Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Танц на лед тази сутрин на бул.България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Танц на лед тази сутрин на бул.България

Да ви се оплача. Тази сутрин си пътувам за работа по бул.България и се отклонявам, за да се включа в бул.Витоша и на точно в този участък както се движех с около 60 км/ч светна червено на светофара натиснах леко спирачките и усетих, че колата неспира, а колелата леко блокират. Колата бавно и плавно спря без да се отклони ни за миг от траекторията (ABS-a в комбинация с електронно разпределение на спирачното усилие на Фиат е вълшебно).Проблемът обаче беше, че не всички коли бяха марка Фиат и зад мен се зададе една Тойота Корола. Аз си чаках на червено и нямаше къде да отида и в същия миг разбрах, че Тойота-та няма да спре и шофьорът й внезапно изви наляво през един височък бордюр и хоп на трамвайните линии.Резултатът бе четири спукани гуми, четири яко укривени лети джанти и може би картер на Тойотата.Хвала на този шофьор, защо виждах как влиза бясно в багажника ми.Въпросът е къде беше бат’Бойко и пясъка и солта?!

Искаш да кажеш че освен АБС имаш електронно разпределение на спирачното усилие??? тва как го разбра че го имаш???
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

А пък днес по жълтите павета хората падаха като круши. Без малко и аз да падна.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
        Искаш да кажеш че освен АБС имаш електронно разпределение на спирачното усилие??? тва как го разбра че го имаш???
        Преди около година може би беше, имаше една тема точно за АБС и електронното разпределение на Фиат и hit-ko беше потвърдил, че Фиат Брава/Браво/Мареа с ABS имат ел. разпределение. Тази тема беше дълга, но нямам време да я търся.

Коментар

Това е страхотно ако е така.Ако намериш темата дай линкче.
          Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
          2000г.
          Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

Да е жив и здрав човека с королата и ако има каско да му платят порядъчно за щетите!! Добре че е помислил не само за себе си ами и аз колата пред него. Хвала на такива, дано всички последват примера му.
            Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nanio написа:
              Да е жив и здрав човека с королата и ако има каско да му платят порядъчно за щетите!! Добре че е помислил не само за себе си ами и аз колата пред него. Хвала на такива, дано всички последват примера му.
              Дано никой не следва примера му, а да кара внимателно :D
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

doofiat написа:
                Slavi_Lancia написа:
                Преди около година може би беше, имаше една тема точно за АБС и електронното разпределение на Фиат и hit-ko беше потвърдил, че Фиат Брава/Браво/Мареа с ABS имат ел. разпределение. Тази тема беше дълга, но нямам време да я търся.
                Тва ще е супер ако наистина го има, маи се водеше EPS ще сме благодарни ако намериш темата в която е писано за това
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                  doofiat написа:
                  Slavi_Lancia написа:
                  Тва ще е супер ако наистина го има, маи се водеше EPS ще сме благодарни ако намериш темата в която е писано за това
                  Само да не го бъркате с ESP electronic stability system!!
                  Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
                  Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

EPS май беше Electrical Power Steering, а това за което говорите конкретно при брава и браво се нарича ABS + Electronic Brakeforce Distribution (EBD) , при мареа е кръстено по друг начин. ето една от темите по въпроса, с обяснение на работата му, кога светват лампи, кои лампи и т.н.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&highlight=abs

Коментар

Определено не е ESP.Мисля, че беше точно EBD, както колегата го е отбелязал по-горе.Търсих конкретната тема, но не мога да я намеря. Явно няколкото събития тази година са я затрили.

Коментар

Днес и на мен ми се случи, но в Люлин. Карам си аз, по едно време усетих как ми блокираха колелата и се понесох. Добре че почнах от рано да спирам щото моята за АБС не е чувала. Черен лед му се викаше на това май.
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

какъв е извода ??? като има лед удрииииии тоя пред тебе ,поне ше си правите компания докато чакате КАТ
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

Вчера вечерта към 12 и нещо се прибирам от студентски град посока дианабад и пред мене едно габровско ауди 80 с 20 говеда вътре и има един ляв завой остър на 90 градуса и тия рендета решиха там да дръпнат ръчната,а аз бях точно зад тях,дръпнаха я колата се поднесе пуснаха я поднесе на другата страна и се засука яко и прас в бордюра,то се разхвърчаха брони глупости...едвам спрях
                            ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Working...
                            X