Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" ЗА 2008

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

моята е от 12.09. - ДЗИ - 105 пари + безплатен годишен преглед... миналата година Лев инс - 89 лв. + 30 пари бензин, т.е. 59 лв. ама тази година няма бензин - няма Левинс...като я правих имаше 1 компания за 98 лв. ГО, ама се поблазних заради прегледа... п.п. колко ли ше ма мотат на тоз безплатен преглед.... дай ляв мигач, дай ся десен....
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Единственото кофти на безплатния преглед е ,че много те моткат и даже могат да те върнат за нещо дребно
      Nissan Primera 1.6 16v P11
      ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Повечето застрахователи вече работят с новите цени така че който си направил добре който не е може да не бърза.Увеличението е около+30лв. за автомобили до 1800 кубика и +45лв за от 1800 до 2500 кубика.За тези с по тънки джобове всяка година се е намирало някое дружество което не изплаща реални обезщетения и поради този факт държи малко по ниски цени.И тази година сигурно ще е така.

Коментар

kantarev написа:
          А каде забавяш ГТП за около 30лв
          Ами безплатния преглед така и не го ползвах миналата година. Просто, защото всички ми казаха, че връщат за дреболии и после вече си плащаш. Направих си прегледа където винаги си го правя - срещу 25 лв, без забележки, без връщания, без чакане. Така че си е далаверка таз годишната застраховка

Коментар

Айде и от мен...В момента, пазара за кола до 1800 кубика е около 140 лв с декемврийското повишение. Моят съвет е да не се ориентирате към компании или брокери, които дават твърде големи отстъпки или разни безплатни неща, тъй като безплатни обяди няма. Последно в Ямбол чух за брокер, който продава застраховки на миналогодишна цена, защото са му останали полици, но не ги регистрира, така че на практика имаш полица, но нямаш застраховка и стане ли сакатлък ще си платиш като поп, а обезщетенията напоследък стават все по-солени, особено за неимуществени вреди. Освен това, до края на януари или най-късно през февруари ще има ново повишение именно заради безумните обезщетения, които почнаха да присъждат съдилищата и невъзможността на застрахователите да осигурят сигурно покритие по този си портфейл. Естествено, на нас не ни се дават толкова пари, но представи си че блъснеш някой, не дай си боже чужденец и съда му присъди половин милион обезщетение... Май е по-добре 250 лв. в началото на годината... На мен поне така ми се струва...Отделен е въпроса, че в скоро време най-вероятно ще паднат тарифите по каско, така че двете неща ще се компенсират. Това последното все пак не е 100% сигурно, защото зависи от известни промени в нормативната уредба, а там става въпрос за силни лобита и т.н.
            Shit happens, sometimes...
            Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
            Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Моята е от м.Май, просто тогава купих колата и така си вървят и ГО и каско-то. ГО ми е в ДЗИ срещу 130лв., без преглед. Който до сега си е взел с безплатен преглед и го е ползвал без проблеми, явно късмет е извадил. Аз лично нищо добро не чувам за тези прегледи - или ще те мотаят, ще намерят да те върнат или ще си поскат пари, за да не го правят.
              Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

а не е ли по-добре да те върнат и да си оправиш "дреболиите", отколкото (да не дава господ!) заради дреболия да стане най-лошото? Аз така се бях навил на техническия, че отидох с перфектния автомобил. просто нямаше за какво да ме върнат, (то винаги има за какво де ) и нито ме провериха, нито нищо, поне спирачките да ми бяха премерили... а кой знае колко още кошници са минали така и по улицата се движат потенциални убиици с лоши спирачки, неработещи светлини и др.

Коментар

Аз си направих в Алианц- 106 лв. с безплатна "зелена карта", ако бях с една година по-възрастен щеше да е 99. Баси простотията - колегата е на 38г. и му взеха 99лв., а има книжка от две години и я има, я не - 5 000 км на гъза си.Пък аз изкарах курсовета още ненавършил 18 и имам повече от 500 000 км. ама съм бил млад според тях...То не е за 7-те лева, ама...Тоя месец минах на такъв безплатен преглед в СБА, тъй като застраховката за миналата година ми беше в ДЗИ - никакъв проблем, никакви заяждания и т.н. Пича беше много учтив - да не повярва човек... Ама явно си е до човек...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз си направих в Булстрад, където ми е и каското. Направих я през СДИ, че ми е близо до работа - 129лв. с 50% отстъпка от прегледа в Автоцентър Бургас. Някой ако е ходил там на преглед да каже как е или да си ходя на обичайното място дето минавам за 5 мин
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                      Аз си направих в Булстрад, където ми е и каското. Направих я през СДИ, че ми е близо до работа - 129лв. с 50% отстъпка от прегледа в Автоцентър Бургас. Някой ако е ходил там на преглед да каже как е или да си ходя на обичайното място дето минавам за 5 мин
                      Същото съм и аз... само че в Сф. и преглед в централата им на Хъшове No1. Само че (ходил съм там и всъщност на на Хъшове No1 им е сервиза за оценка на щети и е... Л У Д Н И Ц А А А А...) Така че ако някой е ползвал тази "екстра" за техн.преглед да каже... има ли някакъв шанс някой да ти обърне внимание в рамките на 1 ден за да минеш на преглед или те пускат през някакъв друг "канал", или изобщо не те гледат, ами ти дават стикера и "по живо, по здраво"?
                      Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                      --- в сърцето завинаги... ---
                      Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

ogi28b написа:
                        а не е ли по-добре да те върнат и да си оправиш "дреболиите", отколкото (да не дава господ!) заради дреболия да стане най-лошото? Аз така се бях навил на техническия, че отидох с перфектния автомобил. просто нямаше за какво да ме върнат, (то винаги има за какво де ) и нито ме провериха, нито нищо, поне спирачките да ми бяха премерили... а кой знае колко още кошници са минали така и по улицата се движат потенциални убиици с лоши спирачки, неработещи светлини и др.
                        Не ме разбираш правилно колега, или аз не се изразявам правилно. Имах предвид да те връщат за нещо, за което всъщност нямат повод, но това е предтекст да им бутнеш някакви пари, защото си с безплатен преглед. Това са ми го казвали познати, аз на безплатен преглед не съм минавала, пък и винаги колата ми е била в ред. Не мога да си позволя да карам с неизправен автомобил, цената е прекалено висока.
                        Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

somebody написа:
                          Не ме разбираш правилно колега, или аз не се изразявам правилно. Имах предвид да те връщат за нещо, за което всъщност нямат повод, но това е предтекст да им бутнеш някакви пари, защото си с безплатен преглед. Това са ми го казвали познати, аз на безплатен преглед не съм минавала, пък и винаги колата ми е била в ред. Не мога да си позволя да карам с неизправен автомобил, цената е прекалено висока.
                          Три години подред съм им ползвал безплатния Годишен Технически Преглед на ДЗИ в СБА. Значи първата година минах през СБА-то в Младост 3 - никакъв проблем освен висенето на опашка (окло 1 час), вкараха си ме на канала, светлини, чистачки, спирчаки и готоФ... Следващата година обаче викам айде в СБА-то в Люлин... малеее... е как се заяде този, не е истина... направо си искаше 5-рка за да ме пусне... Смея да твърдя, че спирачките са ми добри... Но този още като дойде при мен вика - "Добре ли са ти спирачките?", и аз съответно - "Да!", онзи вика "Хуу, давай я тука на валяците... вкарах я, и очаквах да ми каже стандартното - "Сега като ти кажа, започвай да спираш...". Да ама не!!!! Онзи вика "Гаси колата!" Угасих я аз... и той вече тогава вика сега като ти кажа започни мноооооооооого плавно да натискаш спирачката... С предните иди-дойди ги спрях валяците... ама като ми каза и за задните същия номер - е не стаа и т’ва е... Отлепих се от шофьорската седалка застанал в/у спирачката и дърпайки волана и не можах да ги спра... Онзи кретен доволно ми се хили... вика: "А бе аз нали те питах дали са ти добре спирачките за да те пусна с "помагане"... Сега ми образуваш нерви да се опитвам да подправям протокола... Опитах се да му обяснявам, че Типото има дозатор за спирачното усилие на задния мост при натоварване и е нормално да спира по-слабо отзад, особено при угасен двигател и остатъчен вакум на сервото, ама онзи ми се прави на спец и вика - Сервото ти трябва да идържи поне две натискания! Както и да е... следващата година пак си отидох в СБА-то на Младост и човека каза, че спирчките са ми ОК.
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                            somebody написа:
                            Три години подред съм им ползвал безплатния Годишен Технически Преглед на ДЗИ в СБА. Значи първата година минах през СБА-то в Младост 3 - никакъв проблем освен висенето на опашка (окло 1 час), вкараха си ме на канала, светлини, чистачки, спирчаки и готоФ... Следващата година обаче викам айде в СБА-то в Люлин... малеее... е как се заяде този, не е истина... направо си искаше 5-рка за да ме пусне... Смея да твърдя, че спирачките са ми добри... Но този още като дойде при мен вика - "Добре ли са ти спирачките?", и аз съответно - "Да!", онзи вика "Хуу, давай я тука на валяците... вкарах я, и очаквах да ми каже стандартното - "Сега като ти кажа, започвай да спираш...". Да ама не!!!! Онзи вика "Гаси колата!" Угасих я аз... и той вече тогава вика сега като ти кажа започни мноооооооооого плавно да натискаш спирачката... С предните иди-дойди ги спрях валяците... ама като ми каза и за задните същия номер - е не стаа и т’ва е... Отлепих се от шофьорската седалка застанал в/у спирачката и дърпайки волана и не можах да ги спра... Онзи кретен доволно ми се хили... вика: "А бе аз нали те питах дали са ти добре спирачките за да те пусна с "помагане"... Сега ми образуваш нерви да се опитвам да подправям протокола... Опитах се да му обяснявам, че Типото има дозатор за спирачното усилие на задния мост при натоварване и е нормално да спира по-слабо отзад, особено при угасен двигател и остатъчен вакум на сервото, ама онзи ми се прави на спец и вика - Сервото ти трябва да идържи поне две натискания! Както и да е... следващата година пак си отидох в СБА-то на Младост и човека каза, че спирчките са ми ОК.
                            Правилно ти е казал човека.Я да питам кви са тия дребни работи за които са ви връщали че всеки пише дребни работи а никой не пише за какво.Мен до сега не са ме връщали никога а всичко ми проверяват обстойно.Аз минавам технически преглед на колата 2 пъти в годината защото пътувам по много и трябва всичко да е наред,а и все така се случва че като се пребирам в БГ ще ми се падне да е изтекал и преди да напусна бг го минавам.та няма значение поовляках се малко,я кажете за дреболиите да не ме сполетят и мене
                            A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                            Punto Sporting 1.9JTD 2003
                            ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Мен са ме връщали за изгоряла една крушка за осветлението на задния номер (при наличие на още една светеща).Връщали са ме и за съвсем малка пукнатина на предното стъкло (това е по-разбираемо), въпреки че в другия сервиз където отидох минах без проблем.Всъщност се оказва, че прегледа не е безплатен - платил си го заедно със застраховката, и то по-скъпо, щото както по-горе видяхте, разликата е 30 лв, а прегледа е 25. Освен това вероятността да те върнат за нещо дребно е голяма и после ще го платиш още веднъж... Няма логика.Като плащам застраховка, искам застраховка, а не преглед или литри бензин и др. Просто компаниите първо се рабират за някаква минимална сума, после почват един друг да се надцакват, като реално ти правят застраховката за по-малко пари, а за разликата ти предлагат различни други неща... Ми да, ама като си направиш прегледа през декември, следващата година не си на преглед. Ко става с парите, които си дал отгоре за "безплатен" преглед? (ще кажете, можеш да го ползваш през по-следващата година - да, ама нали и тогава ще правя гражданска и ще ми станат 2 )

Коментар

А това с миналогодишните полици е мит - няма как да стане - нали ти слагат стикер за "гаранционен фонд" на който пише годината... някой те е излъгал нещо, ivjordan.

Коментар

Working...
                                X