Проучвам какви са шансовете за поставяне на климатик на бусче. Един ден ако си взема каравана или нещо такова ще ми свърши добра работа, а тези с климатик вграден са с много висока цена. Пояснявам - интересува ме климатика който работи на ток, а не към двигателя. Дали някой е запознат продава ли се това чудо, какви пари е...Питах гугъл но там като наизскочиха едни теми за климатици за къщи....бррр...пък като уточних с ’бус’ изскочиха сума ти обяви за продажба на бусчета с вграден климатик. Всичко си е на период оглеждане, но ще съм благодарен ако някой сподели опит.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел. климатик на бус - въпросчета
Collapse
X
-
Re: Ел. климатик на бус - въпросчета
ls1 написа:Проучвам какви са шансовете за поставяне на климатик на бусче. Един ден ако си взема каравана или нещо такова ще ми свърши добра работа, а тези с климатик вграден са с много висока цена. Пояснявам - интересува ме климатика който работи на ток, а не към двигателя. Дали някой е запознат продава ли се това чудо, какви пари е...Питах гугъл но там като наизскочиха едни теми за климатици за къщи....бррр...пък като уточних с ’бус’ изскочиха сума ти обяви за продажба на бусчета с вграден климатик. Всичко си е на период оглеждане, но ще съм благодарен ако някой сподели опит.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
Доколкото схващам си разбрал че имам предвид климатик предвиден за сграда да слагам. Аз доколкото съм виждал някои пътнически бусчета имат климатик на тавана отгоре, и си е баш предвиден да е такъв. За такъв питам. Ако се сложи такъв за сграда трябва винаги да съм до захранване. А аз имам предвид лятото ако мръдна към гората да не ми е жега следобеда като се опна да подремна.
Коментар
-
ls1 написа:Доколкото схващам си разбрал че имам предвид климатик предвиден за сграда да слагам. Аз доколкото съм виждал някои пътнически бусчета имат климатик на тавана отгоре, и си е баш предвиден да е такъв. За такъв питам. Ако се сложи такъв за сграда трябва винаги да съм до захранване. А аз имам предвид лятото ако мръдна към гората да не ми е жега следобеда като се опна да подремна.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Хм, казваш че няма автономен вариант. А това не е ли такъв:http://www.freepatentsonline.com/671...play.jpgИли то работи само когато и двигателя работи?
Коментар
-
ls1 написа:Хм, казваш че няма автономен вариант. А това не е ли такъв:http://www.freepatentsonline.com/671...play.jpgИли то работи само когато и двигателя работи?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ls1 написа:Да де, това имам предвид, когато не работи двигателя. Но явно си прав. Изрових от чужбина някакви но не са на акумулатор, а на ток от мрежата. Мина ми през ума и за генераторче, ама каква дрямка ще е то...я да се огледма за тези газовите къде казваш че може да има.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Абе да ама като се замислиш може да го пуснеш да попърпори за час да охлади, пък това ще е достатъчно да охлади през най-горещите часове, обикновено караваните са добре изолирани (сякаш). Е в такъв случай щом не става дума за автономност недоумявам защо кемперите с ел. климатик са по-скъпи с 4-5 000лв.
Коментар
-
ls1 написа:Абе да ама като се замислиш може да го пуснеш да попърпори за час да охлади, пък това ще е достатъчно да охлади през най-горещите часове, обикновено караваните са добре изолирани (сякаш). Е в такъв случай щом не става дума за автономност недоумявам защо кемперите с ел. климатик са по-скъпи с 4-5 000лв.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ще се пържим значи...Аз преди малко като браузвах и попаднах на тея климатици за RV и започваха от 500$ нагоре. Което е далеч от разликите в цената на със/без климатик. Пък и ще е новичко, а не на 20 години (каквато възраст кемпери можем си позволи). Единственото лошо е, че ще падне голямо майсторене по закрепване, въздуховоди пробиване и т.н. Уф как мразя жега. На студ потропвам и удържам ама жегата....тежко...
Коментар
-
ls1 написа:Ще се пържим значи...Аз преди малко като браузвах и попаднах на тея климатици за RV и започваха от 500$ нагоре. Което е далеч от разликите в цената на със/без климатик. Пък и ще е новичко, а не на 20 години (каквато възраст кемпери можем си позволи). Единственото лошо е, че ще падне голямо майсторене по закрепване, въздуховоди пробиване и т.н. Уф как мразя жега. На студ потропвам и удържам ама жегата....тежко...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Аз съм се насочил по-скоро към кемпер ама да видим...Засега съм в зоната на проучванията. работата е там, че в България болшинството хора ползват караваните да седят на плажа. А мен ми се пътува. Обаче ние не сме бяла страна и дето се вика няма къде вода да си сипеш, камо ли да включваш ток.
Коментар
-
ls1 написа:Аз съм се насочил по-скоро към кемпер ама да видим...Засега съм в зоната на проучванията. работата е там, че в България болшинството хора ползват караваните да седят на плажа. А мен ми се пътува. Обаче ние не сме бяла страна и дето се вика няма къде вода да си сипеш, камо ли да включваш ток.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
И като се заговорихме за каравани - и така може. Обърнете внимание на Idiot 8 - гвоздея на програматаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар