Чудех се дали да я пускам, но реших че темата ще ви заинтригува. Аз лично не помня случаят, макар че е вероятно да сме го описали и коментирали нейде из "Черната хроника"....но си задавам въпросът какъв може да е респекта на едно говедо, което ще се налее с алкохол, ще се качи в колата и ще изгори живо младо и красиво момиче, след което заради два реда проронени сълзи в съда, ще изтърпи две години условно. Аз лично смятам, че докато контролът и съответно наказанията не бъдат завишени, пияните говеда няма да намалеят. Ето и информацията:2 години условно за изгоряло в колата момиче21 ноември 2007 / News.dir.bg2 години условно даде Русенският окръжен съд на 25-годишен шофьор, който през юли м. г., причинил жестока катастрофа по пътя Щръклево - Русе.В нощта срещу 23 юли 2006 г. Венелин П. се качил на колата си с 0.63 промила алкохол в кръвта. След това с 88 км/ч се забил в крайпътно дърво. От удара автомобилът пламнал и момичето, което се возело до Венелин, изгоряло живо. Той самият оцелял, а вчера се изправи пред съда, информира Ruseinfo.net. "Нямам думи да изкажа колко много съжалявам за това, което се случи. Допуснах грешка, заради която загина едно хубаво момиче. Никога няма да си го простя", каза младият мъж, като през цялото време се пазеше да не погледне в очите майката на загиналото момиче, която беше частен обвинител по делото. Венелин се призна за виновен и поиска съкратена съдебна процедура, заради която се отърва с наказание под минимално предвиденото в закона.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново тема за размисъл...!!!
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Ами делото за смъртта на едно момче от клуб АлфаРомео, блъснато от ТИР на магистралата, докато се оглеждал за проблем по колата - 2г. и 10м. ефективна присъда за шофьора-убиец, защото се призна за виновен, при положение, че се е опитал да избяга от местопроизшествието и после е бил заловен от полицията по описание на камиона от свидетел - ами ако нямаше свидетел?! Естествено, сега сигурно ще обжалва присъдата на по-висша инстанция, докато не получи условна, каквито бяха исканията му
-
С риск да скочите сега отгоре ми - аз лично съм за малки присъди за шофьори, причинили смърт при ПТП.Щото както си пишем, утре се качваме по колите и не се знае какво ще се случи. Никой не се е качил в колата с идеята да претрепе спътниците си или други хора по пътя.Вярно, че шофиране след употреба на алкохол е друго нещо, но.... Щото пък ако ви ръгне някой на улицата с нож и е пиян, ще понесе по-лека присъда, щото "не бил трезвен и не съзнавал какво прави". Законът малко си противоречи.Шофирането е отговорност, да.Но пък не може да се очаква един шофьор, по една или друга причина станал "убиец" да се сравнява с предумишлените убийци. Не може!Знам, че друго ще говоря, ако някой блъсне мой близък на пътя, но пък затова говоря сега, щото съм по-непристрастен като не съм на нито една от страните.Всички скочиха срещу момчето с камиона, дето блъсна автобуса край Бяла. Едва ли не - смъртна присъда.Ми да, ама човека е станал сутринта, запалил камиона с който си вади хляба, натоварил и тръгнал да изкара някой лев. Не е и предполагал че няма да се прибере и ще погуби толкова хора. Вярно че и камиона не бил съвсем в ред, и е бил претоварен, но пък кажете - с ръка на сърцето - всичко във вашата кола е напълно изправно. Всеки ден ли минавате на преглед? И как минавате техническите прегледи? Всичко ли ви гледат? Всичко ли проверяват? Далеч съм от това, да няма наказания за "шофьори-убийци", но разликата в сравнение с предумишлените убийци трябва да е чувствителна. Не може за предумишлено - 7 години, за смърт при ПТП - пак 7.ПОМНЕТЕ, УТРЕ ПАК СТЕ ЗАД ВОЛАНА, А ВОЛАНЪТ Е СПУСЪК НА ЕДНО МОЩНО ОРЪЖИЕ!!! ДНЕС Е СТАВИСКИ - УТРЕ МОЖЕ ДА СТЕ ВИЕ!
Коментар
-
До някъде съм съгласен с колегата Immortal за аналогията.Но за употребили алкохол водачи не трябва да има прошка.Напоследък голяма част от тежките катастрофи са причинени именно след употреба на алкохол.Ако някой,сръбнал някоя бира е решил да се самоубива проблема не е само негов.Аз не съм съгласен да зависи живота ми,пък и на други като мен от такъв пиян идиот.Затова според мен закона трябва да бъде безкомпромисен по този въпрос,без значение кой е пилия.Говорим за Европа пък я караме по български-за това няма оправяне.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
колеги, сутринта по нова тв е имало предаване в което са били гости някво момче и майка му. разказаха ми го, за тва не претендирам за точност, но историята е че момче пияно, с майка си, и тя пияна, се качили в колата, полицията ги спряла, изкарала ги от колата и ги нашамарили щото карат пияни. И те в нова тв ронели крокодилски сълзи и се жалвали какви боклуци са полицаите.... как не ги е срам?? някой гледал ли го е, и такава ли е ситуацията?Подкрепям kostov!!! Никаква прошка на пияните водачи. На 1 приятел баща му беше шофьор на автобус - пътнически превози, разложко. Автобуса - крайно зле, едвам е стоял на пътя. Но работодателя е казал "ако не искаш - намирам си друг шофьор". А човека семейство храни, студент издържа... ще, не ще кара го. Ако станеше нещо - той пере пешкира. Тоя от Бяла е бил подобен случай. Ами парашутките в софия които возят поне по 18 човека в 14 местните коли?А за техническия преглед - пълна комедия. октомври месец един ден си проверих абсолютно всичко - светлини, спирачки, чистачки, абе квото се сетите... и отивам на технически къде... до АУТО ИТАЛИЯ. Влизам, заставам пред канала и чакам да ми направат знак да качвам. Оня човека ми махна, отидох, взе ми документите, дори не провери дали ми светат поне габаритите...(примерно). Слага някви устройства по валците, накрая вика готов си, и тва ми беше техническия преглед. Ами ако утре утрепам някой (да не дава господ!) щото заради тва че не ми работят чистачките не съм видял някой как пресича, и в същия момент спирачките ми ги няма никакви?? Минал съм на технически, колата ми е била изправна, не съм виновен.....
Коментар
-
Immortal написа:С риск да скочите сега отгоре ми - аз лично съм за малки присъди за шофьори, причинили смърт при ПТП.Щото както си пишем, утре се качваме по колите и не се знае какво ще се случи. Никой не се е качил в колата с идеята да претрепе спътниците си или други хора по пътя.Вярно, че шофиране след употреба на алкохол е друго нещо, но.... Щото пък ако ви ръгне някой на улицата с нож и е пиян, ще понесе по-лека присъда, щото "не бил трезвен и не съзнавал какво прави". Законът малко си противоречи.Шофирането е отговорност, да.Но пък не може да се очаква един шофьор, по една или друга причина станал "убиец" да се сравнява с предумишлените убийци. Не може!Знам, че друго ще говоря, ако някой блъсне мой близък на пътя, но пък затова говоря сега, щото съм по-непристрастен като не съм на нито една от страните.Всички скочиха срещу момчето с камиона, дето блъсна автобуса край Бяла. Едва ли не - смъртна присъда.Ми да, ама човека е станал сутринта, запалил камиона с който си вади хляба, натоварил и тръгнал да изкара някой лев. Не е и предполагал че няма да се прибере и ще погуби толкова хора. Вярно че и камиона не бил съвсем в ред, и е бил претоварен, но пък кажете - с ръка на сърцето - всичко във вашата кола е напълно изправно. Всеки ден ли минавате на преглед? И как минавате техническите прегледи? Всичко ли ви гледат? Всичко ли проверяват? Далеч съм от това, да няма наказания за "шофьори-убийци", но разликата в сравнение с предумишлените убийци трябва да е чувствителна. Не може за предумишлено - 7 години, за смърт при ПТП - пак 7.ПОМНЕТЕ, УТРЕ ПАК СТЕ ЗАД ВОЛАНА, А ВОЛАНЪТ Е СПУСЪК НА ЕДНО МОЩНО ОРЪЖИЕ!!! ДНЕС Е СТАВИСКИ - УТРЕ МОЖЕ ДА СТЕ ВИЕ!Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар