Направило ми е впечатление, че много хора когато пускатснимки на колата си, си изтриват номера. И винаги съм се чудил защо ?Споделете...пример:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо си криете номера на колата ?
Collapse
X
-
По двете букви след номера можеш да прецениш приблизително кога е регистрирана колата в БГ и съответно колко е търкаляна тука. А собственика може да не иска това да се знае, поне при първото разглеждане на снимките Може и друго да има, знам ли...Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
Аз като съм си продал колите или съм пускал снимки, не съм си крил номера. Според мен някои хора го крият от съображения за сигурност. Примерно човека си е купил кола, пуска информация и снимки в някой форум, описва каква музика има и т.н. Следователно възможно е някои автоджамбаж да си хареса тази кола и така..Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Интернет си е странно място. Вярно е, че много хора виждат номера на колата по улиците, но там този номер е анонимен, заобиколен от много други номера. Постването на снимки в интернет дава връзката между номера на колата и човека, който я притежава. При това дава достъп до тази връзка на потенциално милиони хора. Някои от тях е възможно да не са доброжелателно настроени. Това е всъщност вид личната информация, заедно с адреса, ЕГН-то и т.н. - защитава се от закона, защото разгласяването и крие потенциални опасности за човека.Всъщност, като се разровя по форума, има хора за които мога да съставя малко досие - със снимки, адреси, семейство, телефони, коли, месторабота, образование, навици, психологическа характеристика и т.н.Параноя му е майката.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
deadairplane
-
tomazo написа:sachma написа:tomazo написа:аз си го крия ,ако сгазя някой от форума да не ме познаятN.Y. State of Mind
Коментар
-
Добре е да се крие, защото съвсем скоро гледах по Господари на ефира как на един човек му пишат акт като той не е в България. По същият начин човек може да стане случайна жертва, знаейки номера, цвета, марка, модел. Пък иначе колите лесно се познават, такаче от криене в тази насока няма смисъл.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Re: Защо си криете номера на колата ?
deadairplane написа:trace написа:Направило ми е впечатление, че много хора когато пускатснимки на колата си, си изтриват номера. И винаги съм се чудил защо ?Споделете...Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
И пак не можахте да ме убедите за това с криенето на номера.Щото на общи снимки от срещи (например Италфеста) никой не ти крие номера, и който е заинтересуван, пак може да го види.Пък и по моят номер ако тръгнат с нечисти намерения, ще бъдат много неприятно изненадани... от дознател в криминална полиция (стария собственик, на когото все още в КАТ се води колата ). Да заповядат (не че някой ще тръгне да следи и краде 17 годишна Темпра де...)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар