Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За българския манталитет или за идиотите с джипове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За българския манталитет или за идиотите с джипове

Някак си ми писна от едно явление което все повече и повече наблюдавам. По какви причини не знам ама всеки втори комплексар посъбрал някой лев се втурва да си купи джип.С колкото повече комлекси и с колкото по малко "пикало" - с толкова по голям джуганоподобен звяр.Естествено - задължително нещо немско - я кайен, я туарег я Q7. В най лошия случай Нисан Навара или Шевролет Каптива (дето според мен това не е джип а ми е някакво бегло подобие за задоволяване на потребностите на грдския гъзар).Ще кажете - не можеш да си го купиш и ти и сега завиждаш. Не че не мога - не искам.Защото немога а си позволя да купя такова и да го поддържам. Днес съм гледал всички такива комплексарски автомобилчета, и защо ли всички без изключение в района на Интерпред бяха с летни гуми? Защо ли никой от тия идиоти не се бръкне като е такъв гъзар и да си купи гуми за зимата?А забравих... те са велики шофьори и нямат нужда... та затова миналаа неделя канавките по пътя за драгалевци бяха пълни с такива...Само се моля някое такова двутонно говедо с летни пистарки да не ми излезе в някой завой...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Да не забравяме и тръка на Redneck - колкото си по-малък на ръст, толкова по-голям хамерикански пикап си взимаш.http://www.youtube.com/watch?v=U8oyE...?v=pGYD-xxpYHw
    Прикачени файлове

Коментар

В Плевен явно идиотите имат по-малко пари. Тук забелязвам че много вървежна сред глупака е марката Опел Фронтера.Така ако имаш 6000лв и искаш да караш джип -няма проблеми.Навремето понеже не им се даваха пари за ФИАТ Купе пак една марка на Опел караха-Калибра?????Какво да правиш Айнщайн още навремето го е казал:Има две неща които са безкрайни - вселената и човешката глупост.За първото не съм сигурен. :D

Коментар

И аз общо взето имам много негативно мнение за такива, а ако и го кара и някоя 25 годишна чапла...... това се превръща в най-голямата опастност!Иначе Cayenne, Q7 и Tuareg се водят модерни сувове, докато Nissan Navara и X-trail са си хубави джипове.
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Re: За българския манталитет или за идиотите с джипове

zgabrovski написа:
          ... двутонно говедо с летни пистарки...
          Понякога е повече от 2 тона и тогава мине ли през тебе ставаш на палачинка, защото е минал поне с 180 км/ч. Нека не забравяме и хората привърженици на ML и G класата, там поне трябва да си малко по паралия, за да си го позволиш. (Прилагам линк за да се види силата на една S класа, вие сами си правете изводи ако е G класа и случайно ви "закачи")http://youtube.com/watch?v=lBraqWUMU...edКазаха ми, че едно Q7 върви около 25-30 000 евро в Германия, карано разбира се. Но почти всеки новобогаташ със скромния доход от 5-10 000 лева на седмица може да си го позволи.
          Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
          Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

А ако е паркиран пред панелката в Дружба? И то под уличната лампа, за да се ’надзирава’ по-добре? Xu xu xu

Коментар

Е този конкретно е и с летни пистарки...
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

и аз искам БМВ Х5 или новия МЛ, или в краен случай Патфайндър(Навара)
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

Коментар

Alex_kk написа:
                  http://youtube.com/watch?v=lBraqWUMU0Q&feature=related
                  Колега ти направо ми взе страха. Моята корсичка е същата. Че тоз ако ме блъсне от мен и следа няма да остане.

Коментар

Няма да забравя, през пролетта като се събирахме в Ловеч. Отидох да заредя на една бензиностанция, и до мен едно прасе с едно Паджеро излиза и вика на момчето - "налей за 5 лева нафта"... викам си "грешно ли чух? " - гледам колонката - наистина за 5 лв...Ми тъй ще е, ко да се прави.Джипове, мадами, джакузита, макузита...пък ний - дий, воле, дий!!!

Коментар

BEX---GT написа:
                      и аз искам БМВ Х5 или новия МЛ, или в краен случай Патфайндър(Навара)
                      Предпочитам нещо по-така, като Lambo LM002....
                      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Mindzu написа:
                        Alex_kk написа:
                        http://youtube.com/watch?v=lBraqWUMU0Q&feature=related
                        Колега ти направо ми взе страха. Моята корсичка е същата. Че тоз ако ме блъсне от мен и следа няма да остане.
                        На лудите насреща само с нещо подобно трябва да се излиза. Аз наистина се замислям за точно такъв S 500 (Мецедес W140). Наистина старо и т.н. но поне здраво и луксозно. Здрава ламарина и здраво като мотор и скорости.Само една вметка да направя. Днес на връщане от университета, при тази гъста мъгла и при тези задръствания, имаше глупаци, които изкачаха в насрещното, защото не желаят да чакат колите пред тях. Ставаше въпрос да се изчакат 2 смени на светофара. Просто нямам думи. Наистина ли са глупави или просто искат да се откроят на пътя по някакъв начин?!
                        Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
                        Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

zgabrovski написа:
                          ...... или Шевролет Каптива (дето според мен това не е джип а ми е някакво бегло подобие за задоволяване на потребностите на грдския гъзар)....
                          Това за Шевролета е голямо явление - имам наблюдение върху един такъв тупан,явно се продават на ниски цени и са мечтата на комплексара
                          BMW E90 320D
                          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

[quote="Executer"]И аз общо взето имам много негативно мнение за такива, а ако и го кара и някоя 25 годишна чапла...... това се превръща в най-голямата опастност!/quote]Още по-опасно е 18 годишна чапла която се опитва да гледа от нивото на таблото,но се самонавива,че може да шофира!Има ги няколко такива в Лозенец и като ги мерна направо изтръпвам!!!
                            Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Ами и аз да имам пари, и аз ще си купя джип. Най малко заради олигофренията по пътищата. Поне ще съм по нависоко и уж е по здрав при удари Ама само уж. Имал съм възможност, и съм карал много бързи коли. Но някак си не ме влече прекалено високата скорост. Да висока, но в рамките на разумното. По магистралата ограничението е 130, колата може много повече, стигал съм до 160 но повече вече мисля, че няма смисъл. Всичко нагоре си е камикадзевщина. А и дреболийките които ги има в джиповете не са за изпускане. Говоря като екстри. Но пък е вярно и че всчко дупенце което се е видело у малко пари се мята на джипа, защото мацкие видиш ли примирали по него. Абе българска му работа.

Коментар

Working...
                              X