Ама стига с това плащаме си данъците и така им плащаме заплатите. На тях това им е работата. Следят за спазването на ЗДвП. Когато има пресичане на интереси, ще има и недоволни. Ти какво искаш, понеже си плащаш данъците, като нарушиш закона, да те спира и да те черпи бонбони и сок-че ли ? Ама зимал подкуп. Ми ти не давай. Тая тема е дъвкана до безвкусие вече. Винаги е имало двоен стандарт, и ще продължава да има. Ти знаеш ли колко подкупи дава еди кой си за да стане депутат. И после като стане депутат няма да търси как да си ги избие ли ? Как няма да има двоен стандарт, като всичко е навързано като свински черва. Ти ако имаш "жокер" да го наречем условно, искаш да ми кажеш, че дори и да нарушиш, няма да го ползваш ли? Ще кажеш виновен съм, ще си нося последтсвията. Айде тия приказки на децата в детската градина. Колкото до снимката, не че се заяждам, ама от тази страна на тротоара не ти ли прави впечатление, че си само ти. Сега веднага ще скочиш че на другия имало още 100. Е да, ама са ти писали фиш на теб. Става дума за теб. Не за другите 100. Постоянно гледаме в канчето на другия. И като си ги питал, дали са наказали другите, по добре ли ти е станало ако са ги наказали? Като поговорката за Вуте и Нане. Аз не искам на мене да ми е добре ами на Вуте да му е зле. Ако не тоя път, някой друг път и техния ред ще дойде.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще ми вземат книжката за месец
Collapse
X
-
Разглеждайки снимката като неутрален наблюдател ясно се вижда че пред колата един търговец си е изнесъл и рафта с гумите което също е в противоречие с правилата . Тия гуми пречат на пешеходците с което също се нарушава тяхното право да се движат безпрепяствено по тротоара .Ако съставят акт на търговеца и той ще викне до небесата че неправилно го глобяват.При твоя случай е трябвало да си спреш вдясно срещу колата която е нарушила и е влязла в насрещното движение . Отиваш преобличаш се слизаш и тогава си прекарваш колата по близо до входа си и я разтовари . Знам че ще се засегнеш но дай боже да се видим било в Ловеч било на Габрово / аз често ходя до Габрово /и да си поприказваме като мъже. Съдейки по снимката виждам че уличката е тиха не е натоварена и предполагам че често си паркираш така колата пред входа и там стои дълго време. Та някой от съседите се е обадил в КАТ и са те заснели . Може и да греша ти сам най добре си знаеш за пръв път ли я качваш там или и друг път си я оставяш на тротоара.
Коментар
-
Ама санкцийте за паркирането (става дума тия с лепенките и снимките) май са поверени на инспектори от общината и нямат нищо общо с КАТ. А иначе ако се разглежда снимката както каза ти безпристрастно е така. Обаче аз като знам българския манталитет, търговеца веднага казва "гумите не са мои, вземете ги ако искате" (още повече да ги остави така на тротоара сигурно са отпадъчни и даже ще му направят услуга ако ги изхвърлят
Коментар
-
Веднага ще ти отоговоря,там съм я спирал няколко пъти,когато съм разтоварвал и когато съм правил ремонт по колата,понеже иначе трябва аз да съм на пътя,докато си сменям накладките,само тогава съм спирал там,по този начин и то понеже не съм разбрал за промяната в закона от 1,5 м на 2,5 м. разтояние от автомобила до стената.Никога не съм спирал така защото ми е кеф или понеже съм гъзар и тежкарлъка ми не ми позволява да направя повече от пет крачки след като си сляза от колата.По удобно ми е да си държа колата отсреща както са спрели всички,понеже там е под улична лампа и я виждам от прозореца си без да го отварям. За другият колега ще му отговоря и на него,първо да уточня,това не е глоба наложена от полиция или КАТ,а от общински служител.Да няма никой спрял от тази страна,защото е работен ден и са с колите си на работа,просто им няма колите,трябваше да ти снимам снощи.Освен това тези проверки се правят по райони по определен график,така че вътрешните хора си го знаят.А аз просто бях бройката с която да отчетат дейност.Сега ти показвам друга снимка която направих преди малко,на нея си пише точно кога.Те също са спрели в нарушение и така е всеки ден,видно е че стесняват пътя там,освен това там няма обособен паркинг,той е малко по-надолу,в дъното на снимката,покрай завода без изобщо да засяга пътя,но там спират само няколко коли и по-голямата част от паркинга стои празна.Днес обаче колите спрели така са много малко,обикновено са поне 10,сега сигурно заради снега не са с тях на работа.Отделно поне още една кола има спряла пак неправилно навлязла.На нито един от тези не е наложена глоба,ако беше мислиш ли че пак щяха да са там. Освен това не се жалвам тук че са ми написали на мен фиш,а как са ми го написали и викам след като са ми го написали,защото преди това няма как да знам че така ги пишат,в противоречие със закона,за спазването на който тези хора следят и глобяват,а самите те не го спазват.Ето заради това изписах толкова много. Качеството на снимката може би не е много добро,за което се извинявам.
Коментар
-
////Punto//// написа:Ама санкцийте за паркирането (става дума тия с лепенките и снимките) май са поверени на инспектори от общината и нямат нищо общо с КАТ. А иначе ако се разглежда снимката както каза ти безпристрастно е така. Обаче аз като знам българския манталитет, търговеца веднага казва "гумите не са мои, вземете ги ако искате" (още повече да ги остави така на тротоара сигурно са отпадъчни и даже ще му направят услуга ако ги изхвърлят
Коментар
-
deadairplane
-
Четох, четох, и не можах да се сдържа! айде стига морализаторстване и овчи приказки! Когато ограниченията станат адекватни(например 120 на главен път и 150-160 на магистрала), когато законът бъде за всички, когато т.нар. пазители на закона станат по-грамотни и пишат актове и наказателни постановления, по които и един опитен юрист да няма за какво да се хване да обжалва, тогава нека аз да съм първия, на когото ще вземат книжката за превишена скорост с 1 км/ч! Дотогава ще карам както аз си преценя, воден само от собственото ми чувство за самосъхранение и отговорност, а не по ограничения, писани за Трабанти и Москвичи! И ще се защитавам от незаконосъобразните санкции но само по ЗАКОНЕН път, а не като давам пари на малоумници! Това е! А който иска, да кара с 90 на пъткато летище и да плаща за измислени нарушения! Аз не искам!Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Карай колега с колкото си искаш .Той и Ставийски караше както той си знае .Тая бизнесменката от Перник също кара както и е изгодно и утрепа момчетата , съдийката от Перник също , оня от Бяла де утрепа 18 човека и той знае че няма спирачки но така си кара както на него му изнася и хиляди и хиляди примери . Последствията ги виждаме.Щом правилника и знаците са за Трабанти и Москвичи не го спазвайте а карайте по вашия правилник за беемвета и мерцедеси пък после като гризнете дръвцето вече ще е късно.
Коментар
-
коцев написа:Карай колега с колкото си искаш .Той и Ставийски караше както той си знае .Тая бизнесменката от Перник също кара както и е изгодно и утрепа момчетата , съдийката от Перник също , оня от Бяла де утрепа 18 човека и той знае че няма спирачки но така си кара както на него му изнася и хиляди и хиляди примери . Последствията ги виждаме.Щом правилника и знаците са за Трабанти и Москвичи не го спазвайте а карайте по вашия правилник за беемвета и мерцедеси пък после като гризнете дръвцето вече ще е късно.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Здравей. Не съм съгласен с твърдението че ограниченията като не са адекватни за това трябва да ги нарушаваме . Верно е че има поставени кесим знаци но това не е оправдание ние да ги нарушаваме . Ами ясно и точно е казано че скороста извън населено място е до 80км и на магистрала до 130 км . Какво повече искаме от това .Ясно и точно . В града ограниченията са до 50 км а някой да го спазва и за това са толкова много произшедсвията.Верно че има пътища извън населено място където спокойно можеш да се движиш с над 100км но след като е казано 80 км то и с толкова най много трябва да се кара. Милион пъти съм казвал че ако се пристигне с 5-10 минути по късно за където си тръгнал не е никак фатално .
Коментар
-
Само една корекцийка на г-н Коцев - максимално разрешената скорост извън града е 90 км/ч, ако не е указано друго.Иначе ограниченията смятам че са адекватни и НЕ СА писани за трабанти и москвичи. Не за друго, а защото такива са ограниченията в целия европейски съюз. А сигурно ще се съгласите, че в Италия или Франция не е имало трабанти и москвичи.Да не говорим за ограниченията в САЩ, които са още по-строги - 55 mph (88 км/ч) извън града и 25 mph (40 км/ч) в града. А там се влиза в затвора за превишена скорост и глобите са главозамайващи!Друг е върпоса, колко ги спазваме тези ограничения... и аз в това число. Но всеки си носи кръста...
Коментар
-
Адекватни са си ограниченията. 5-10 минути по-рано пристигане не ни бъркат, поне мен. Всеки, който се занимава с ремонт на автомобили, поне на собствения си знае на какво се държат колелата - на нищо, не в буквалният смисъл де. Така, че умната със скоростите.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
sasco
Re: Ще ми вземат книжката за месец
doofiat написа:Лелеееее как ще издържа през януари и малко от февруари без книжка не знам Днес отидох в КАТ, за да си взема наказателното постановление за неправилно изпреварване, което пък ми отлагаха 3 месеца и ме изненадаха отново.Казаха ми отиди в 18 стая. Отивам аз и хоп на вратата пише "Видеоконтрол".На 31.08. в 17:29 по Ботевградско шосе съм се движил с 81 км/ч при ограничение 50 км/ч. Викам им добре виновен съм въпреки, че в месеца поне веднъж от 3 години минавам от там и винаги съм с 80 км/ч и досега, а и след 31.08. не съм сниман е как става това??????????На 10.10. Ходих в КАТ отново за акт за неправилно паркиране и тогава никой нищо не каза за видеоконтрол, никой. Как така им викам се сетихте след 2 месеца и какъв е законоустановения срок? Те ми обясняват ами май 1 година за уведомяване и аз - бе как така май, кажи ми въз основа на кой член вие ме уведомявате след 3 месеца, а не когато съм идвал на 10.10.?? Ония гледат като пукали и ми обясняват как са го пратили. Ок, пратили сте ама аз получих ли го. И пак се почна еднаааааа.....След час разправии, аз кандисах и им дадох да ми пишат акт. Порових се в закона и установих, че при превишение от 31 до 40 км/ч е 150 лв + 1 месец без книжка. Чудя се сега дали да обжалвам акта, защото видимо има забавяне с уведомяването за нарушението след като аз съм им бил на крака в КАТ 40 дни след снимката и те нищо не са ми казали, а днес изведнъж като ще си плащам друг акт ми цъфва блокирано досието и акт от Видеоконтрола.П.С. Ако някой погледне досието ми ще види как през месец август имам 2 паяка и 3 акта. Преди това 7 години нямам нищо. Бати калиткото съм!
Коментар
-
Ами досега не са те засекли защото бавно караш Какво са това 70-100 км по Ботевградско шосе при положение че имало знак 50км? Опитай се с повечко да минеш примерно със 150 та дано те засекат Пък и както пише колегата по горе в КАТ нали са му казали че срока е около година за известяване така че дядо Коледа може да ти донесе някоя честитка. :D :D :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар