Tornado написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За българския манталитет или за идиотите с джипове
Collapse
X
-
Много интересна тема, само дето е безкрайна. Освен "демо"версията, при нас е и манталитет-видиш ли аз съм по-.А всъщност, така наречените "вседеходи"са по-опасни за движението от среден клас кола.Гледах много хубаво предаване по експлорър тв-модата е въвел форд, като рекламните клипове са били точно в тази посока, по-висока проходимост, по-голяма сигурност и.т.н., измамно усещане заради по-високото положение. Но на практика се оказало точно обратното, поради високия център на тежестта преобръщанията са прекалено често явление и смъртните случаи са извънредно много....По гъзария отдавна сме пред американците. А за "сликовете"-те не са проблем само за джиповете, а и 80-90% нови коли, разни фирмаджии си мислят, че колата е сигурна и с летни, дори чух "мнението" на един шеф, че зимните гуми били по-тежки, на лед не помагали и пр.,мисля, че всеки коментар е излишен.В града има ленти за движение, не за изпреварване, ако посоката ми е "в ляво", ще се движа в лявата лента. "По-бърза" лента, както си мисли и Светльо от Хиподил, няма. По света за такова каране глобите са солени. Иначе София е пълна с "нурс"-ове. Например по Цариградско от крайна лява-десен завой за Младост.... и темподобни. Апропо нурс означава неуправляем ракетен снаряд.Punto 176A9000-бялата точка на вселената
Коментар
-
Е аз може би грешно се изразих.Нямах предвид истинските офроуд машини, а и съм забелязал че там хората които си ги ползват си слагат съответните гуми.По скоро визирах всичките му там кайени, туарези, Q7, каптиви, хюндай, рекстони и тем подобна сволоч дето като карам с 80 по цариградско ми свирка свети и прочие.Нарочно ги заглеждам и много рядко виждам някой да е сложил зимни гуми. А това животно наистина ако те мелне щото е с широки летни галошки (с каквито е взето от А2 или капитолия например) не ми се мисли. Извинявам се на всички колеги тук които се видяха като комплексариAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
еми батка, не може да продаваме джиповете с по два чифта гуми...май ние излизаме виновни накрая, или просто имаш предвид, че си купуват защото е по-евтино от нас? ако е така значи аз не съм те разбрал в началотоУмолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!
Коментар
-
Тази вечер един олигофрен с МЛ600 беше закъсал точно пред нас в Симеоново - коментара е излишен!Гумите бяха летни естествено и възможно най-широките за модела!Явно гладките мозъци си нямат елементарни познания по физика, НО нали колата е 4х4 и възможно най-скъпата, а джантите и гумите са гъзарски, как ще закъса
Коментар
-
msotiroff написа:Аз пък обичам големи коли... това прави ли ме комплексар или "велик шофьор". Има много комплексирани мъже, които си удължават патлаците като си купуват големи и лъскави подобия на джипове и се държат агресивно на пътя с цел да привлекат вниманието на останалите около себе си, но... дайте пък сега никой да не си вземе джип, сакън да не го помислят за комплексар. Има и множество такива със спортни коли. Ако имах възможност и аз щях да си взема джип, ама ДЖИП и не с цел да бия на очи или да впечатлявам мацките, или пък да изкачвам софийските бордюри в задръстванията, а защото ми писна да ходя за риба с Фиестата а и майка ми вече изцяло я приватизира...То е ясно, че за риболовните ми потребности ще се задоволя най - много с Лада Нива, но другия истински джип, който бих карал, но в по - високия клас е този:...другият начин е да си построите мост...Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
danda69 написа:... поради високия център на тежестта преобръщанията са прекалено често явление и смъртните случаи са извънредно много....Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
Настояща: VW Polo 1.1i '92
Коментар
-
Dzver написа:...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
А може ли един по-различен поглед?Притежател на джип = комплексар? Аксиома ли е?Не мисля. Все пак всички работим за да повишим стандрта си на живот. Блъскаме се по 10-12 часа на ден, че и повече. Трошим здраве - физическо и психическо. И всичко с една цел - да живеем по-добре. Да може да си позволим да имаме нещата които харесваме. Някои харесват спортни коли, други джипове, трети самолети и така нататък. Лесно е да кажем, че онези които карат джипове са комплексари. Но зад това не прозира ли малко ... завист? Неудовлетворени желания и амбиции? Нормано е, ако разполагаш с повече пари, да си купиш превозно средство каквото ти харесва. Дори да се превърнеш в "жертва" на модата. В крайна сметка удовлетворяваш някакво желание. Джипът предлага доста неща накуп - мощност, лукс, имидж ( спорен, но все пак ... ), безопасност. За мен дяволчето е другаде - поведението на пътя. То би могло да е функция от автомобила, който караш, но може и да не е. Доказателства бол - има нагли и безпардонни шофьори каращи Гоуфове, Браво-та, Лади, всичко...Аз лично се старая да не лепя етикети - понякога го правя разбира се, но съзнавам, че не всички трябва да са под общ знаменател. Защото когато претърпях авария на пътя от 5 коли които спряха, двама бяха с БМВта - лъскави и мощни. Но не подминаха "жалкия" Фиат.Благодаря на тези които са имали търпение да прочетат поста ми.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Тя комплексарщината е по-комплексно явление Днес на светофара зад мен се лепна полицейска Астра. Тръгван и залепих на 50. Той пък ми се залепи за багажника. Издържа към 300 метра и взе да ми свирка. Защо? Защото спазвам закона?!?!?!Ей това са комплексари. Много се изкефих и максимално удължих изнасянето си в дясно.Кога тези, които трябва да съблюдават за спазването на закона, ще започнат сами да го спазват?
Коментар
-
Иначе по темата за джиповете....обожавам ги,но не толкова колкото комбитата и особенно тези на Ауди да речем А6 S :D Лично аз не смятам,че всеки качил се в джип е комплексар....ако имам финансовата възможност бих си взела,но не БМВ Х 5 защото съм го карала...хубава возия,невероятна дори ,не се усеща скоростта , обаче яде като ламя и визуално не ми допада ... Мерцедесите за мен също не са вариант за хубав джип.Не разбирам,но аз лично бих си взела джип на Волво или Лексус ... волво защото са най-сигурните автомобили и съм се возила в такова возило...невероятно е изживяването!А Лексус защото Тойота са качествени автомобили с добри двигатели и визуално много ми харесва колицата..... Незнам това до колко ме прави комплексарка,но ако е така пожелавам си следващата година да стана комплексарка и да се возя в едно такова бижу
Коментар
-
Lane Staley написа:А може ли един по-различен поглед?Притежател на джип = комплексар? Аксиома ли е?Не мисля. Все пак всички работим за да повишим стандрта си на живот. Блъскаме се по 10-12 часа на ден, че и повече. Трошим здраве - физическо и психическо. И всичко с една цел - да живеем по-добре. Да може да си позволим да имаме нещата които харесваме. Някои харесват спортни коли, други джипове, трети самолети и така нататък. Лесно е да кажем, че онези които карат джипове са комплексари. Но зад това не прозира ли малко ... завист? Неудовлетворени желания и амбиции? Нормано е, ако разполагаш с повече пари, да си купиш превозно средство каквото ти харесва. Дори да се превърнеш в "жертва" на модата. В крайна сметка удовлетворяваш някакво желание. Джипът предлага доста неща накуп - мощност, лукс, имидж ( спорен, но все пак ... ), безопасност. За мен дяволчето е другаде - поведението на пътя. То би могло да е функция от автомобила, който караш, но може и да не е. Доказателства бол - има нагли и безпардонни шофьори каращи Гоуфове, Браво-та, Лади, всичко...Аз лично се старая да не лепя етикети - понякога го правя разбира се, но съзнавам, че не всички трябва да са под общ знаменател. Защото когато претърпях авария на пътя от 5 коли които спряха, двама бяха с БМВта - лъскави и мощни. Но не подминаха "жалкия" Фиат.Благодаря на тези които са имали търпение да прочетат поста ми.Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
Настояща: VW Polo 1.1i '92
Коментар
-
И аз искам да съм компексар с G 55 или GL, пук вие не се коплексирайте и си карайте колите за 5000лв. Кой според вас е по голям компексар , тоя който с лека ръка си купува кола за 100000лв или тоя койте се чуди как са задели някой спестен лев за някоя хем новичка , хем икономична и хем евтина кола.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар