Да ви се оплача. Тази сутрин си пътувам за работа по бул.България и се отклонявам, за да се включа в бул.Витоша и на точно в този участък както се движех с около 60 км/ч светна червено на светофара натиснах леко спирачките и усетих, че колата неспира, а колелата леко блокират. Колата бавно и плавно спря без да се отклони ни за миг от траекторията (ABS-a в комбинация с електронно разпределение на спирачното усилие на Фиат е вълшебно).Проблемът обаче беше, че не всички коли бяха марка Фиат и зад мен се зададе една Тойота Корола. Аз си чаках на червено и нямаше къде да отида и в същия миг разбрах, че Тойота-та няма да спре и шофьорът й внезапно изви наляво през един височък бордюр и хоп на трамвайните линии.Резултатът бе четири спукани гуми, четири яко укривени лети джанти и може би картер на Тойотата.Хвала на този шофьор, защо виждах как влиза бясно в багажника ми.Въпросът е къде беше бат’Бойко и пясъка и солта?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Танц на лед тази сутрин на бул.България
Collapse
X
-
Slavi_Lancia написа:Искаш да кажеш че освен АБС имаш електронно разпределение на спирачното усилие??? тва как го разбра че го имаш???
Коментар
-
nanio написа:Да е жив и здрав човека с королата и ако има каско да му платят порядъчно за щетите!! Добре че е помислил не само за себе си ами и аз колата пред него. Хвала на такива, дано всички последват примера му.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
doofiat написа:Slavi_Lancia написа:Искаш да кажеш че освен АБС имаш електронно разпределение на спирачното усилие??? тва как го разбра че го имаш???Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:doofiat написа:Slavi_Lancia написа:Искаш да кажеш че освен АБС имаш електронно разпределение на спирачното усилие??? тва как го разбра че го имаш???Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
EPS май беше Electrical Power Steering, а това за което говорите конкретно при брава и браво се нарича ABS + Electronic Brakeforce Distribution (EBD) , при мареа е кръстено по друг начин. ето една от темите по въпроса, с обяснение на работата му, кога светват лампи, кои лампи и т.н.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&highlight=abs
Коментар
-
Днес и на мен ми се случи, но в Люлин. Карам си аз, по едно време усетих как ми блокираха колелата и се понесох. Добре че почнах от рано да спирам щото моята за АБС не е чувала. Черен лед му се викаше на това май.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Вчера вечерта към 12 и нещо се прибирам от студентски град посока дианабад и пред мене едно габровско ауди 80 с 20 говеда вътре и има един ляв завой остър на 90 градуса и тия рендета решиха там да дръпнат ръчната,а аз бях точно зад тях,дръпнаха я колата се поднесе пуснаха я поднесе на другата страна и се засука яко и прас в бордюра,то се разхвърчаха брони глупости...едвам спряхex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар