Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Windows спънката пред младия програмист

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Windows спънката пред младия програмист

Колеги ,винаги съм си мислил че разбирам от компютри ,но уви спънах се пред преинсталация на Уиндоус,снощи започна да ми работи доста бавно и реших да го преинсталирам ,помислих си че някой вирус ме е застигнал,и така обичайната процедура по преинсталирана започваща от 39тата минута и си чакам аз както обикновенно хапвайки си пуканки да се инсталне по барзо че имах проект да пиша,е уви чакам вече над 24 часа и още не съм го преинсталирак ,като каза ще забивам на 34та минута и там си и остана ,пробвах с 2 3 различни диска ,пак забиваше там,пробвах преинсталация на др компютър с моя хард ,да стана но после харда не тръгна на моя ,все пак различни архитектури но поне изключих харда като проблемен варянт,какво ли не го правих и неще и неще тази пущина и се чудя какво да го правя.Сега съм сложил една Лайв СД ХП версия руски едишън ама не върви да всеки път да ми зарежда по 30 минутки и по още толкова време за настройки ,чакам предложения колеги ,вдъхнете ми малко оптимизъм
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Re: Windows спънката пред младия програмист

Replay написа:
    Колеги ,винаги съм си мислил че разбирам от компютри ,но уви спънах се пред преинсталация на Уиндоус,снощи започна да ми работи доста бавно и реших да го преинсталирам ,помислих си че някой вирус ме е застигнал,и така обичайната процедура по преинсталирана започваща от 39тата минута и си чакам аз както обикновенно хапвайки си пуканки да се инсталне по барзо че имах проект да пиша,е уви чакам вече над 24 часа и още не съм го преинсталирак ,като каза ще забивам на 34та минута и там си и остана ,пробвах с 2 3 различни диска ,пак забиваше там,пробвах преинсталация на др компютър с моя хард ,да стана но после харда не тръгна на моя ,все пак различни архитектури но поне изключих харда като проблемен варянт,какво ли не го правих и неще и неще тази пущина и се чудя какво да го правя.Сега съм сложил една Лайв СД ХП версия руски едишън ама не върви да всеки път да ми зарежда по 30 минутки и по още толкова време за настройки ,чакам предложения колеги ,вдъхнете ми малко оптимизъм
    http://support.microsoft.com/kb/828267 http://support.microsoft.com/kb/815319 виж дано ти помогне. Аз преди имах същия проблем, само че ми заби по време на repair на win-a, но после като тръгнах да го преинсталирам не се появи....Ето още 1 нещо, което намерих Installation of Windows XP Pro stop responding during 34 minutes lI think I have a solution for you. I’m not a Microsoft expert, in fact this week was the first time I’d ever installed one of their products, XP SP2 on a Pentium 2 450MHz Compaq. I also came across the exact same problem, namely the install bombed with approx 34 minutes remaining. I was dismayed at the lack of documented assistance in resolving this (I’ve been a Solaris sys admin for 15 years, and Sun do things a lot differently I can tell you). Anyway, I had to roll up me sleeves and fix it myself. Hopefully this will work for you too..1. First problem is to work out what is going on. When XP installs itself, it starts by interrogating your hardware configuation to find out what is present. Then it transfers all the necessary files from the CDROM to your hard disk, and finally it installs them.2. When it installs drivers it maintains a log file called "setupapi.log", in my case under C:WINDOWS. The trouble is that it whacks this file every time a new installation is started - so if the install crashes and you reboot the machine it will whack this file (along with the evidence) because it automatically tries again.3. So you gotta be quick. Make a copy of this log file immediately prior to the install crashing. You will have to time it just right - in my case it took 4 or 5 attempts to capture the information I needed. What I recommend you do is copy the log file to a safe name every few seconds, and hopefully you will get the data you need. First press <SHIFT>+<F10> to get a DOS command prompt, then try something like this: C:WINDOWS> copy /Y setupapi.log foo.logUse the up arrow on your keyboard to save yourself having to retype this line at the critical time.4. Now let the install crash and go ahead and reboot. Take the CDROM out of the drive and it won’t continue. This will give you some breathing space. Presss <SHIFT>+<F10> to get the DOS command prompt and go and look at the last few lines of the log file you saved. Mine was pretty big, so I ended up by skipping the first 1900 lines like this: C:WINDOWS> more +1900 foo.logThe last few lines of my file mentioned something about loading the Nvidia Geforce driver (I have an Nvidia Geforce2 Ti graphics card), and then after that the machine died. So that was the most likely culpret. Look for lines with this format: Found "foo" in "C:WINDOWSinffoo.inf Device:..."where foo is the offending driver. It turns out that XP copies all the drivers it needs from CD into the folder C:WINDOWSinf, then works through them sequentially to install them.5. And there is the answer. Go into the driver folder and delete/rename/whack/whatever the offending file that is causing so much trouble. If you want to be safe, copy it like this: C:WINDOWS> cd inf C:WINDOWSinf> mkdir safe C:WINDOWSinf> move foo.inf safeor just: C:WINDOWS> del foo.inf6. Insert the XP CDROM and let the installation continue where it left off. It now won’t install the offending driver and so won’t crash.As I said, in my case it seemed that the driver for the Nvidia Geforce2 Ti that shipped with XP SP2 was faulty. After the install finished successfully (and by the way, the screen worked just fine with the basic device driver) I just went to the Nvidia website and loaded their latest driver.One other thing: XP SP2 on a Pentium 2 450MHz PC, with 380MB of RAM runs like a dream. It is tons faster than Windows 98 (the predecessor on that machine) and there are no delays or lags in performance. All this talk about having to upgrade to a multi-gigahertz system is FUD put about by the hardware manufacturers.
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Коментар

сайелqжам за латиницата,немога да пиша на кирилица,колега много мерси за барзиа отгожор аз биах пражил сащата процедура но ми дажаше последни операции с усбпортожете и не ми се жиаржаше че мозхе да са те проблема ,ще пробжам жсичко отначало и се надиажам да стане отножо благодариаЗа информация ето резултата след ползването на бутона "Конвертиране на текста към кирилица"Модераторски екип на fiat-bg.org
      Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
      I am in love with my cars

Коментар

Ако пробваш с Low Level Format на диска също може да ти помогне.
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Провери внимателно каква е скоростта на трансфер между дъното и диска. Ако на дънната ти платка имаш контролер АТА100, а слагаш диск АТА 133 се приготви за възможни изненади. Аналогично SATA 1 i SATA 2. Има съответните програмки от производителя на твърдия диск за проверка и настройка.
          Брава 1.6 16V ELX
          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

nanio написа:
            Ако пробваш с Low Level Format на диска също може да ти помогне.
            А ако си изхвърли компютъра - от това по-голяма помощ няма.Приятел, какви са тези идеи? Като те боли глава ходиш да ти я отрежат или пиеш само 1 малко бяло ’апче???
            bright написа:
            Провери внимателно каква е скоростта на трансфер между дъното и диска. Ако на дънната ти платка имаш контролер АТА100, а слагаш диск АТА 133 се приготви за възможни изненади. Аналогично SATA 1 i SATA 2. Има съответните програмки от производителя на твърдия диск за проверка и настройка.
            Това пък да ти кажа определено не му е проблема. Ама никак... АБЕ хора, по-горе ви се даде разумно обяснение, но на английск, защо си го превеждате своеволно???
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
            X