Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на камера!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Моного чета в момента на тая тема, попадал съм и на www.camcorderinfo.com, и на други такива.Но за себе си започах да се убеждавам, че миниДВ наистина няма смисъл защото така или иначе след като съм снимал, пак ще компресирам филмчето за да го направя на ДВД и да си го гледам на тлевизора - т.е. пак отивам на MPEG2 компресия, а от там и загубите.Аз не търся нищо професионално - искам да си снимам семейството - детето расте, всеки НЕ-заснет празник е загуба. Ето коледа идва, аз ще се преобличам както всяка година - чак и костюм съм си купил, малкия е научил сума ти стихчета и песнички, а нямам с какво да го снимам. Ще търся от някой приятел с по-големи деца, който вече не ги снима.Ама май реших да поизчакам да паднат камерките с хард диск - до към 600-700лв и тогава ще скачам.Това което знам е че май се насочвам принципно към Панасоник с оптичен стабилизатор и 3 матрици. Ще искам и да е повечко пиксели.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    Коментар


      #32
      За miniDV си прав - досаден е процеса докато получиш готов диск. Това не е така ако намираш удоволствие в самото обработване, ефекти, надписи, менюта и т.н. Но щом е за семейни снимки е особено досадно обработването. Времеотнемащо е също. като изснимаш един час видео това означава:1. Пускане на компа, закачане на firewire, кепчване - 1час. + времето за закачане2. Дирекно копиране на DVD плеъра в добрия случай още минимум един час ако компа ти е Core2Duo.Или казано грубо трябва да отделищ 3часа за да можеш да мушнеш диска в DVD и да гледаш на TV. И пак подчертавам - това е идеалният вариант. А ако PC-то е бракма забрави. А решиш ли да правиш менюта и въобще postprocessing - леле мале. На мене така като ми се насабират 2-3 касети и после незнам кое какво е и дали не съм го записал вече.Пак казвам ако е за снимане на семейството и miniDVD става. Верно по-скъпи консумативи и то 30min ама дирекно пише на DVD и направо в DVD плеъра.
      Fiat Punto 1.7TD

      Коментар


        #33
        МиниДВД е най лесно - но май най много мачка, чак съвсем боза - не щем.Иначе с консумативите не е проблем - купувам си 2-3 презаписваеми дискчета и като ги напълня събирам всичко на едни голям и го ’пека’ на компа.Иначе с компютъра нямам проблеми - в къщи съм със слаб лаптоп, но ще си купувам нов, а в офиса съм с Core2Duo, но все пак бягам от голямата занимавка.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

        Коментар


          #34
          Съвета ми е ако можеш да намериш от приятел миниДВД камера и да си направиш тест. Не бих казал, че е зле миниДВД-то особено ако се гледа на телевизор(теоритично е зле заради компресията но реално на TV не се забелязва изобщо). От друга страна е най-лесно и бързо. Незнам дали може ама ако си вземеш един RW дали ще ти дадът в някой магазин да запишеш някоя и друга минутка за тест.
          Fiat Punto 1.7TD

          Коментар


            #35
            Дават, няма проблеми. Даже онази вечер тормозих един консултант в ДОМО в КАУФЛАНД - снимах 2-3 минути с един Панасоник с харддиск - даже го водих и навън набързо, а накрая го бучнахме в един телевизор и зяпахме. Ама нещои не ми хареса - картината е добра, но при преходите на осветлението загуби май белия баланс и после не щеше да си го направи сама - което не ми хареса -аз не мога да гадая постянно дали да го правя ръчно - пък мразя кадри с бозави цветове.Шефа си взе преди 2 години още като бяха по 1500лв такава камера с двд и помня че много добре снимаше (Сони) - ама навсякъде много ги плюят... Защо така - не мога да разбера. Казавт че уморявали и ръката доста поради жироскопичния ефект...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар


              #36
              Повечето неща за мен са теоритични постановки. За мене истината е една - гледам нещо снимано в различни условия. Дори лично да не мога да снимам в нета има доста примери. После ходя в магазина да видя въпросния модел реално как изглежда и държа да го пипна. Иначе да на теория miniDV е по добре от miniDVD но зависи от възможностите на конкретния модел.off...Тая тема ме накара да си прехвърля на DVD неща снимани лятото. Камерката ми е Panasonic PV-GS120. Ползвах новото premiere за първи път. Просто директно исках кепчнатото видео да го запиша на DVD. Предното premiere2.0 имаше директен експорт към DVD. ПРосто кепчваш, ръгаш диска и даваш настройки и бърн. Но в тоя CS3 това го няма. Трябва да се мине през Encore. Та както и да е... Незнам какво съм правил но явно съм омазал настройките. Записа на DVD стана доста зле-това на монитора. Правих втори път и пак така. Изгубих си времето. Може би има нещо оставено по дефолт или де да знам. Нямах време да гледам. Е тва е гадното на обработката. Се може да оплескаш нещо. Има много предпоставки за това.
              Fiat Punto 1.7TD

              Коментар

              Working...
              X