Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация МПС София, промяна на постоянен адрес?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ясно е, че почва търчене по разни институции....Но изкочи друг въпрос....В КАТ, при положения че колата си има Софийски номера и само ще сменям талона/собственика какво се плаща? По-бързо ли се минава при такъв случай?
    Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

Коментар

Щом колата е със Софийски номера и няма да се сменят отиваш само с документите във вътрешната барака където се получават номерата. Там на гишетата работят само по документи. За цената не мога да ти кажа но едва ли е скъпо.
      Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
      2000г.
      Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

chaki написа:
        Щом колата е със Софийски номера и няма да се сменят отиваш само с документите във вътрешната барака където се получават номерата. Там на гишетата работят само по документи. За цената не мога да ти кажа но едва ли е скъпо.
        Искаш да кажеш, че няма да се редя на опашка за преглед? Супер...PS: Някой да знае номер за информация на КАТ? В сайта не намерих...

Коментар

Vlado написа:
          chaki написа:
          Искаш да кажеш, че няма да се редя на опашка за преглед? Супер...PS: Някой да знае номер за информация на КАТ? В сайта не намерих...
          100% Само че чакането за талона най вероятно ще те забави незнам...
          2000г.

Коментар

sev написа:
            книжката може и да не сменя, докато не изтече давността имакар че е препоръчителнощото ако ти шибнат някой акт, ходи си взимай талона в другия град
            пак ви казвам, че акта се пише на адреса по лична карта и съответно акта приситга в града по лична карта. аз съм така с лична карта в сф, а шоф книжка ми е издадена в друг град- актовете пристигат тук по дефаулт
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

влизаш не там дето всички отиват - вдясно по пътечката, а веднага вляво. подаваш документите, и след около час ти викат името. ако те няма, на следващото викане, след около 5 минути, пак те викат, и така докато се явиш. и аз така минах изненадващо бързо. носиш копие от договора, + оригинала за да го сверят, лична карта, книжка, старите талони, мисля че трябваше и гражданска, ама не съм сигурен. абе просто носи абсолютно всички документи които имаш , и нямаш проблеми. след като ти приемат документите, плащаш такса на другото гише, което е банка, и после си чакаш името да ти го кажат.

Коментар

Това наистина олесни работата в КАТ и сега се минава за около 3-4 часа. Ако направят още няколко подобрения е токувиж сме станали бели хора :D
                2000г.

Коментар

ogi28b написа:
                  влизаш не там дето всички отиват - вдясно по пътечката, а веднага вляво. подаваш документите, и след около час ти викат името. ако те няма, на следващото викане, след около 5 минути, пак те викат, и така докато се явиш. и аз така минах изненадващо бързо. носиш копие от договора, + оригинала за да го сверят, лична карта, книжка, старите талони, мисля че трябваше и гражданска, ама не съм сигурен. абе просто носи абсолютно всички документи които имаш , и нямаш проблеми. след като ти приемат документите, плащаш такса на другото гише, което е банка, и после си чакаш името да ти го кажат.
                  Благодаря много за разяснението...!А случайно да знаеш задължително ли е да си сменя личната карта при минавне само по документи за регистрацията?В сайта на МВР е написано, че постоянен адрес в София се изисква само при първоначално регистриране на колата, а за смяна на собственост пише просто документ за самоличност?Да нямат един телефон за информация....

Коментар

Намерих тук нещо.... но дали е актуално? Контрол на автомобилния транспорт (КАТ)- Пътна полиция кв. Дървеница, бул. Драган Цанков № 33Тел.: 02/ 982 49 01
                    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                    --- в сърцето завинаги... ---
                    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

е естествено че трябва. нали идеята да минеш само по документи е че ти живееш там откъдето купуваш и колата, и тя да остане с тези си номера. не може да вземеш кола от добрич , а да живееш в сливен, а постоянния ти адрес да е в петрич, и колата да остане с добрички номера.

Коментар

ОК...Благодаря за отговорите!Почвам да обикалям по процедури...

Коментар

Working...
                        X