Здравейте.Понеже от 6 месеца живея и работя в София, вземам кола и искам да си я регистрирам тук, и почва ходене по мъките - за да го направя трябва да си сменя постоянният адрес.Питах няколко приятели каква е процедурата и всеки казва различно, а работата ми е такава, че не мога да излизам да питам.Затова питам тук, дано някой е минал по този път и да ми каже какво точно се изисква от мен.Знам, че трябва да регистрирам адреса в общината, един казва че трябва декларация от собственика на жилището в което живея, друг че не трябва...трети нотариален акт ....обърках се...а и бърво ли става..?После за смяната на личната карта с документ от общината, но трябва ли да си подменям и шьофорската книжка? Един ми казва че трябва, друг че не е необходимо...? Ако и това трябва да сменям ще си я карам с Бургаска регистрация....Не на последно място, трябва ли само при смяна на собственост, без подмяна на номера на колата да се минава пак преглед през КАТ....при такава ситуация не става ли по-бързо, само по документи? Колата е минала преглед скоро....Дано някой знае какво точно трябва да направя и колко време отнема...Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регистрация МПС София, промяна на постоянен адрес?
Collapse
X
-
и двете неща ги направих- адреса се сменя като първо се ходи в местната община и попълваш е броя жълти документи, с цена 1 лв вписват те ала-бала, копие от тези жълти документи остава за теб. с тях отиваш в рпу-то и си сменяш личната карта. преди да направиш това с личната карта адреса ти не е валиден! като си вземеш картата вече си за кат. минаваш оттам и след тва вече регистрация в общината.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
не се сменя книжката. в общината за смяна на адреса не се искат никакви документи освен личната ти карта естествено. единия документ от тези жълтите е заявление за смяна на адреса, в който се пише бившия ти адрес и новия ти адрес, а другия док. е заявление за лична карта.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
отиваш в местната община в Софияподаваш заявление за смяна на постоянния адресслед това с този документ може да си извадиш лична карта в Софиякогато е готова картата, отиваш в КАТ - сменят номерата и ти дават нов талонс талона регистрираш колата в данъчнотоима подробност - при смяна на адреса ти искат акт за раждане
Коментар
-
sev написа:отиваш в местната община в Софияподаваш заявление за смяна на постоянния адресслед това с този документ може да си извадиш лична карта в Софиякогато е готова картата, отиваш в КАТ - сменят номерата и ти дават нов талонс талона регистрираш колата в данъчнотоима подробност - при смяна на адреса ти искат акт за ражданеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Vlado написа:Благодаря за бързите отговори....Относно акта за раждане..в МВР сайта пише че акта за раждане се изисква само при първоначално издаване на ЛК...не при подмяна...Най-добре е да питам на място за това.....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
При смяна на постоянен адрес, се сменят:1.Лична карта2. Шофьорска книжкаСправка : Закон за документите за самоличност.www.mvr.bg
Коментар
-
PASSARELLA написа:При смяна на постоянен адрес, се сменят:1.Лична карта2. Шофьорска книжкаСправка : Закон за документите за самоличност.www.mvr.bgLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар