Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" ЗА 2008

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А това с миналогодишните полици е мит - няма как да стане - нали ти слагат стикер за "гаранционен фонд" на който пише годината... някой те е излъгал нещо, ivjordan.
    Не е мит, колега, защото съм юрист в застрахователна компания и преди два дни му прекратих договора на въпросния ямболски далавераджия, а как е лъгал хората със стикерите, не знам. Инече, предполагам не е голяма философия да се напечатат фалшиви. И друг път ми се е случвало да идват хора да си търсят пари по несъществуващи полици, така че начини явно има.Моят съвет като човек от бранша е, застраховайте се директно в избраната от Вас компания, като оставяте настрана разни посредници и брокери, защото твърде често това са хора, които се чудят как да измъкнат левче отгоре, а това левче за тях, може да се окаже десетки хиляди минус за вас. Специално за гражданската отговорност, не си пестете нито лев, защото поради членството ни в Евросъюза започва да става страшничко и все някой ще го отнесе, а това няма да са застрахователните фирми, вярвайте ми, те имат качествени юридически екипи и всяка дребна грешка или пропуск ще бъде прехвърлен другиму, нали се сещате кому...Не правя реклама на никого, не съм споменал нито едно име, просто искам да ви кажа, че това е много сериозна материя, където се работи със стотици милиони и е много страшно ако контрата остане в теб. Повярвайте ми, взимали сме къщите на хора, заради дребния тарикатлък за една гражданска. И изобщо не е необходимо да има смъртен случай, един нов Мерцедес с цялата азбука на багажника струва повече от апартаментите на повечето от нас. Има странични огледала, които струват по 3 700 и ауспуси, които струват 12 000 лева. Не, не съм сгрешил нулите, това е факт. Всеки следва да си помисли дали е навит да плати 150 кинта или някоя от горе цитираните суми, ако спести от гражданската. Искам да споделя, че преди няколко дни в Софийски градски съд е заведен иск за смъртен случай на стойност 800 хиляди лева. Ако почитаемия съд го уважи, гражданската автоматично ще отиде към 1000 лева, просто пазара чака необходимия прецедент. Това не е зле за застрахователите, а за нас, потребителите. Застрахователя винаги си презастрахова портфейла по дадена партида (разбирай вид застраховка), така че контрата никога не остава в него, но и тук опираме до въпроса за цената на презастраховката, а тя неимоверно нарастна, откато влязохме в пустия му ЕС. Изобщо, материята е много комплексна и аз не претендирам да я познавам изцяло, но моят съвет е да се застраховате директно при фирмата застраховател, независимо че ще ви струва десетина лева повече и да се опитвате да бъдете изрядни в тая посока, защото наистина става страшно.Извинявайте за менторския тон, но всеки ден ми минават десетки такива проблеми през ръцете...е, аз съм облагодетелстван, застраховам се с 25 % отстъпка Не че имам какво да застраховам откато един човек уби Типо-то...
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Working...
    X