моята е от 12.09. - ДЗИ - 105 пари + безплатен годишен преглед... миналата година Лев инс - 89 лв. + 30 пари бензин, т.е. 59 лв. ама тази година няма бензин - няма Левинс...като я правих имаше 1 компания за 98 лв. ГО, ама се поблазних заради прегледа... п.п. колко ли ше ма мотат на тоз безплатен преглед.... дай ляв мигач, дай ся десен....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" ЗА 2008
Collapse
X
-
Повечето застрахователи вече работят с новите цени така че който си направил добре който не е може да не бърза.Увеличението е около+30лв. за автомобили до 1800 кубика и +45лв за от 1800 до 2500 кубика.За тези с по тънки джобове всяка година се е намирало някое дружество което не изплаща реални обезщетения и поради този факт държи малко по ниски цени.И тази година сигурно ще е така.
Коментар
-
kantarev написа:А каде забавяш ГТП за около 30лв
Коментар
-
Айде и от мен...В момента, пазара за кола до 1800 кубика е около 140 лв с декемврийското повишение. Моят съвет е да не се ориентирате към компании или брокери, които дават твърде големи отстъпки или разни безплатни неща, тъй като безплатни обяди няма. Последно в Ямбол чух за брокер, който продава застраховки на миналогодишна цена, защото са му останали полици, но не ги регистрира, така че на практика имаш полица, но нямаш застраховка и стане ли сакатлък ще си платиш като поп, а обезщетенията напоследък стават все по-солени, особено за неимуществени вреди. Освен това, до края на януари или най-късно през февруари ще има ново повишение именно заради безумните обезщетения, които почнаха да присъждат съдилищата и невъзможността на застрахователите да осигурят сигурно покритие по този си портфейл. Естествено, на нас не ни се дават толкова пари, но представи си че блъснеш някой, не дай си боже чужденец и съда му присъди половин милион обезщетение... Май е по-добре 250 лв. в началото на годината... На мен поне така ми се струва...Отделен е въпроса, че в скоро време най-вероятно ще паднат тарифите по каско, така че двете неща ще се компенсират. Това последното все пак не е 100% сигурно, защото зависи от известни промени в нормативната уредба, а там става въпрос за силни лобита и т.н.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Моята е от м.Май, просто тогава купих колата и така си вървят и ГО и каско-то. ГО ми е в ДЗИ срещу 130лв., без преглед. Който до сега си е взел с безплатен преглед и го е ползвал без проблеми, явно късмет е извадил. Аз лично нищо добро не чувам за тези прегледи - или ще те мотаят, ще намерят да те върнат или ще си поскат пари, за да не го правят.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
а не е ли по-добре да те върнат и да си оправиш "дреболиите", отколкото (да не дава господ!) заради дреболия да стане най-лошото? Аз така се бях навил на техническия, че отидох с перфектния автомобил. просто нямаше за какво да ме върнат, (то винаги има за какво де ) и нито ме провериха, нито нищо, поне спирачките да ми бяха премерили... а кой знае колко още кошници са минали така и по улицата се движат потенциални убиици с лоши спирачки, неработещи светлини и др.
Коментар
-
Аз си направих в Алианц- 106 лв. с безплатна "зелена карта", ако бях с една година по-възрастен щеше да е 99. Баси простотията - колегата е на 38г. и му взеха 99лв., а има книжка от две години и я има, я не - 5 000 км на гъза си.Пък аз изкарах курсовета още ненавършил 18 и имам повече от 500 000 км. ама съм бил млад според тях...То не е за 7-те лева, ама...Тоя месец минах на такъв безплатен преглед в СБА, тъй като застраховката за миналата година ми беше в ДЗИ - никакъв проблем, никакви заяждания и т.н. Пича беше много учтив - да не повярва човек... Ама явно си е до човек...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз си направих в Булстрад, където ми е и каското. Направих я през СДИ, че ми е близо до работа - 129лв. с 50% отстъпка от прегледа в Автоцентър Бургас. Някой ако е ходил там на преглед да каже как е или да си ходя на обичайното място дето минавам за 5 минFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Аз си направих в Булстрад, където ми е и каското. Направих я през СДИ, че ми е близо до работа - 129лв. с 50% отстъпка от прегледа в Автоцентър Бургас. Някой ако е ходил там на преглед да каже как е или да си ходя на обичайното място дето минавам за 5 минAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
ogi28b написа:а не е ли по-добре да те върнат и да си оправиш "дреболиите", отколкото (да не дава господ!) заради дреболия да стане най-лошото? Аз така се бях навил на техническия, че отидох с перфектния автомобил. просто нямаше за какво да ме върнат, (то винаги има за какво де ) и нито ме провериха, нито нищо, поне спирачките да ми бяха премерили... а кой знае колко още кошници са минали така и по улицата се движат потенциални убиици с лоши спирачки, неработещи светлини и др.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
-
somebody написа:Не ме разбираш правилно колега, или аз не се изразявам правилно. Имах предвид да те връщат за нещо, за което всъщност нямат повод, но това е предтекст да им бутнеш някакви пари, защото си с безплатен преглед. Това са ми го казвали познати, аз на безплатен преглед не съм минавала, пък и винаги колата ми е била в ред. Не мога да си позволя да карам с неизправен автомобил, цената е прекалено висока.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:somebody написа:Не ме разбираш правилно колега, или аз не се изразявам правилно. Имах предвид да те връщат за нещо, за което всъщност нямат повод, но това е предтекст да им бутнеш някакви пари, защото си с безплатен преглед. Това са ми го казвали познати, аз на безплатен преглед не съм минавала, пък и винаги колата ми е била в ред. Не мога да си позволя да карам с неизправен автомобил, цената е прекалено висока.A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
Мен са ме връщали за изгоряла една крушка за осветлението на задния номер (при наличие на още една светеща).Връщали са ме и за съвсем малка пукнатина на предното стъкло (това е по-разбираемо), въпреки че в другия сервиз където отидох минах без проблем.Всъщност се оказва, че прегледа не е безплатен - платил си го заедно със застраховката, и то по-скъпо, щото както по-горе видяхте, разликата е 30 лв, а прегледа е 25. Освен това вероятността да те върнат за нещо дребно е голяма и после ще го платиш още веднъж... Няма логика.Като плащам застраховка, искам застраховка, а не преглед или литри бензин и др. Просто компаниите първо се рабират за някаква минимална сума, после почват един друг да се надцакват, като реално ти правят застраховката за по-малко пари, а за разликата ти предлагат различни други неща... Ми да, ама като си направиш прегледа през декември, следващата година не си на преглед. Ко става с парите, които си дал отгоре за "безплатен" преглед? (ще кажете, можеш да го ползваш през по-следващата година - да, ама нали и тогава ще правя гражданска и ще ми станат 2 )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар