Лелеееее как ще издържа през януари и малко от февруари без книжка не знам Днес отидох в КАТ, за да си взема наказателното постановление за неправилно изпреварване, което пък ми отлагаха 3 месеца и ме изненадаха отново.Казаха ми отиди в 18 стая. Отивам аз и хоп на вратата пише "Видеоконтрол".На 31.08. в 17:29 по Ботевградско шосе съм се движил с 81 км/ч при ограничение 50 км/ч. Викам им добре виновен съм въпреки, че в месеца поне веднъж от 3 години минавам от там и винаги съм с 80 км/ч и досега, а и след 31.08. не съм сниман е как става това??????????На 10.10. Ходих в КАТ отново за акт за неправилно паркиране и тогава никой нищо не каза за видеоконтрол, никой. Как така им викам се сетихте след 2 месеца и какъв е законоустановения срок? Те ми обясняват ами май 1 година за уведомяване и аз - бе как така май, кажи ми въз основа на кой член вие ме уведомявате след 3 месеца, а не когато съм идвал на 10.10.?? Ония гледат като пукали и ми обясняват как са го пратили. Ок, пратили сте ама аз получих ли го. И пак се почна еднаааааа.....След час разправии, аз кандисах и им дадох да ми пишат акт. Порових се в закона и установих, че при превишение от 31 до 40 км/ч е 150 лв + 1 месец без книжка. Чудя се сега дали да обжалвам акта, защото видимо има забавяне с уведомяването за нарушението след като аз съм им бил на крака в КАТ 40 дни след снимката и те нищо не са ми казали, а днес изведнъж като ще си плащам друг акт ми цъфва блокирано досието и акт от Видеоконтрола.П.С. Ако някой погледне досието ми ще види как през месец август имам 2 паяка и 3 акта. Преди това 7 години нямам нищо. Бати калиткото съм!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще ми вземат книжката за месец
Collapse
X
-
чл.186 (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, установени с техническо средство или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, за които е предвидена глоба в размер до 50 лв. включително, на собственика, на когото е регистрирано превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - на управителя му, се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка да се яви в съответната служба за контрол в едномесечен срок от получаването й, за да му бъде издаден фиш или за да посочи лицето, на което е предоставило управлението на моторното превозно средство, с което е извършено нарушението. При неявяване в определения срок или при непосочване писмено на лицето, на което е предоставено управлението на моторното превозно средство, на собственика или на управителя на юридическото лице - собственик на моторното превозно средство, се издава фиш в негово отсъствие, който се смята за връчен от датата на издаване на фиша. Старият текст на чл.182, а именно:(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., бр. 85 от 2004 г.) Нарушенията по ал. 1 се установяват с технически средства или системи:1. фиксиращи скоростта, датата и точния час;2. заснемащи или записващи скоростта, датата, точния час и регистрационния номер на моторното превозно средство.вече не е в сила!!!
Коментар
-
Immortal написа:Добри, изтегли си най-новата редакция на ЗДвП от тук:www.kat.mvr.bg (там на информация)
Коментар
-
Sandeto написа:Я сподели, къде точно е тази камера, с която са те хванали? Че аз живея на Ботевградско и чат-пат като бързам и пътната настилка позволява си натискам педала на газта...BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Re: Ще ми вземат книжката за месец
doofiat написа:по Ботевградско шосе съм се движил с 81 км/ч при ограничение 50 км/ч. Викам им добре виновен съм въпреки, че в месеца поне веднъж от 3 години минавам от там и винаги съм с 80 км/ч и досега, а и след 31.08. не съм сниман е как става това??????????...П.С. Ако някой погледне досието ми ще види как през месец август имам 2 паяка и 3 акта. Преди това 7 години нямам нищо. Бати калиткото съм!Audi 1.8S златен талон
Коментар
-
GTipo написа:Оня ден една мацка ме кара там със 130 Ще се въздържа да и казвам че ще почне да припада.Ако някой има инфо къде точно е камерата, кажете, щото доста народ ще има плъзнати там.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Immortal написа:Обаче се съмнявам, щото вече си подписал акта.Всъщност с подписването му ти признаваш, че си извършил нарушение, и като доказателство за нарушението се счита твоя подпис.
Коментар
-
Добре де какво да обжалва човека ???? Има си заснето черно на бяло с колко се е движел .Нарушил е с повече от 31км .Така ли е ? Така е. Да обжалва това че по късно са го уведомили и каква полза от това обжалване ? Нито акта ще му скъсат нито точки ще му върнат нито книжката . Просто не виждам смисъла от обжалване. А заснимането колеги може да е било и от подвижна кола на КАТ. Тъй че не се знае къде има камера за да се внимава.Най си е правилно да се спазват знаците пък камерата нека си заснима .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар