Коледа приближава и аз имам бойна задача да осигуря елха. Но жената не иска каква да е, иска да е, цитирам ’Дебела, висока, гъста, с дупе’. Разбирай - да не е като пършивите дето се продават. Чудя се и се мая откъде да я намеря. Дали някой знае къде близо до Варна може да се намери хубава елха? Законно разбира се, не ми се подрусва дупе по баирите с трионче в студа оглеждайки се бракониерски. Аз прочетох за някакъв разсадник за елхи до с. Солник, на юг от Варна, но някой ако има някаква идея да сподели - ще съм благодарен. Моля без предложения за дръвчета в саксия, изкуствени елхи и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елха около Варна - откъде?
Collapse
X
-
елха
около коледа -нова година ще се навъдят доста прекупрвачи аз преди 4 години ходих около Циговчарк в гората и едва намерих 2 добри тези кадето ги продават са повечето от разсадници и са по гледани ама сега в къщи сме с изкуствена и мисля че и те стават е не мерише на бор -на дърво ама то в центъра на София БОР само на картичка
Коментар
-
Re: елха
kluchar написа:ама сега в къщи сме с изкуствена и мисля че и те ставатТаралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Е, тука 2 години сме с изкуствена. Не е същото . Но наистина не искам да го превръщаме в екологичен спор. Просто сме решили - тази година с жива елха. Както виждате не съм тръгнал по баирите да търся и да сека на поразия. Искам да си взема отнякъде където са засадени точно с тази идея. Където част от парите които дам ще отидат за засаждането на две нови елхи. Нали така?
Коментар
-
ls1 написа:Е, тука 2 години сме с изкуствена. Не е същото . Но наистина не искам да го превръщаме в екологичен спор. Просто сме решили - тази година с жива елха. Както виждате не съм тръгнал по баирите да търся и да сека на поразия. Искам да си взема отнякъде където са засадени точно с тази идея. Където част от парите които дам ще отидат за засаждането на две нови елхи. Нали така?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
понеже е първата коледа на бебето ми рещихме да му купим елха в саксия имаги в расадника до делфинариумя в морската градина много са красиви и има малки по 30 лв смятам че това е рещение а като порасне ще я засеим някаде и пак ще си купом не мога да разбера защо да си взиаш отрязана като можеш да я засяваш и така мало и за екологията да помогнеш
Коментар
-
Ей пак към екологията отидохме... Аз никога не съм се отоплявал на дърва, колата ми е на метан, не съм ловец, не съм рибар, даже вестници чета в електронен а не в хартиен вид, когато ида на пикник правило номер едно е да не се оставя боклук, списъка мога да го продължа още много. Хайде сега всички дето не разбират ’защо искам да отсека горкото дръвче’ да се замислят, че едно спасено дръвче не прави еколога. Я да ви питам, вие на Коледа пражолки ще ядете ли? Хайде сега във ваш стил да кажа - не разбирам защо ще убивате горкото животно след като може да хапнете соеви хапки и така да помогнете малко на екологията. Еееее, с пражолките е друго нали....Ами я кажете колко от вас хапнаха шаран на Никулден? Вероятно само за едно барбекю се унищожава повече дърво от една елха. Вие като бяхте на барбекю последния път скарахте ли се на домакина, че е изгорил горкото дърво? Колко ли дървета са изгорени за да се получи хубавото пакетче дървени въглища? Само за да хапнете едно шишче.А като стана дума за екология - доколкото аз знам (нека ме поправят капацитетите) елхата изобщо не е екологично дърво. Виждали ли сте нещо да вирее в елова гора? Под тях даже тревичка няма. А дали пък едно широколистно дърво не отделя в пъти повече кислород от иглолистното, и така засявайки иглолистно вместо широколистно - дали не вредим? Хайде да не се правим на по-християни от папата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар