Здравейте :D При покупка на кола от друг град, например както е моя случай: по лична карта и шоф. книжка се водя в Стара Загора, но живея в София. При покупка на кола от София или да речем дори от Дупница как да си я закарам до Стара Загора? Да предположим че преди това я обслужа в сервиз и т.н... Притеснява ме със сините човечета как да се разправям. Като гледам повечето коли нямат транзитни номера (не искам кола, карана в БГ).Как мога да се сдобия с транзитни номера и каква е цената на това удоволствие? Някой скоро да се е сблъсквал с подобен проблем?И още нещо: с транзитните номера правят ли каско (в случай че не мога да пътувам същия ден до КАТ Стара Загора) или остава платения паркинг като единствена алтернатива?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Транзитни номера, как става фокуса, на каква цена?
Collapse
X
-
В КАТ Ловеч транзитните номера струват 30лв, предполагам че навсякъде са толкова. Можеш да си ги вземеш от КАТ в града от който купуваш кола. Каско на транзитни номера не се прави. А ако мислиш да караш без номера си приготви да оставяш по 50лв и не е сигурно че ще мине номера. Могат да ти вземат книжката.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
-
Единственият ти вариант е да си вземеш временни номера които струват трийсетина лева. Взимаш ги от съответния КАТ. Моята я взех от Дупница и номерата бяха издадени от КАТ Кюстендил. Следващото нещо е да си направиш Гражданска отговорност и НЕ ЗАБРАВЯЙ ВИНЕТКА нарочно го подчертавам. Всичко това ти е достатъчно за да придвижваш колата из цялата страна в рамките на 1 месец. За каското също нямаш проблеми защото там се вписват номерата на рамата и двигателя което е пре достатъчно за идентифицирането на колата. По принцип номерата и гражданската (за един месец ) ги правят от авто къщите. Но може и да не е на всякъде. Не си и помисляй да пътуваш без номера защото ще ти отрежат главата до кръста.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
Абе не трябва да се дават пари за тези номера. Това си е жив рекет - използваш ги няколко дни и би трябвало цената им да е символична. Аз си докарах палиото от Пловдив без транзитни номера. Една кола караше пред мен, а аз плътно зад нея, така че мен катаджиите можеха да ме видят, че съм без номера чак след като ги отмина. Карахме бавно, за да не ни спрат за нещо. И успешно я докарах до Пазарджик.Наскоро така познат си докара кола от София. Рисковано е, но ... сиромах човек - жив дявол.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар