости почерпи аре 10лв и там (докато седеше му ззз гсм-а говори и каза на колегата идва рапатрак на тая кола и провери гражданската дето е на рапатрака!!! 3-тия път си бях виновен обратен дето не трябва ама и мани и си говоря с 1 приятел гледам колите да мина и не съм ги видял спряха ме тоя си пише че ме проверява и си говорим ма са имаш ли предишни актове ма ти си отдалече се разкарваш няма да ти е веднага готов акт-а се разкарваш пак...питах там колко е акт-а точки ма като ми каза 10 точки аз с мойте 17 се замислих та почерпих и по живо по здраво...Хващали са ме без фарове (забравил ги бях) полицая пич каза избирай акт или фиш - естественно фиш А и 1 ми е мн чудно по тва ломско отсечката от обеля до надлез надежда минавам я за целия участък 3 патрулки седят и чакати си изкарват парите.Така се случи че за 1 час ми се наложи да мина 3 пъти от там на 2рия бяха 2 на 3тия си се бяха събрали 2те патрулки и си говореха.Сори за дългия пост ама Иначе за дребни прегрешения може да да се почерпи да не ти пишат.Ма алкохол и тия дето летят на червено акт-ове...ма не за тях тва са 2-3 часа спиране на хора с малките почерпки ,а тоя е голям удар е тва да се спре.....
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
            Е малко се отклонихте от темата как да метнем полицая който ни е спрял да си изкара някой лев в повече...А то си е така...за последния месец 3 пъти ме спираха и 3те пъти отвлекоха 1-вия от ст град си тръгваме към 5 спират ме 1 пияна отзад едвам гледа от прозореца на полицая му светанаха очетата пил си и ти...аз си му казвам честно да в 12 1 малка водка и тва ходил съм ял съм танцувал съм...ма тоя пари да изкара ела са..нямаме дрегери чакаме колегите с др патрулка да те карат до районното там да духнеш и ДА ТИ вземем книжката.Аз чакай бе ти направо ми я взе осъдиме сичко..показва ми отсреща как някъв чакал патрулката на 2 бири ше му зимат книжката...актчета 2-3 за алкохол и пак ще ти земем книжката.Питах колко ще чакам сега ? смънка пак нещо отидох си до колата на топло и след малко ела... (вече 2мата в патрулката) единия беше спрял Е-класа от новите и го пусна и без и документи да му иска....Та отивам при другите и почва ти са до Костинброд ли ги караш ма ти си пиян как смееш,аз пак не съм бе! си чакам да видите...и тоя другия еее дай да направим компромис на момчето ще ходи да пийне хапне се Пък и ще почерпи (та метнах им 10 лв че 20 минути си ги искат тия пари..)Тва кфо е събота ст град пият хората и тия там чакали чакат...и аз не съм пиян ма пак отвлекоха 10лв2-рия случай наща караулка спират си ме сичко точно ми е и да ми каже рег номер егн имена че са ме проверили и кфо с талона на баща ми съм от неговата кола моя в него като сме си ги сменяли...той пич де...вика няма ти пиша са да те занимавам с глупости почерпи аре 10лв и там (докато седеше му ззз гсм-а говори и каза на колегата идва рапатрак на тая кола и провери гражданската дето е на рапатрака!!! 3-тия път си бях виновен обратен дето не трябва ама и мани и си говоря с 1 приятел гледам колите да мина и не съм ги видял спряха ме тоя си пише че ме проверява и си говорим ма са имаш ли предишни актове ма ти си отдалече се разкарваш няма да ти е веднага готов акт-а се разкарваш пак...питах там колко е акт-а точки ма като ми каза 10 точки аз с мойте 17 се замислих та почерпих и по живо по здраво...Хващали са ме без фарове (забравил ги бях) полицая пич каза избирай акт или фиш - естественно фиш А и 1 ми е мн чудно по тва ломско отсечката от обеля до надлез надежда минавам я за целия участък 3 патрулки седят и чакати си изкарват парите.Така се случи че за 1 час ми се наложи да мина 3 пъти от там на 2рия бяха 2 на 3тия си се бяха събрали 2те патрулки и си говореха.Сори за дългия пост ама Иначе за дребни прегрешения може да да се почерпи да не ти пишат.Ма алкохол и тия дето летят на червено акт-ове...ма не за тях тва са 2-3 часа спиране на хора с малките почерпки ,а тоя е голям удар е тва да се спре.....
            Колега, ти наистина не трябва да пишеш повече тук! Ти никога, никъде не трябва да пишеш...

Коментар

Някой май не е ходил на училищеее... Там в Костинброд учат ли ви на правопис и "Как да се изразяваме така, че да ни разберат всички какво искаме да кажем"?Нищо не разбрах от поста на nasty...А по темата: 7 години съм живял в Студентски Град, всяка вечер стоят полицаи срещу пощата, както и до УНСС, до НСА-то и на много други места. Мисля, че е нормално, защото много пияни студентчета се прибират вечер с колата на тати... Всичко друго приемам, но не и това да караш пил... Има си таксита за тази цел...

Коментар

batececo написа:
                Някой май не е ходил на училищеее... Там в Костинброд учат ли ви на правопис и "Как да се изразяваме така, че да ни разберат всички какво искаме да кажем"?Нищо не разбрах от поста на nasty...А по темата: 7 години съм живял в Студентски Град, всяка вечер стоят полицаи срещу пощата, както и до УНСС, до НСА-то и на много други места. Мисля, че е нормално, защото много пияни студентчета се прибират вечер с колата на тати... Всичко друго приемам, но не и това да караш пил... Има си таксита за тази цел...
                Явно там в София не Ви учат, защото аз съм все още 12 клас и явно в Бургас ни учат да разбираме неразбираемото (което не забелязох да има нещо неразбираемо, но както и да е ...)Та по темата - до сега за 6 месеца не са ме спирали, дано и не ме спрат преди да взема В-категорията (че с това В1 не знам какво ще става) ... остават само 8 дни до рождения ми ден... Но ако ме спрат - естествено ще се опитам по някакъв начин да отърва положението ... до сега единствените нарушения, които съм правил са 2 обратни завоя (на места, където трябва да се кара 2 км, за да се обърне, а няма почти никакво движение) и от време на време превишена скорост .... ааа, и да не пропусна - минах на червено по невнимание на входа на практикер - отивах за пръв път там и си завивам надясно през отбивката (както всеки десен голям завой и там е направено с допълнително отклонение на пътя...) - гледах че колите до мен (дето са за направо) са спрели на светофара ... но чак когато излизах от практикер, забелязох, че има и светофар за надясно Почувствах се адски гузно !

Коментар

У всеки човек, дори и у най-лошия, може да се открие нещо хубаво. Затова се налага той да бъде обискиран внимателно!(из инструкция към дежурните полицаите от СДВР - София)
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

То само у тях се намира нещо хубаво Защото останалата част от населението е на ръба на оцеляването

Коментар

Multipla, точно на това исках да наблегна, което каза и колегата dudulia: в тези отсечки пътят не отговаря на критериите за автомагистрала, а именно че автомагистралата е път с по едно платно за движение във всяка посока, а не едно общо платно, двупосочно, както са отсечките, пък било то разделено на 6, 8 , 10 или повече ленти. Затова тези отсечки си минават в категорията обикновен автомобилен път. И съвсем естествено е там да има полицаи. Ако си спомняте преди време можеше да се завива от булевард Васил Левски, идвайки от СУ - наляво по улица гурко, за към Националния стадион. Един ден сложиха знак "направо и надясно", но който си е свикнал - свикнал си е.... за един ден катаджиите толкова много нарушители спипаха.... защо? защото си свикнал на една маневра, всеки ден я правиш, и вече не гледаш знаците, а в един момент е забранено..... Е, колега Multipla,
                      Multipla написа:
                      редно ли е там да има редовно полицаи?
                      Те не заставаха защото е редно или не, а защото ЗНАЕХА че ще има нарушители, 90% от които не гледаха знаците и направиха забранения ляв завой. Както е и на отсечките - пердашиш със 130-150, изведнъж те спират че си превишил с 50+ скоростта... а ти (не конкретно ти де) просто не си обърнал внимание на знаците, щото пътят е широк, хубав, като за самолет да кацне

Коментар

Kuku написа:
                        Да не говорим, че са хванати от кол и въже, много от тях са неграмотни, станали са полицаи с връзки или са поставени на определено място, като пчелички
                        Ей, заради такива изказвания не мога да се въздържа в рамките на добрия тон! Защо слагате всички нас под общ знаменател!? Хората не са еднакви. Полицаите, бидейки и те хора, също не са еднакви. Когато някой си е сложил за аватар своя снимка тип "Аз съм кварталната мутра и гледам лошо" трябва ли без да го познавам, веднага да си направя заключението, че е як като бик и почти толкова умен!? Знаете ли, че в групата "Тежки икономически престъпления", където работя всички без изключение са с юридическо образование, някои от нас и с икономическо? Знаете ли, че за тази календарна година сме предотвратили, не разкрили, предотвратили престъпления за 36 000 000лв.? Е, това ли са хора, хванати от кол и въже? Кой прави повече за страната си и респективно за хората в нея. Такива хванати от кол и въже като нас или такива като господин "Гледам лошо". И както казва човека с интересната снимка, нека наричаме нещата с истинските им имена. А те са, че съгласно българското законодателство не само искането и получаването, а и предлагането и даването на подкуп са престъпление. И че от изказванията на хора като него и на такива като MULTIPLA лъха на отчайваща некомпетентност. Както обясниха вече други колеги, добре е да познаваш поне знаците за пътно движение, които указват къде прекъсва магистралата и къде продължава, преди да се качиш на колата си и след това умно да се чудиш защо са те спрели. Ами като ти поискат подкуп, записваш им номера на колата и имената и тичаш до най-близката областна дирекция на полицията, за да подадеш съответния сигнал. А когато след първия сигнал следва втори, трети и т.н., които визират едни и същи служители, от една и съща смяна нещата стават страшни. И тогава полицията стоварва цялата си сила и технически средства върху тези свои служители, и повярвайте ми виждал съм какво става с тях. Не бихте искали да сте на тяхно място. А защо такива като вас не го правят? "Нека наричаме нещата с истинските им имена." Защото знаете, че сте виновни и е по-лесно да хленчите и плюете по форумите, отколкото да направите, това, което трябва. В работата си съм наблюдавал един много странен "феномен". Когато се срещнат с нас по какъвто и да е повод гражданите на повечето европейски държави с малки изключения оказват пълно съдействие, изпълняват точно и бързо дадените им разпореждания. Това се нарича гражданска дисциплина. Когато работиш с българи, пак с малки изключения, се започва с едно шикалкавене на дребно, всячески се възпрепятства работата ни и т.н. Това се нарича гражданска безотговорност. Айде сега пак се чудете защо има такава разлика между България и Германия примерно. И не ми казвайте, че техните полицаи са по-различни от нашите. Колко германски полицаи познавате? Защото аз познавам няколко. И всички те казват, че в българските условия не биха издържали повече от месец.
                        Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.

Коментар

Господин полицай, нямам намерение да споря с вас - може да ви изглеждам некомпетентна мутра, но аз не съм и очаквал да прочета друг отговор - факт е, че оправдахте очакванията ми и затова спирам да коментирам

Коментар

Извинявам се че не съм учил за форума на писателите!!!и кфо са да не пиша в тоя форум повече ли ма бан и да не ви занимавам....като не ти изнася не чети ако искаш клипче да ти снимам другия път като ме спрат полицаи да ти стане ясно как си искат пари...Ето сега се прибирам от парти центъра на 4ти километър и после в 33 с такси съм бил...Като казвам че не съм пиян значи не съм...от 1 малка водка след 5 часа колко да ми покаже според вас ? На голяма и малка водка след хапване и 3 часа ми е показвало 0.10 акъл в главата имам пиян не карам.....за правописа ако не разчитате не се мъчете.
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

@Kuku: Никак не си прав приятелю. А дори и да си прав - ако си знаеш правата и задълженията, когато си зад волана - не могат да те бутнат с танк дори, камо ли акт да ти пишат. Законът, който ти гарантира тези права се нарича "Закон за движение по пътищата", а задълженията ти са описани в "Правилник по прилагане на закона за движение по пътищата".@nasty: Никой не те банва, просто структурирането на изреченията ти е ужасно, но не ме учудва - предполагам ти е и труно да говориш толкова рано сутрин Сигурен съм, че като пишеш по-късно и не си сънен - си истински литерат.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

abarth77 написа:
                                Kuku написа:
                                Да не говорим, че са хванати от кол и въже, много от тях са неграмотни, станали са полицаи с връзки или са поставени на определено място, като пчелички
                                Ей, заради такива изказвания не мога да се въздържа в рамките на добрия тон! Защо слагате всички нас под общ знаменател!? Хората не са еднакви. Полицаите, бидейки и те хора, също не са еднакви. Когато някой си е сложил за аватар своя снимка тип "Аз съм кварталната мутра и гледам лошо" трябва ли без да го познавам, веднага да си направя заключението, че е як като бик и почти толкова умен!? Знаете ли, че в групата "Тежки икономически престъпления", където работя всички без изключение са с юридическо образование, някои от нас и с икономическо? Знаете ли, че за тази календарна година сме предотвратили, не разкрили, предотвратили престъпления за 36 000 000лв.? Е, това ли са хора, хванати от кол и въже? Кой прави повече за страната си и респективно за хората в нея. Такива хванати от кол и въже като нас или такива като господин "Гледам лошо". И както казва човека с интересната снимка, нека наричаме нещата с истинските им имена. А те са, че съгласно българското законодателство не само искането и получаването, а и предлагането и даването на подкуп са престъпление. И че от изказванията на хора като него и на такива като MULTIPLA лъха на отчайваща некомпетентност. Както обясниха вече други колеги, добре е да познаваш поне знаците за пътно движение, които указват къде прекъсва магистралата и къде продължава, преди да се качиш на колата си и след това умно да се чудиш защо са те спрели. Ами като ти поискат подкуп, записваш им номера на колата и имената и тичаш до най-близката областна дирекция на полицията, за да подадеш съответния сигнал. А когато след първия сигнал следва втори, трети и т.н., които визират едни и същи служители, от една и съща смяна нещата стават страшни. И тогава полицията стоварва цялата си сила и технически средства върху тези свои служители, и повярвайте ми виждал съм какво става с тях. Не бихте искали да сте на тяхно място. А защо такива като вас не го правят? "Нека наричаме нещата с истинските им имена." Защото знаете, че сте виновни и е по-лесно да хленчите и плюете по форумите, отколкото да направите, това, което трябва. В работата си съм наблюдавал един много странен "феномен". Когато се срещнат с нас по какъвто и да е повод гражданите на повечето европейски държави с малки изключения оказват пълно съдействие, изпълняват точно и бързо дадените им разпореждания. Това се нарича гражданска дисциплина. Когато работиш с българи, пак с малки изключения, се започва с едно шикалкавене на дребно, всячески се възпрепятства работата ни и т.н. Това се нарича гражданска безотговорност. Айде сега пак се чудете защо има такава разлика между България и Германия примерно. И не ми казвайте, че техните полицаи са по-различни от нашите. Колко германски полицаи познавате? Защото аз познавам няколко. И всички те казват, че в българските условия не биха издържали повече от месец.
                                Колега не се дразни и не го приемай толкова навътре.Просто хората са такива.На мен например преди около месец ми се случи една случка, при която за пореден път се убедих колко свястни полицаи може да има и същевременно колко гадни копелета могат да бъдат техни колеги.Бях командировка в Кюстендил и търсейки един обект, не успях и не успях да го открия, даже 2-3 таксиджии питах, и те не знаеха.Та минах покрай едни катаджии и реших, последно питам тях.Спрях, питах ги учтиво и човекът се оказа много разбран, отиде и пита по радиостанцията колеги даже, а знаем, че не е длъжен изобщо да го прави, обясни ми най-подробно откъде да мина и как да стигна, изобщо много съм му благодарен.На връщане за София обаче, ме спират едни полицаи точно на кръстовището на Цар Борис и околовръстния път, след светофара.Провинението - навлязъл съм на жълто.Това не беше вярно, тъй като жълтото светна когато бях с дясната си врата до него, а знаем какво гласи правилника по този случай.Та почнаха се едни пазарлъци с тези полицаи, той бил сигурен, изкара ме, че едва ли не на червено съм минал и т.н., 300лв глоба, 10 точки...после ми записа номера и идва при мен с въпроса"Митко, какво ще го правим този акт сега?"При което аз отдавна бях усетил накъде духа вятъра, но му си казах, че на това нагло копеленце една стотинка няма да му дам.И почнах аз да отговарям "Ми ще обжалваме, не може така, ала-бала..."И той накрая като видя, че няма да вземе пари от мен и ме пусна с думите да не съм си бил помислил, че полицаите в София били толкова гадни(Аз съм от Добрич и колата е с регистрация ТХ).Така че свят широк, хора всякакви.Не можем обаче заради моя конкретен случай на околовръстното да кажем "всички полицаи са корумпирани", нали?Ми като не искате да са корумпирани не давайте бе хора!В повечето случаи шофьорът предлага под угрозата да плати 10пъти по-висока глоба и вземане на точки.Така че - не давайте, плащайте си актовете и всичко ще е наред.Айде, че стана егати поста...
                                N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
                                X