Да се върна на казаното по-горе от мен.Не съм юрист, но четейки ЗДвП оставам със следното впечатление:1. С използването на "специални" средства (камери и т.н.) могат да се пишат само фишове с глоби до 50 лв.2. Във всеки акт, трябва да фигурира и името на свидетел (било то и служебно лице). Къде е въпросния свидетел в момента на нарушението, ако камерата е монтирана някъде на стълб????? (Това е и една от причинте за т.1)3. Все още ме знам съд, в който фотографията да се счита за доказателство - т.е. не могат да ти наложат наказание САМО на базата на фотография, била тя и със специално средство. Къде е гаранцията, че не е фалщифицирана на Корел, например? КОЙ ще защити гражданите от правеща своеволия полиция?Не съм против глобите, който нарушава, да плаща, но нека нарушенията бъдат недвусмислено доказани! Ако го бяха спрели Добри на място, да му покажат радара, да си му напишат акта както си му е реда - да, но така с някаква хвърчаща снимка...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще ми вземат книжката за месец
Collapse
X
-
Rokambol написа:Аз съм "за" твърдите мерки и санкции. На аутобан в Германия за изтекло масло от скоростите на новозакупено Пежо (на старо) ни разказаха играта. Просто някой шваба беше звъннал по мобилния, че двама идиоти са спрели в аварийната, а зад колата им - маслена диря. Не искам да си спомням даже Хората са данъкоплатци и имат съзнание, знаят че прикривайки нарушителя, деянието му ще рефлектира върху самите тях, рано или късно. Това се нарича гражданско общество, което за БГ е все още далечна мечта. Трябва да си платиш за нарушението, колега и да си спазваш правилата в бъдеще. И моя талон е на почивка в КАТ, за "маловажно" нарушение (обратен завой при двойна непрекъсната линия), но няма какво да обжалвам - виновен съм.
Коментар
-
deadairplane
-
////Punto//// написа:Колега, как реши, че е маловажно като за него взимат 4 точки ??? А кога става не-маловажно. Когато те избабани някой който си кара в лентата и не предполага, че ти ще решиш да правиш обратен завой. Лично за мен маловажно е нарушение за което не се отнемат точки....
Коментар
-
В белите държави като Германия при засичане на скороста с радар и последвала снимка те глобяват в зависимост от превишението на скороста и ако е над 30 км/ч пускат инфото до централата,която се намира в малкото,но за сметка на това най-северно градче на Германия Фленсбург и ти отнемат точки!В белите държави(пак за Германия става въпрос),като се подаде сигнал от гражданин за извършване на нарушение от страна на друг участник в движението,въпросният нарушител се пресреща от полицейска кола и се глобява на базата на подадената информация!Принципно в България ,ако един акт не е написан по законово установеният ред пада,т.е. ако има пропуски относно свидетели,дати адреси и т.н.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ние ето за това сме на това дередже. Защото всеки иска да се действа с твърда ръка, ама като опре до него гледа как да се изкъкне. Добре, извършил си нарушение, носиш си кръста и другия път ще си имащ едно на ум. А сега, търсиш за кво да се хванеш. Защо не го били извикали по рано, защо куката не се била обръснала, защо писал с рекламна химикалка и тем подобни глупости. Как може в Германия на базата на свидетелски показания да ти шибват акт-а и да не можеш да кажеш копче, а тука камерата те снима как вършиш глупости и да твърдиш, че записа бил подложен на манипулация. Нещо ми се струва че тука някой го тресе нещо ... световната конспирация ... Как пък точно на теб решили да ти манипулират репортажа примерно.
Коментар
-
До сега в тоя форум срещнах само един дето си призна че по негова вина си е ударил колата .Карал е по магистралата с над 130-140 км и понеже му свършил диска с музиката решил да го извади но ваденето ставало по трудно че нещо заядало и той за малко си е отклонил погледа към радиото и през това време настига камион и се удря в него отзад . Призна си момчето и евала . От тук извода какъв е? Извода е един че след като е казано веднаж че не трябва да се говори по телефона и да караш но никой не го спазва , не трябва да си отвличаш вниманието с возещите се в колата ,не е редно и да пушиш защото може и да падне огън от цигарата по краката и щеш нещеш си преместваш погледа там и ето ти катастрофа.Тая сутрин почти всички които пътуваха и колите са им били на открито не бяха с почистени от снега прозорци а те бяха и замръзнали водачите си направили по една дупка в заледеното на предното стъкло и седнали да карат. Ами те нямат никакви видимост настрани .Ето такива би следвало веднага да биват спирани и глобявани .Но ако глобят някой то той ще пропищи света с глобата и ще изкара всички виновни а само той прав.Затова вчера и автобус се удари в снегорина и загина млада жена , затова всеки божи ден стават катастрофи ето и днеска три коли пак на купчина и пак осъкатени хора .Просто вече не ми се говори и не ми се пише по такава тема .Като че ли на никой не му пука и отминава казаното с насмешка , но като стане белята вече е късно.
Коментар
-
Добре колега съгласен съм,че като сме виновни си носим последствията,съгласен съм че законите трябва да се спазвам,ама кажи ми защо само ние трябва да ги спазваме а властимащите не.Ей с това не съм съгласен.И защо когато е такова положението да си траем и да си платим покорно.Визирам конкретен случай,за който бях писал тук.Спрях си пред нас на тротоара и леко застъпвайки пътя,спрях така че да не преча нито на преминаването на автомобилите нито на пешеходците,имаше поне метър от колата до стената на сградата(по закон трябва да са 2,5 м ако го спазех щях да съм изцяло спрял на пътя и нямаше да имам фиш,но щях да преча малко или много).Всичкото това за да стоваря материали нужни ми за ремонт,иначе трябваше да спра през пътя отсреща и да пренасям от там.Та спирам,качвам се два етайа нагоре,преобличам се и веднага слизам,стоварвам и премествам колата отсреща.Сам прецени колко време ми е отнело това,не повече от 10-15 минути,като максимум 5 ме е нямало.След една седмица получавам фиш по пощата че съм наказан по незнам си кой член защото на някоя си дата съм нарушил друг член.Аз съответно нямам на представа за какво става дума.Проверих в закона и разбрах и разбрах че е за това спиране,отидох да видя как така съм глобен с фиш,като аз съм бил там,а те по закон са ДЛЪЖНИ когато го няма собственика на автомобила да го закрепят така че да е предпазен от атмосферните условия и тогава се смята за редовно връчен.Ама не,написал си го е въпросният служител в канцеларийката с един красив засукан почерк,със всичките ми данни,а иначе на място само ме е щтракнал и заминал,без дори да погледне за шофйора дали е някъде наоколо,камо ли пък да пише фиша на място,колко време щеше да му отнеме да се обади,да вземе данните ми и да напише фиша,все щях да го видя през това време.Написах възражение срещу начина на съставяне на фиша,дано на някой му стане съвестно все пак,вместо това ми написаха акт ,а според закона акт се пише когато,откажа да подпиша фиша,няма как да съм го направил,оспоря размера на наказанието,не съм го оспорвал или оспоря фиша(аз това го разбирам да кажа не съм направил такова нещо) и това не съм правил.Е и.Отидохме в съда.Там най-нагло беше заявено от служителя че бил написал фиша на място.Да уточня че от негови колеги в кулоарите на службата им беше потвърдено че пишат фишовете в канцеларията,дори единият се опита да спори че можело така.И какво стана според вас-нищо,излезе все едно аз съм един долен лъжец и да си платя глобата.Е и какво излиза,че всичи правораздаващи и властимащи могат да спазват законите ако искат,могат да лъжат пред съда или казано иначе имат само права,а ние простосмъртните имаме само задължения е къде го пише това че трябва да е така.Ми аз не съм съгласен така.Айде да не продължавам с още примери,че и без това поста стана дълъг.А пропуснах да уточня,че на снимката,която ми показаха за нарушението ми,се вижда един друг автомобил неправилно навлязъл в еднопосочна улица и спрял отстрани на пътя.Попитах този глобихте ли го и ми отговориха че това не е моя работа.Аз ще кажа отговора вместо тях,не не бяха го глобили,защото го питах човека,понеже познах колата въпреки че не се виждаше регистрацинният номер.Кое е по-опасно да спреш на тротоара без да пречиш на никого или да навлезиш срещу движението в еднопосочна улица?Между другото малко по-нагоре на улицата полицаи редовно спират колите си на тротоара и то в някои случаи така че почти е невъзможно да се мине между колата и блока,а в други както бях спрял аз.Е тях не ги глобяват.Има ли смисъл да говоря повече?Закони!Хубаво ама защо важат само за някои?
Коментар
-
Съгласен съм с колегата peho. Когато не мен ми пишеха акта за горното нарушение, една жена, паркирала неправилно и чакаща да и напишат акт, се обади по мобилния някъде и след 5 мин. дойде един шкембар и заповяда, казвам заповяда на полицая да и върне документите. На моята реплика, че ето за това полицаите са сред най-мразените и неуважавани представители на обществото, сержанта ме дръпна за ръкава и ми каза "трай бе, това е шефа", е и кво от това, викам му аз, ами нищо ми отговаря той, ако искаш всеки ден да те спираме и да ти пишем актове за щало и нещяло...Щях да продължа разправията (нямаше да ми е за пръв път), не междувременно дебелакът беше изчезнал. Докато не започнат да се назначават кадри с морал и самоконтрол, няма да има и шофьори с тези качества.
Коментар
-
Прав си в едно че законите не важат за всички .Ето ти примера с депутата на ДПС заснет и даден по Нова телевизия .На него вместо да му отнемат книжката до живот само го глобили защото сам отишъл бил в КАТ след излъчване на материала . Оня с червената скъпа кола дето беше спрял на пешеходната пътека го глобили само 40 лв а и полицая не наказаха че не се е намесил Това са все бого помазани люде но поне ние раята нека бъдем толерантни. При твоя случай ако аз бях на твое място щях да оставя някой при колата докато се преоблека и разтоваря .Защото айде да не навлизаме в дълбочина но гледам и тук как спират уж за малко я кафе да пият я цигари да си купят но това трае с часове . Най ме е яд като спират тук пред едно известно кафене нарушавайки маркировката от двете непрекъснати линии само и само да спрат пред кафето . На тръгване пак нарушават тия линии за да се включат в другото платно. Лятото стана катастрофа с един моторист и една такава кола но всичко трая една седмица и пак почнаха така да си спират . Ако заснемат такъв то и той ще извади от девет кладенеца вода че за малко е спрял че се е огладал преди да премине двете линии и така нататък . А според моите крайни виждания на такива веднага да им свалят номерата от колите и като отиде в Кат за номерата си да му вземат и книжката та да се научи как си спира . Драконовски мерки са но това е пътят по който трябва да се тръгне за да намалеят убитите по пътищата .
Коментар
-
коцев написа:...... . Ако заснемат такъв то и той ще извади от девет кладенеца вода че за малко е спрял че се е огладал преди да премине двете линии и така нататък . А според моите крайни виждания на такива веднага да им свалят номерата от колите и като отиде в Кат за номерата си да му вземат и книжката та да се научи как си спира . Драконовски мерки са но това е пътят по който трябва да се тръгне за да намалеят убитите по пътищата .
Коментар
-
Не ме разбирай грешно .Не те обвинявам просто ти казвам че при такива случаи вземи по такива мерки защото както ти така и аз сме беззащитни пред органите на реда .Ние сме никой за тях и затова трябва да сме изрядни за да си нямаме разправии.Това исках да ти кажа .Мутрите могат да си спират където си искат и когато си искат за тях няма правила и закон.Търговците например гледат как да се докопат да имат магазин точно на кюше на кръстовище и не правят сметка че когато го зареждат с бусовите си спират баш на ъгъла и пречат на цялото движение ,но казват зареждам магазина и тук трябва да спра.А според мен са виновни тия дето си има разрешително и т. н. Но това е дълга тема .В предния пост исках да ти кажа че е трябвало да вземеш превантивни мерки тоест да е имало някой до колата да си си отворил багажника да се вижда че се подготвяш да разтоварваш и да са ти направили снимка на нея ще се вижда отворен багажник и разтоварване .Така си мисля аз въпреки че решат ли да ти пишат акт и разтворения багажник няма да помогне.
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар