коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще ми вземат книжката за месец
Collapse
X
-
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
Да, двигателите и колите се промениха, но за съжаление не успяха да променят Законите на физиката и устройството на човешкото тяло драги ми Lane Staley. В края на краищате те, (Законите на физиката) са виновни за има-няма 1000-1200 загинали по пътищата, за има-няма година време.Хората, особено ние българите, не сме виновни, вината е някъде там.ПС...Г-н ти Коцев доста по-добре от теб е проумял и почувствал развитието на автомобилостроенето, защото кара една такава чисто нова Алфа, която доста хора едва ли скоро биха могли да си позволят.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Да, двигателите и колите се промениха, но за съжаление не успяха да променят Законите на физиката и устройството на човешкото тяло драги ми Lane Staley. В края на краищате те, (Законите на физиката) са виновни за има-няма 1000-1200 загинали по пътищата за има-няма година.Хората, особено ние българите, не сме виновни, вината е някъде там.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
в закона е казано че ако се движиш твърде бавно без причина могат ди пишат акт т.е. това си е нарушение (нямам време в момента да търся точния текст).Мислъта ми е че ако разрешената е 80, а той е с 50 - това според мене не е толкова бавно, но ако се движи с 30, тогава според мене е нарушител - ако има повреда да си пусне например аварийкитеAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
Един пример .Лятото стана катастрофа с един убит и двама тежко ранени забележете В 1 ЧАСА ПРЕЗ НОЩА по пътя Ловеч -Троян. И двамата водачи са мислили че като е един часа през ноща и няма движение по това време могат да карат с колкото си искат но ето че за проклетия се удрят . Та мисълта ми е че ако и двамата са карали с допустимата скорост до 80 км нищо че е късна нощ то и днеска да са живи . Изводите си ги правете сами .Уважаеми колеги не разчитайте на това че колите сега не са като предишните . Пресен пример. Преди месец мой познат си закупи на лизинг нова кола японска за над 40 000лв и миналата седмица както се опитва да спре пред гаража си педала на спирачката потъва докрай и спиране няма . Добре че е бил на първа и гаси двигателя . Идват от Плевен и с влекач я закарват там и още е там нещо не могат да и оправят спирачките .Кола нова на 3 000 км .Ами ако се е случило както казваш че летиш със 100км по Ботевградско ???? Все пак е населено място и не знаеш какво може да се случи . Аз давам само примери пък както искате така ме разбирайте .Покрито мляко котки не го лочат .. казват старите хора . Празна пушка веднаж на сто пъти гърми ..допълват такива като мен . :D Не изпитваш ли удовлетворение като караш по добре не се качвай на колата .Това да псуваш всяка минута ,да пищят гуми и да се репчиш на другите е скъсяване на живота ти .
Коментар
-
коцев написа:Един пример .Лятото стана катастрофа с един убит и двама тежко ранени забележете В 1 ЧАСА ПРЕЗ НОЩА по пътя Ловеч -Троян. И двамата водачи са мислили че като е един часа през ноща и няма движение по това време могат да карат с колкото си искат но ето че за проклетия се удрят . Та мисълта ми е че ако и двамата са карали с допустимата скорост до 80 км нищо че е късна нощ то и днеска да са живи . Изводите си ги правете сами .Уважаеми колеги не разчитайте на това че колите сега не са като предишните . Пресен пример. Преди месец мой познат си закупи на лизинг нова кола японска за над 40 000лв и миналата седмица както се опитва да спре пред гаража си педала на спирачката потъва докрай и спиране няма . Добре че е бил на първа и гаси двигателя . Идват от Плевен и с влекач я закарват там и още е там нещо не могат да и оправят спирачките .Кола нова на 3 000 км .Ами ако се е случило както казваш че летиш със 100км по Ботевградско ???? Все пак е населено място и не знаеш какво може да се случи . Аз давам само примери пък както искате така ме разбирайте .Покрито мляко котки не го лочат .. казват старите хора . Празна пушка веднаж на сто пъти гърми ..допълват такива като мен . :D Не изпитваш ли удовлетворение като караш по добре не се качвай на колата .Това да псуваш всяка минута ,да пищят гуми и да се репчиш на другите е скъсяване на живота ти .like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
То хубаво за млякото и за пушката, ама има и една друга приказка- ако ти е писано да се удавиш, няма да те обесят. Аз пък знам за загинали, които са карали с 60 или с 80. освен това не се знае, дали точно по-високата скорост в един момент няма да те спаси. Да не говорим, че човек, който е карал с нормална скорост 110-120 например, има доста по-добри реакции от изнервен шофьор, който се е влачил с 80Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Тогава как ще коментираш следните случаи: Трите момчета дето се утрепаха на магистралата с БМВ с над 200км в час преминавайки мантинелата и се удариха в автобуса.Произшедствието със Ставийски нали джипа му е модерна работа . защо не е заковал на място и да е спрял а утрепа невинен човек ??? Тая от Перник дето прелетя с Фолцвагена мантинелата и също уби невинни момчета ??? Пътя ли и пречеше или какво ??? Ако си беше спазвала до 80 км скорост то нямаше да прескочи мантинелата . Да изброявам ли хиляди примери ?? Снощи като гледам по телевизията как шефа на фирмата дето неговия рейс уби младата жена катастрофирайки в снегорина се оправдава и намира вината във всичко друго но не и в неговия водач. Бил карал с 15км а виновен бил снегорина ,виновна била мантинелата че не удържала удара , виновни били че не са затворили пътя като е навеяло просто всички други са виновни само водача на автобуса е прав . Айде олам бре ????Тъй че по кротко и се учете от историята .Поставете се сега за малко на местото на Ставийски .Какво е вече той ? Едно нищо . По добре да не бяха му подарявали тоя джип.Съжалява много и си хапе задника ,но колата се е обърнала вече и живота му ще е съвсем друг както на него така и на семейството му .
Коментар
-
коцев написа:Тогава как ще коментираш следните случаи: Трите момчета дето се утрепаха на магистралата с БМВ с над 200км в час преминавайки мантинелата и се удариха в автобуса.Произшедствието със Ставийски нали джипа му е модерна работа . защо не е заковал на място и да е спрял а утрепа невинен човек ??? Тая от Перник дето прелетя с Фолцвагена мантинелата и също уби невинни момчета ??? Пътя ли и пречеше или какво ??? Ако си беше спазвала до 80 км скорост то нямаше да прескочи мантинелата . Да изброявам ли хиляди примери ?? Снощи като гледам по телевизията как шефа на фирмата дето неговия рейс уби младата жена катастрофирайки в снегорина се оправдава и намира вината във всичко друго но не и в неговия водач. Бил карал с 15км а виновен бил снегорина ,виновна била мантинелата че не удържала удара , виновни били че не са затворили пътя като е навеяло просто всички други са виновни само водача на автобуса е прав . Айде олам бре ????Тъй че по кротко и се учете от историята .Поставете се сега за малко на местото на Ставийски .Какво е вече той ? Едно нищо . По добре да не бяха му подарявали тоя джип.Съжалява много и си хапе задника ,но колата се е обърнала вече и живота му ще е съвсем друг както на него така и на семейството му .like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Ще ти кажа че след като има завой и не се знае след завоя какво има намалям скороста и карам с такава с която бих могъл да спра . Защото има и другия момент . Може да има аварирало превозно средство и то да е в покой , може да има паднал камък и ли предмет на пътя . Какво правим тогава ??? Като не можем да спрем се блъскаме в него . Колега движеш се с 80 и след завоя настигаш един който се движи с 50 както казваш. Не е речено че трябва непременно да се удариш в него . Просто има достатъчно време и разтояние да намалиш защото и той през това време се движи напред а не срещу теб . Тъй че никой не може да ме обори че ниската скорост също е опасна като високата . Едно е да се ударят два автомобила движейки се с 60км и да се ударят движейки се със сто. Поне в това трябва да се съгласиш.
Коментар
-
Коцев, извънградско е 90, а не 80 - все говориш за това пусто 80 А примери бол и като по-краен пример ще ти кажа аз на какво бях свидетел - нощно време, един тир изпреварва друг и точно на края на правата тировете бяха един до друг. Реално тира продължи изпреварването в самия завой. В следващия момент в насрещното се появиха фарчета на кола - колата спирачки и в дясно извън пътя - добре че имаше достатъчно място между края на асфалта и канавката и успя на време да свие и спре, предполагам че и скоростта не й беше голяма, че иначе....А отностно другата приказка "ако ти е писано да се удавиш, няма да те обесят" - ето нещо реално: Една врачка предсказала за момченцето на едни хора че кон ще го уби. Те го държали надалеч от коне, просто по всякакъв начин не го допускали да се приближи до коне, каруци и т.н. Пораснало, станал голям човек и както си ходил по тротоара се блъска в една табела закачена на стълб, цепи си главата и почива. На табелата имало нарисуван кон...Audi 1.8S златен талон
Коментар
-
За километрите се съгласявам и вече ще настроя компютъра на колата си на 90 км :D Но за това че ако ти е писано да се удавиш то няма да умреш на сухо е вятър работа . Първо никой не знае какво му е писано и второ ако знаеш че ти е писано да се удавиш това не значи че трябва да караш с 200км и не спазваш нищо .Нали така колега . Без да се самоизтъквам но повече от 40 години зад волана са ми предостатъчно да проумея някой неща .А най радостно ще ми е ако само поне един от тия дето четат това дето го пиша си каже :прав е бай Иван и ще спазвам така правилника както и той го спазва пък нека видим после кой ще е на кяр. :D :D :D
Коментар
-
Абе това с превишената скорост и оправданието за моите възможности и възможностите на автомобила си е.... Пълни глупости. Вие вашите способности и способностите на колата си знаете(не ми се коментира), ама знаете ли способностите и възможностите на отсрешния. Както казва колегата ми - един си мислеше, че Вектрата ми не върви ама аз му доказах, че не е така. Резултата е само огънати ламарини. И от моя страна пример. Като се прибирам от работа има едно място дето се разклонява в дясно. И все не мога да разбера хората как успяват да преценят възможностите на автомобила и своите, че ми правят завоя пред мен от съседната лява лента и аз трябва да спирам щото сметките им са грешни.Всеки прави нарушения. Малко пооспамихме темата ама... КАТ е кофти работа и разправии.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Явор Митев
аз малко по темата.....Добри никога не ме е возил и нямам представа за стила му на каране, но за сметка на това го познавам изключително добре, голям приятел ми е и това, което мога да кажа е, че се съмнявам Добри да кара по начин, заслужаващ да му вземат книжката.....да не говорим, че е с малко бебе а в такава ситуация, липсата на книжка си е буквално провал голям...искам да кажа, че докато изродите с мерцедесите, джиповете и т.н. си маат на воля със 140 в час по ботевградско и полицаите им мятат за здрасти, а Добри на фона на това остава без книжка, то лудницата скоро няма да спре и хрониките ще процъфтяват не, ами ще лелеят 100 години.....това е най-тъпото....закона за Добри е закон и ще си изтърпи наказанието, но изрода вън с джипа ще мине още безброй пъти от там със 150 и полицаите ще му махат не палка, ами малка леко полуляваща се в поздрав ръчичка......И колкото и принципен да съм, ако имах връзки в КАТ щях да се опитам да му помогна и не защото ми е приятел, а защото изрода вън ще се хили като маймуна, ако получи въпросната покана за тъмната видео-стаичка..........може би скоро и аз ще пускам подобна тема, щото кат гледам що административни акта имам, остава да мина през цариград със 100 и после ше си пием ракииката с Добри до подпрените тротонетки.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар