Преди две седмици продадох любимата кола - трудно, но се свиква с мисълта. Сега си търся миниван и събирам мнения. Алтернативите са няколко - нисан - тино; ксара - пикасо; опел - зафира. За мултипла не споменавам защото май само аз й харесвам външния вид и като се сетя цената за която продадох мареята ни ми се мисли след време за мултиплата. Молбата ми е да ми кажете ако имате някакви преки впечатления от изброените марки автомобили - говорим за дизели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Миниван - какъв?
Collapse
X
-
От година шофирам Зафира, новият модел, 1,9 CDTI, мога да ти кажа, че върви невероятно. Пъргава, набира много добре, а на шеста предавка е тиха и спокойна! НО!!! Така и не можах да свикна на дървените седалки, имам чувството, че са от опел кадет 84 год., таблото скърца и вибрира, особено на малка скорост с по-висока предавка, на 6000 км изгърмя алтернатор, жабката вече не се затваря, щото някакви клемички не се движат, струва 200 лв. да ти я оправят. И разни такива дреболии, които могат да ти скъсат нервичките. Виж Ксарата, мисля, че като интериор и като возене ще е по-добре, пък за дизеловият двигател на французите знаем всичкиAlfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
Абе общо взето гаден избор. Гледам, оглеждам и очите ми все във фиати, алфи и ланчи, но за момента нуждата е от друг тип кола. Сега се каня "като порасна" да си взема само за мен едно купе и да си дишам спокойно. Нищо не казахте за нисан - тино. Сякаш доста свестни ми се виждат.FIAT Marea 1.9TD Weekend
Коментар
-
От всичките изброени коли нито една не ме е изкефила. Карал съм ги всичките, затова ще ти препоръчам най-добрата според мен в този клас - Рено Гранд Сценик 1,9 дЦи. Става дума за новия модел, след есента на 2003 г. В мобилето има читави екземпляри 2003-2004 година за по 15-16 000 лева. Може и да не е Гранд (тогава е 5 местна) ако няма да ползваш данъчен кредит.Перфектен автомобил, вервай ми.Ето едно примамливо предложениеhttp://i.mobile.bg/perl/printdet.cgi...134745864220и още едноhttp://i.mobile.bg/perl/printdet.cgi...049986268П.П. Нисана е кош, това всъщност е стария Сценик с табелка Нисан, с гадния 2,2 двигател на старата лагуна, дето го спряха, щото е боклук. Освен това отзад Тиното е гадост - има висок ръб на багажника, докато Сценика(новия) е равен под без ръб.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Аз пък много харесвам Мултипла и мисля, че е един много добър избор. Мен обаче, малко ме притеснява, че е малък багажника. Опел Зафира също е много добра машина, но наистина си е дървен, скърцащ Опел. Форд Галакси се намира на добри цени, но си е Форд - дизелите са им от 90 до 130к.с. Веднъж карах Киа Карнивал и бях повече от очарован, обаче двигателя е 2900 куб. и не знам как ще е откъм данъци и застраховки . Фолксваген пък правят мнооого добри минивани - Caddy, Touran и най - вече Sharan :D.От твоите алтернативи май Зафирата е най - добре, ако изключим факторите комфорт, интериор и возия. Не съм карал такава, но съм се возил и останах без бъбреци... ...а с каква цел искаш да вземеш миниван - за служебни цели или като семейна количка?!M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
TIP написа:SEAT Alhambra,Ford Galaxy и VW Sharan са обща разработка на Ford и VW. И трите са правени в един и същи завод.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
TIP написа:SEAT Alhambra,Ford Galaxy и VW Sharan са обща разработка на Ford и VW. И трите са правени в един и същи завод.
Коментар
-
TIP написа:SEAT Alhambra,Ford Galaxy и VW Sharan са обща разработка на Ford и VW. И трите са правени в един и същи завод.Bravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар