Искам да се консултирам с вас, евентуално някой ако е минал по този път да сподели как се е справил.За какво става въпрос:От около 5-6 месеца имам ужасни болки в коленете след шофиране в софийския трафик. Това ще рече шофиране по два, три часа дневно сумарно, сутрин и вечер в пиковите часове. В началото беше пренебрежимо, мислех че ще мине от само себе си, но уви болките само се усилват. Ходил съм на лекар няколко пъти и установяват, че няма възпаление, а просто преумора в ставите и сухожилията. Пия и хапчета от четири месеца вече, но ефекта е нулев, явно не могат да компенсират натоварването. Вече направо не знам какво да правя. Смяната на квартира и работа не са решение. Също не мога да пътувам и градски транспорт за да елиминирам колата, понеже ще трябва да сменям три различни автобуса/маршрутки. Търся си автоматик в момента, но не е лесна задача и мисля, че с автоматик също ще има проблем макар и на единият крак само. Та моля някой ако е имал подобни проблеми и успешно ги е преборил да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Болки в коленете
Collapse
X
-
Проблемът ти може да е на дископатиина основа. Посети спортен лекар и невролог. Може да имаш разместени прешлени на гръбначния стълб. Ското имах подобен проблем и останах удивен, как няколко дена след като ми наметиха гръбнака болките спряха :DFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Колега, майка ми също има проблем с коленете, но при нея проблема е породен от друго - износени стави Ти, предполагам си прекалено млад, за да може да се говори за нещо подобно, но както и да е, не това е важното в случая, а факта, че от няколко месеца ползва едно мазило, което и реши всичките проблеми и стопира всякакви болки, а 500мл. от него струват само 13лв. и се ползват близо два месеца Нямам представа за името, защото го купуваме от един познат ветеринар и даже имам съмнения, че мазилото е за животни, но е факт, че само и единствено това мазило помогна за болките на майка ми, а преди това положението беше толкова зле, че се предвиждаха даже операции за поставяне на изкуствени стави но за щастие, всичко се размина само с по едно мазане вечер Също така, наистина може да имаш проблеми в гръбнака, което да ти се отразява на коленете - болки в кръста и/или гърба имаш ли?!
Коментар
-
Говорих с доктора - мазилото е ветеринарно, използва се за "масаж на травми при чифтокопитни животни" или нещо такова ми обясни а се продава и на хора, защото според него, в България не продават разновидността на мазилото, която е специално произвеждана за хора Казва се "Сун Литан" и изглежда ето така
Коментар
-
И аз имам подобни болки, но не силни, и то не постоянно, а така от време на време. Като ми постои крака в едно положение известно време, ме заболява коляното, но като го раздвижа, ми минава (трябва да стана и да направя няколко крачки, което е невъзможно ако си в колата). Не се мажа с нищо за тези болки. От друга страна, с ’Волтарен" пробвал ли си да се мажеш ? То е противовъзпалително и болкоуспокоително, като ме заболи дископатията, ми помага.
Коментар
-
колега, ясно е, че проблема ти е за доктор, а не за нас. все пак и аз като теб бачкам по цял ден на комп и знам за какво говориш, но при мен е ясно, че е от обездвижване. аз се лекувам с ходене пеш понякога. ако нямаш някаква такава болест като износени стави например, няма друг вариант освен обездвижванеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега, ще ти препоръчам моето спасение от дископатията ми.Това са едни пласттири с различни размери се продавата, наричат се "Капсипласт". Струват стотинки и ги има във всяка аптека.Купуваш си подходящ рамер (аз за дископатията си лепя на кръста от най-големия размер), ако имаш оксомение на мястото - махаш го, залепяш пластира и до час- два започва да те пари, не нетърпино но силно. На следващия ден вече те боли по-малко а скоро след това почти спира.Тези пластрити за напоени с болкоуспокояващи и противовъзпалителни препарати, доколкото знам на билкова основа. Обикновено на 3-4-тия ден пада сам, или ако спре да титопли - ти го махни - е малко боли като го отлепяш. Може да започне да те сърби.Ако след залепянето са минали 10-12 часа и не те пари съвсем - махай го - не ти върши работа.В интерес на истината тези пластири ги откри баща ми преди години - не можеше да спи или да стои на едно място от БОЛКИ В КОЛЕНЕТЕ ! Една две седмици след като започна да ги слага и приключи, после на 6 мес по веднъж слагаше като го заболи. ПРи него твърдяха че са шипове, може и при теб да е така.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
според мен си смени колата с автоматик, кой каквото иска да казва, но автоматика е супер, и само който не е карал автоматик не знае за какво говоря. Направо ще си починеш, вярвай ми, а кефа в задръстване е направо невероятенСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Проблемът ти със сигурност е медицински - дали е ортопедичен или пък се касае за ревматизъм или някакво друго ставно заболяване, може да определи само лекар. Но в крайна сметка няма лошо да споделим и нашия опит, пък може и да те излекуваме . Откакто се помня, все тренирам нещо и ето че в последните години направо не мога да се отърва от травми (което не ме спира да продължавам да тренирам, не си представям живота без спорт). Вадих си рамото, след това почти получих блокада в другото рамо, оперираха ми сухожилие, имах сериозни проблеми с кръста, а от година-две не мога да си оправя лактите. Мазал съм ги с фастум гел, ходих на някаква терапия с токове и магнити, а сега от няколко месеца се мажа с едно хомеопатично средство от екзотични билки: Neox (във вид на олио). Хубавото му е, че можеш да се мажеш с него неопределено дълго, има осезаем болкоуспокояващ ефект, а също така и лекува, но бавно. Не дразни кожата за разлика от повечето други мазила, не оставя мазни петна върху дрехите. Единствения му недостатък е силна миризма на някаква подправка. Препоръчвам ти го, ако не ти помогне, със сигурност няма да ти навреди !Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
И аз съм на мнение че ти трябва консултация със сериозен специалист преди да минем към неща свършили работа на други хора, защото в края на краищата всичко си е индивидуално. Това което според мен няма да ти навреди е да пробваш масаж при професионален масажист. Освен това обърни внимание дали пък точно в колата е причината? Може да е неудобен стол в офиса, издънен фотьоил в къщи или поувиснало легло/тръбен диван. И върви върви върви. Бавничко, но се движи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар