Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще ми вземат книжката за месец

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Тогава как ще коментираш следните случаи: Трите момчета дето се утрепаха на магистралата с БМВ с над 200км в час преминавайки мантинелата и се удариха в автобуса.Произшедствието със Ставийски нали джипа му е модерна работа . защо не е заковал на място и да е спрял а утрепа невинен човек ??? Тая от Перник дето прелетя с Фолцвагена мантинелата и също уби невинни момчета ??? Пътя ли и пречеше или какво ??? Ако си беше спазвала до 80 км скорост то нямаше да прескочи мантинелата . Да изброявам ли хиляди примери ?? Снощи като гледам по телевизията как шефа на фирмата дето неговия рейс уби младата жена катастрофирайки в снегорина се оправдава и намира вината във всичко друго но не и в неговия водач. Бил карал с 15км а виновен бил снегорина ,виновна била мантинелата че не удържала удара , виновни били че не са затворили пътя като е навеяло просто всички други са виновни само водача на автобуса е прав . Айде олам бре ????Тъй че по кротко и се учете от историята .Поставете се сега за малко на местото на Ставийски .Какво е вече той ? Едно нищо . По добре да не бяха му подарявали тоя джип.Съжалява много и си хапе задника ,но колата се е обърнала вече и живота му ще е съвсем друг както на него така и на семейството му .
    Всички случаи, които цитираш, без този с БМВ-то, са следствие на шофиране в пияно състояние. Някъде да съм го оправдавал? Колкото до случая с БМВ-то на магистралата- катастрофата е станала с 230 км/ч, което вече си е идиотщина. И загиналите не са момчета, а две юристки и шофьорът им.работата ми е свързана именно с познаване на законите(повод да се похваля, че вчера си взех втория държавен изпит- остана едииндо дипломиране :D ) и имам представа колко закони са писани именно за да се нарушават и да бъдат генератори на корупция. И тези неадекватни ограничения са в това число.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
    Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

В тази тема (на стр.2) преди година заформихме един спор с колеги, и аз (както обикновено ) съм бил прав.Ето и доказателството: Съгласно последните промени в закона за ДвП, приети ДНЕС: "... снимките на нарушители, направени с видеокамери на КАТ, ще се използват за издаване на фиш за превишена скорост..." т.е. досега не е можело да се пише фиш за превишена скорост, заснета с камера... а пък акт изобщо не може да се пише на нарушение, установено САМО с камера (пише го в закона, няма пак да го цитирам)... Ето и цялата новина:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=346206#346206

Коментар

В България видеоматериали могат ли да се използват за доказателство?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          В България видеоматериали могат ли да се използват за доказателство?
          Само ако т.н. СРС-та са събрани по надлежния ред - с разрешение от съдия и т.н.Но зависи де... Защото за камерите дето те снимат с превишена скороскт например - беше уредено май че са доказателствено средство.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Чл.189. (7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес.Според мен този член е АБСУРДЕН !!!! Не съм сигурен дали на ниво европейски съд би издържал... Даже си мисля, че е противоконституционен.Но за това сме говорили в тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17339

Коментар

Re: Ще ми вземат книжката за месец

doofiat написа:
              На 31.08. в 17:29 по Ботевградско шосе съм се движил с 81 км/ч при ограничение 50 км/ч. Викам им добре виновен съм въпреки, че в месеца поне веднъж от 3 години минавам от там и винаги съм с 80 км/ч и досега, а и след 31.08. не съм сниман е как става това??????????
              Уф, да му се не види, и аз изгорях вчера на 31.08. и то точно като колегата doofiat - "движил с 81 км/ч при ограничение 50 км/ч" валидно за населено място в Горни Богров. Прибирах се от Шумен към София и из целия Горни Богров има ограничение 40 км/ч което си го спазвах - обикновено долу в ниското винаги има кола на КАТ, но този път ... Излизам вече от града, двулентов път, малко газ и изпреварване и ... палка. Колата на КАТ беше на 10 м преди табелата за край на гр. Горни Богров. Много ме хвана яд за тъпото ми изпълнение - това ми е първия акт за 20 и кусур години откакто имам книжка, но ..... Веднага разбрах, че реално съм в нарушение и не съм спорил или да правя какъвто и да е опит да се "пазаря". Тъпото е, че ако беше отчел радара 80 км/ч щях да имам глоба 100 лв, а не 150 лв, но по важното е, че нямаше да ми вземат книжката за 1 месец след излизане на Наказателното постановление! Дали мога да обжалвам /оспоря/ този един км в повече отчетен от радара??? И има ли някакво значение, че 20 години нямам никакво нарушение досега???
              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
              Среден разход на газ

Коментар

Нали имаше нещо за тези които нямат нарушения от много време, първото нарушение не им е толкова голяма глобата. Златен талон или нещо такова. Мен не ме грее щото имам нарушения и не съм се интересувал, но колегата може да провери как стоят нещата, щом от 20 год. няма актове за нарушения.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                  Нали имаше нещо за тези които нямат нарушения от много време, първото нарушение не им е толкова голяма глобата. Златен талон или нещо такова. Мен не ме грее щото имам нарушения и не съм се интересувал, но колегата може да провери как стоят нещата, щом от 20 год. няма актове за нарушения.
                  Ако нямаш акт 6 години,отиваш в КАТ и за 2 лв си издаваш златен талон.С него първото ти нарушение отпада.
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Не лъжи човека да се нерви. Не отпада. Не ти взимат точки. Плащаш си само глобата. Вече не знам как се процедира като има лишаване

Коментар

////Punto//// написа:
                      Не лъжи човека да се нерви. Не отпада. Не ти взимат точки. Плащаш си само глобата. Вече не знам как се процедира като има лишаване
                      За съжаление колегата ////Punto//// е най-близо до истината засега - и да си бях взел "златен талон" с него нямаше да ми вземат само 6-те контролни точки предвидени за нарушението в ЗДвП: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=32032П.С. Тук попаднах на нещо интересно: http://ss7.dupnica.net/?p=1683
                      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                      Среден разход на газ

Коментар

Working...
                      X