Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще ми вземат книжката за месец

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съгласен съм с предния колега, но с Immortal (без да има нищо лично разбира се) отново не съм съгласен. Колега. Преди да даваш наставления кой кое да обжалва и какво да прави, седни и прочети някой друг нормативен документ. От къде го измисли, че след като подпише акт-а автоматично се признава за виновен !??!?! От къде го измисли и това, че за превишената скорост нямат право да му пишат акт. (ОБЖАЛВАЙ!!!! Нямат право да ти пишат наказание по-голямо от 50 лв за нарушение, установено с техническо средство "видео или фото камера"!!!!) Да бе. Дай всички да летим с по 200 по цариградско. Нямат право да ни пишат актове Направо ми е смешно. Иначе колега, щом акт-а ти е над 50 лв имаш право да го обжалваш. Но не виждам какви основателни възражения ще подадеш. Казаха в предния пост за бюрокрацията Защо не са те били викнали веднага. Ами веднага излизат от положението с "призовката се е забавила по вина на Български Пощи". И те така. Ще се поровя в ЗАНН и ще видя в какви срокове акт-а ти е редовно съставен

Коментар

Immortal написа:
      ОБЖАЛВАЙ!!!!Нямат право да ти пишат наказание по-голямо от 50 лв за нарушение, установено с техническо средство "видео или фото камера"!!!!
      Immortal написа:
      чл.186 (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, установени с техническо средство или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, за които е предвидена глоба в размер до 50 лв. включително, на собственика, на когото е регистрирано превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - на управителя му, се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка да се яви в съответната служба за контрол в едномесечен срок от получаването й, за да му бъде издаден фиш или за да посочи лицето, на което е предоставило управлението на моторното превозно средство, с което е извършено нарушението. При неявяване в определения срок или при непосочване писмено на лицето, на което е предоставено управлението на моторното превозно средство, на собственика или на управителя на юридическото лице - собственик на моторното превозно средство, се издава фиш в негово отсъствие, който се смята за връчен от датата на издаване на фиша. Старият текст на чл.182, а именно:(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., бр. 85 от 2004 г.) Нарушенията по ал. 1 се установяват с технически средства или системи:1. фиксиращи скоростта, датата и точния час;2. заснемащи или записващи скоростта, датата, точния час и регистрационния номер на моторното превозно средство.вече не е в сила!!!
      Не виждам как болднатото във втория цитат подкрепя първия. От втория цитат става ясно, че има нарушения, установени с техническо средство или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, за които е предвидена глоба в размер до 50 лв. включително и такива, за които е предвидена по-голяма глоба. Та за първите - на собственика, на когото е регистрирано превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - на управителя му, се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка да се яви в съответната служба за контрол в едномесечен срок от получаването й, за да му бъде издаден фиш или за да посочи лицето, на което е предоставило управлението на моторното превозно средство, с което е извършено нарушението. При неявяване в определения срок или при непосочване писмено на лицето, на което е предоставено управлението на моторното превозно средство, на собственика или на управителя на юридическото лице - собственик на моторното превозно средство, се издава фиш в негово отсъствие, който се смята за връчен от датата на издаване на фиша.Но никъде не пише, че за нарушения, установени с техническо средство или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство се предвижда глоба в размер до 50 лв. включително.Иначе съм съгласен - ОБЖАЛВАЙ. За всичко, за което можеш да се хванеш - обжалвай. За срока, за това, че не са ти предоставили сертификат за стандартизация на измерващата апаратура, за ниско атмсферно налягане... за всичко. Стига да имаш време и нерви. Успех.
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Може да се жалва само на жена си- като кара бързо- ще си търпи лишаването от правоуправление.Ами ако беше излязла някоя бабка или детенце- как щеше да спре?А?ААА?На кой х.й после щеше да му пука къде е камерата?А?ААА?ААААА?...П.чка им ленина на тия дето карат с превишена.Колега, постарай се когато излагаш мнението си да не ползваш нецензурни думиЗабранени са и обидите към други потребителиМодераторски екип на fiat-bg.org
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
          Може да се жалва само на жена си- като кара бързо- ще си търпи лишаването от правоуправление.Ами ако беше излязла някоя бабка или детенце- как щеше да спре?А?ААА?На кой х.й после щеше да му пука къде е камерата?А?ААА?ААААА?...П.чка им ленина на тия дето карат с превишена.
          Колега, изказа се много неподготвен. Участъкът, на който карах с 80 км/ч е четирилентов път във всяка от посоките. Този участък не е жилищен. Пешеходни пътеки също няма. За п.чката и х.йовете ми не бери грижи, ами вземи си обърши сополите преди да пишеш!!!Недей да злобееш да не ти дойде утре на теб до главата.

Коментар

Оффф, лоша работа с тия камери, цивилни автомобили - папараци и т.н. От една страна е хубаво, че контрола се повишава по един или друг начин, но е лошо, че условията за нормално шофиране по пътищата не се подобряват. Как да минаваш по 100-120км градско на ден по тези тесни, непочистени и разбити пътища и да не нарушаваш ЗДвП ?! При тези обстоятелства според мен е допустимо да се заобикаля закона, НО без да се създават предпоставки за ПТП. Колегата не е виновен, че е карал с 80 - на Ботевградско има дерман дори за още. На някои места ограниченията са просто абсурдни.За камерите - мислех, че преглеждат записите само при ПТП-та...
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp
            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Според мен са ме нарочили, защото точно докато бях в стаята търсеха нарушение на един Мерцедес с монтанска регистрация и дълго време се ровиха докато го намерят из записите и все пак го изкараха на монитора. Имал и друг акт и сега му подготвяха следващия от Видеоконтрола.Аз също имах друг и версията ми се връзва.Учудващото в случая ми бе, че аз се разправях с тия около 1 час и за този час не дойде никой пострадал. Все пак няма само една камера в София и при толкова катастрофи едва ли само аз правя нарушения. Явно тази стая си карат с редовни посетители с повечко нарушения.Охххх само един път да си взема заветното синьо талонче и повече няма да да го дам.П.С. Не би ли трябвало да пише "Внимание район с видео наблюдение!" както е в района на Софийския университет, Орлов мост и Народното събрание?

Коментар

Нямам нищо против теб приятелю, но на мен ми написаха акт, че карам без устройство "Свободни ръце", а телефона дори не го държах с ръка, а беше на рамото ми... Купих си устройството да го е....Във Варна на много места може да се кара и с 200, но не го правя най-вече заради опасностите, които дебнат - пресичащи заблудени бабички, деца, а в нежилищните райони (както се изразяваш за мястото където ти си карал с 80) и кучета. Последното куче, което ударих беше в гъсто населен жилищен район, излизах от бензиностанция и го ударих с около 30км/час - резултата - живо куче и предна броня на минус.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Кофти положение. Хем да ти съчустваме, хем някак не върви - все пак си нарушител Не мен за движение с 81 км при ограничение 60 ми наложиха максималната глоба - 50 лева. А ми е първо нарушение. Просто в края на годината "преизпълняват" бюджета. И те душа носят, и те премии искат.Платих си и не обжалвах - времето което ще изгубя ми струва повече от глобата. А иначе, помисли си, че когато ти спазваш ограниченията, а покрай теб профучи някой джигит се ядосваш, нали?Ясно е, че налагането на закона все от някъде трябва да започне. Не е приятно, когато започне от нас, но няма как.А девизът е - КАМЕРИ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ!!!П.С. Аз вече карам с 80 на Цариградско. Досадно е, ама...
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

А какво ще рече При МАЛОВАЖНИ случаи на нарушения.Май никой не е обърнал внимание на тази дума.Само да кажа че на баща ми по същият начин го извикаха в кат за преминаване на червено,сниман от камера.А то какво било.Влиза той на зелено в крастовичето но колите не могат да се изтеглет и става червено и той преминава на червено и бам акт за на червено.
                    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Можеше да спасиш нещата Добри.Вярно малко некоректно, но и това е решение, след като си бил толкова на косъм.Имам предвид да беше казал, че жена ти е карала.Така мой колега се спаси от отнемане на книжка, срещу малко замърсеното ВЕЧЕ,досие на жена му.И последно, но не по важност, хвърлете едно око за какво иде реч в съседна ГЪРЦИЯ:http://ide.li/article2328.html
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Крайно време е и тук да ги въведат тия глоби та да пооредее наплива на коли по пътищата :D Какво от това че на близо една трета ще им вземат книжките ??? Нищо . Но поне ще се създаде малко от малко някакъв ред по пътищата .
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

това нали не го вярваш?реалноста е че ще се дават повече пари на ръка зада не се пише акта
                          Audi 1.8S златен талон

Коментар

Реален случай от Гърция. Остров Родос. Балдъзата кара шофьорски курс. Шофьорът в колата зад нея се прави на пич, кара много близо и и бибитка. Инструкторът се обажда в полицията, съобщава номера на колата, описва ситуацията. СЛед малко пича го спират. Дали е глобен, легендата мълчи, но е важно отношението.А какво е нашето към другите участници в движението?
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

lllubo написа:
                              това нали не го вярваш?реалноста е че ще се дават повече пари на ръка зада не се пише акта
                              Абе като почнеш да даваш повече за подкуп отколкото за гориво ще се поземислиш дали ще нарушаваш .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Всички апелират да се спазват правилата, знаците, правилникът. Според мен ограничение 50 на такъв широк булевард е малоумна работа.Каква е разликата с цариградско... или ще кажете има по умни от нас да преценят...Ами едно и също ли е тясна градска уличка с паркирали от 2те страни коли, пълни с народ и деца и широк булевард. Тогава да караме с 50 в локалното на цариградско, не сме нарушители нали... нищо че най вероятно ще оберем 10на пешеходеца... Това си е чист рекет от страна на ’колегите’ и съчуствам на потърпевшия.Вместо да застанат в час пик и да пишат актове на тарикатите, които завиват от средна лента, или на навлизащите в кръстовището запушвайки всички, само за да мръднат с по 3 метра напред като им светне зелено...Те пишат рекетьорски актове като този. Сигурно най-близкия пешеходец и сграда са били на 1км ама не, има правила...Все пак сме мислещи хора...

Коментар

Working...
                                X