Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация МПС София, промяна на постоянен адрес?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регистрация МПС София, промяна на постоянен адрес?

Здравейте.Понеже от 6 месеца живея и работя в София, вземам кола и искам да си я регистрирам тук, и почва ходене по мъките - за да го направя трябва да си сменя постоянният адрес.Питах няколко приятели каква е процедурата и всеки казва различно, а работата ми е такава, че не мога да излизам да питам.Затова питам тук, дано някой е минал по този път и да ми каже какво точно се изисква от мен.Знам, че трябва да регистрирам адреса в общината, един казва че трябва декларация от собственика на жилището в което живея, друг че не трябва...трети нотариален акт ....обърках се...а и бърво ли става..?После за смяната на личната карта с документ от общината, но трябва ли да си подменям и шьофорската книжка? Един ми казва че трябва, друг че не е необходимо...? Ако и това трябва да сменям ще си я карам с Бургаска регистрация....Не на последно място, трябва ли само при смяна на собственост, без подмяна на номера на колата да се минава пак преглед през КАТ....при такава ситуация не става ли по-бързо, само по документи? Колата е минала преглед скоро....Дано някой знае какво точно трябва да направя и колко време отнема...Благодаря.
    Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

Според мен, най-добре да си я караш с бургаски табелиМъките, бюрокрацията и времето през които ще минешне си заслужават
    КУПУВАМ ФИАТ МУЛТИПЛА

Коментар

и двете неща ги направих- адреса се сменя като първо се ходи в местната община и попълваш е броя жълти документи, с цена 1 лв вписват те ала-бала, копие от тези жълти документи остава за теб. с тях отиваш в рпу-то и си сменяш личната карта. преди да направиш това с личната карта адреса ти не е валиден! като си вземеш картата вече си за кат. минаваш оттам и след тва вече регистрация в общината.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

А шофьорската книжка трябва ли да сменям?Какви документи искат в общината....По-подробно моля...

Коментар

Не шофьорската книжка, а талона на колата, на който се изписва новия ти номер и името на новия собственик.
          SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

не се сменя книжката. в общината за смяна на адреса не се искат никакви документи освен личната ти карта естествено. единия документ от тези жълтите е заявление за смяна на адреса, в който се пише бившия ти адрес и новия ти адрес, а другия док. е заявление за лична карта.
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

отиваш в местната община в Софияподаваш заявление за смяна на постоянния адресслед това с този документ може да си извадиш лична карта в Софиякогато е готова картата, отиваш в КАТ - сменят номерата и ти дават нов талонс талона регистрираш колата в данъчнотоима подробност - при смяна на адреса ти искат акт за раждане
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                отиваш в местната община в Софияподаваш заявление за смяна на постоянния адресслед това с този документ може да си извадиш лична карта в Софиякогато е готова картата, отиваш в КАТ - сменят номерата и ти дават нов талонс талона регистрираш колата в данъчнотоима подробност - при смяна на адреса ти искат акт за раждане
                прав си за акта, аз го бях забравил
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Благодаря за бързите отговори....Относно акта за раждане..в МВР сайта пише че акта за раждане се изисква само при първоначално издаване на ЛК...не при подмяна...Най-добре е да питам на място за това.....

Коментар

Vlado написа:
                    Благодаря за бързите отговори....Относно акта за раждане..в МВР сайта пише че акта за раждане се изисква само при първоначално издаване на ЛК...не при подмяна...Най-добре е да питам на място за това.....
                    в общината го искат
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

При смяна на постоянен адрес, се сменят:1.Лична карта2. Шофьорска книжкаСправка : Закон за документите за самоличност.www.mvr.bg

Коментар

PASSARELLA написа:
                        При смяна на постоянен адрес, се сменят:1.Лична карта2. Шофьорска книжкаСправка : Закон за документите за самоличност.www.mvr.bg
                        не искам да споря по теориите. моята книжка не съм я сменил след като смених лк. на книжката не пише никакъв адрес, затва като ти пишат акт искат лична карта
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

книжката може и да не сменя, докато не изтече давността имакар че е препоръчителнощото ако ти шибнат някой акт, ходи си взимай талона в другия град

Коментар

Коментар

добре че са го измислилида не повярваш че е възможно в нашата скромна родина

Коментар

Working...
                              X