Е ние обикалянето наоколо мислим да го правим велосипедно. Общо взето се замисля много сериозно обикаляне на страната, а ми се струва че караваната особено в България е сякаш по-стационарен вариант. Никога не сме пътували по този начин и ми е малко притеснено изобщо ще ни хареса ли, може пролетта да наемем нещо за един уикенд да видим изобщо за нас ли е. Просто с тези цени на хотелите е някакво безумие. Ако искаш някакви условия заделяш поне 30-40лв. за двойка дневно. А, да, има и хижи и разни други варианти ама с жената сме адски гнусливи да не говорим как хъркам, та искаме да сме си с врата зад която да сме само ние. Гевезета сме, знам. И единствения вариант да отидем на обиколка да речем за 3 седмици е кемпера. Пък даже и да се прибираме през тези седмици чат пат за пране, където и да си в България си на ден път от Варна. И какво, 10 дена даже да си само някъде - ей ги 300-400лв само за спане. Не че с кемпера ще е без пари. Но пък ако не ми харесва някъде - паля и се местя с 10 километра. А в хотела търпиш досадници и нямаш избор. За какво ли ти ги обяснявам тези неща сигурно и твоите мотиви са такива . Ама проблема с жегата...ах ах....ще се мисли.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел. климатик на бус - въпросчета
Collapse
X
-
Да, така е.Прав си - с такова съоръжение имаш невероятна независимост и това е най-хубавото.Икономическите мотиви обаче ги няма никакви за кемпер/каравана по черноморието.Където и да останеш за повече от няколко дни ти трябва ток и вода.Да, вярно, имаш бойлер, имаш акумулатор ама вършат работа за малко.После трябва чардж... Тази година се интересувах от цените на къмпингуване - съпоставими са с една средно добра хотелска стая.А мизерията е страхотна. Единственото място което ми хареса страшно беше Силистар.Хареса ми щото няма народ и засрани каравани по плажа. А няма щото просто няма ток в района - само вода.Освен това е резерват със всичките ограничения свързани с това.Ама защо ли ти пиша точно на теб за нещата по черноморието Не знам, ние също не сме пробвали до сега подобен начин на пътуване.Аз съм сигурен че ще ми допадне ама ще видим жената как ще бъде - градско чАдо е тя :DI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
О, това с жената ми е ясно. Моята отсече че е съгласна обаче при положение че...и ми изреди един списък от удобства. Точно в моя случай това за черноморието не е проблем, аз ако искам да ходя на плаж - ей го къде е, на 5 минути от вкъщи. А ако искам настрани мога да скоча с колата за ден. А за из страната съм почти сигурен че ще се намерят селца в които за 5лв. да дадат да чарджнем и заредим. Пък и зеленчуци да купим. Чешми из България колкото щеш. За миене от тях, за пиене - минерална. Аз съм убеден че с времето ще си набележим спирки от места и хора през 50-ина километра за зареждане с това онова. Голямо приключение се очертава но все пак не сме Сахара нали . Единствено ме притесняват малко кражбите, не е като едно време.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар