Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдем брутални с цената на горивото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Четох за прогнози: 4юли-150$/барел!!!
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

бензин

колеги незнам колко ще скочи бензина но със сигорнос знам че няма да падне(за жалост)
      uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Единствената алтернатива е да се минава на газ,няма друг начин ...
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Е добре де, майка му да ..... днес по радио 1 казаха, че спаднала цената на барел гориво, щото арабелките щели да повишават добива си. Това си бяси спекулацията в световен мащаб със уж свършващите количества от петрол. Ама и да падне цената на барела Лук ойл едва ли ще бързат да намалят цените, а после ако пак се вдигне до броени часове на бензиностанциите са с нови цени. Аз гласувах за 3 лева. След това ... не знам ама май ще слагам газ.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

за всеки човек полезността на горивото е различна , така че за някой и 10 лв да направят бензина ще има кой да кара на такава цена. Аз лично повече от 3.5 4 лв немога да дам за литър. Гласувах за 4лв/л
            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Ами за дизела айде дигнаха го да могат да печелят щоту си накупиха масово дизели ама не мога разбера що вдигат и бензина,то до 5-6 години газта ще стане 2 лева тогава не ми се мисли
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Колкото и да стане бензина, предпочитам да ходя до работа с колата, от колкото с автобуса примерно. 1-во, че освобождавам едно място в центъра и 2-ро като пари ми излиза същото. Алтернативата е да ходя пеш или с колело, но как се върви/кара 6 - 7 км. в тея жеги? Ами зимата?
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Трябва да си самоубиец,зада караш велосипед в наще градове!Та то детски колички се пренебрегват по кръстовищата,та байкърите ли!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Аз отдавна съм на газ, и гласувах за 2,5лв, ама за газта. До тогава мисля, че ще мога да избутам, нали ще почне скоро и жената да работи (поне така мисли)... след това съм и **** мамата на колата... То и без това отдавна започнах да я карам само на свят ден само по викендите за разходка около града или когато ме мързи да бия 1-2 км до най-близкия парк или курорт да разходим вечер хлапето... Мисля до месец дас ъм закупил колело. А който питаше как се кара 7-8км - вярвай ми, много бързо минават, колкото и градуса да е, стига да не се задържаш на слънце. За зимата няма как, транспорта ни зове, но само ако вали, инак пак с колело. Тука по Варна не видях някакви студове и пречки за това особени. Просто работата ми отива не на семейна кола, а на семейна рикша . Или рикша оборудвана с някой мотопеден 50 кубиков двигател, който да харчи 2-3/100 градско и да дига 40км/ч, колкото да не въртиш педали.....

Коментар

Днес булката сипала на 2.45 А 95 за 20 лв. и звъни по телефона и вика: "Май е развалена стрелката - едвам мръдна" :D
                      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                      Punto М2 1.2 SX 2000г.
                      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

До там където работя са 9.2 км, а за да ги измина, използвам около 750 мл. гориво, което в пари прави около 1.84 лева. Не знам колко е билета за градския транспорт, защото никога не съм си купувал, но ако е 80 стотинки - трябва да платя 3.20 за да отида и да се върна от работа. Това е разлика от грубо 1.30 лева. За 1 година само от това ми излиза по-евтино с над 280 лева. Като си платя задължителните неща - данък гражданска технически, пак съм почти 100-на лева напред от цялата работа. И едно масло и филтри като сменя - ми остават 20 лева да почерпяА каква е цената на това да пътувам самостоятелно и да стигам сутрин за 15 минути, вечер за 10-на минути до вкъщи, без да чакам по спирките, особено в лошо време, и да се тъпча в градския транспорт, в които или се изпичаш, или измръзваш, и с разни мангали дето те обират без да разбереш поне половин час още, редовно има и някой пияница дето се е напикал и смърди навсякъде.... Докато с кола ми струва значително по-малко да ходя на работа, ще си сипвам гориво и ще карам. 3, 5, 8, 20 лв за литър.... То и на пушачите им вдигат цигарите, ама спират ли да пушат? Който пуши - пак пуши. Лишава се от друго, но пуши. И с колите - който кара - кара, ако ще и 30 лева да е горивото. И аз все се надявам колкото повече се вдига цената, задръстването да намалее, ама намаляват само местата за паркиране.

Коментар

ogi28b написа:
                          До там където работя са 9.2 км, а за да ги измина, използвам около 750 мл. гориво, което в пари прави около 1.84 лева. Не знам колко е билета за градския транспорт, защото никога не съм си купувал, но ако е 80 стотинки - трябва да платя 3.20 за да отида и да се върна от работа. Това е разлика от грубо 1.30 лева. За 1 година само от това ми излиза по-евтино с над 280 лева. Като си платя задължителните неща - данък гражданска технически, пак съм почти 100-на лева напред от цялата работа. И едно масло и филтри като сменя - ми остават 20 лева да почерпя..........
                          Принципно съм съгласен, че с кола ти излиза по-добре като сложиш на кантара всички "за" и "против", но мисля лека грешка като да допускаш в сметките си, колега... Така както си го написал за нафтата смяташ цената само за отиване, а пък за градския транспорт и за връщане и след това правиш вече сравнението, което види се не е много коректно... Т.е. на теб с кола ти излиза 2 х 1,84лв = 3,68лв (отиване и връщане), а с градския транспорт при перспективата да стане 0,80лв билетчето - 4 билетчета (отиване и връщане) 4 х 0,80лв = 3,20лв., т.е. излиза ти като пари почти едно и също.Естествено и аз съм си правил същите сметки и при положение, че така или иначе без кола няма да стоя и ще си й плащам данъците, винетките, застраховките и т.н., затова мисля никой няма да тръгне да спори, че къде-къде по-комфортно е с кола на работа вместо да се тъпчеш в гадния масов транспорт след като финансово ти излиза приблизително същото.п.п.Тези сметки коренно се променят ако човек е на газ както съм аз и разхода му е ~10/100. И мойта работа е на 9,8км, което ми излиза ~1л газ х 2 = 2л х 1,10лв = 2,20лв, докато с градския транспорт при настояща цена 60ст за билетче ми дърпа на 2,40лв, пък ако стане 80ст...
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                            ogi28b написа:
                            До там където работя са 9.2 км, а за да ги измина, използвам около 750 мл. гориво, което в пари прави около 1.84 лева. Не знам колко е билета за градския транспорт, защото никога не съм си купувал, но ако е 80 стотинки - трябва да платя 3.20 за да отида и да се върна от работа. Това е разлика от грубо 1.30 лева. За 1 година само от това ми излиза по-евтино с над 280 лева. Като си платя задължителните неща - данък гражданска технически, пак съм почти 100-на лева напред от цялата работа. И едно масло и филтри като сменя - ми остават 20 лева да почерпя..........
                            Принципно съм съгласен, че с кола ти излиза по-добре като сложиш на кантара всички "за" и "против", но мисля лека грешка като да допускаш в сметките си, колега... Така както си го написал за нафтата смяташ цената само за отиване, а пък за градския транспорт и за връщане и след това правиш вече сравнението, което види се не е много коректно... Т.е. на теб с кола ти излиза 2 х 1,84лв = 3,68лв (отиване и връщане), а с градския транспорт при перспективата да стане 0,80лв билетчето - 4 билетчета (отиване и връщане) 4 х 0,80лв = 3,20лв., т.е. излиза ти като пари почти едно и също.Естествено и аз съм си правил същите сметки и при положение, че така или иначе без кола няма да стоя и ще си й плащам данъците, винетките, застраховките и т.н., затова мисля никой няма да тръгне да спори, че къде-къде по-комфортно е с кола на работа вместо да се тъпчеш в гадния масов транспорт след като финансово ти излиза приблизително същото.п.п.Тези сметки коренно се променят ако човек е на газ както съм аз и разхода му е ~10/100. И мойта работа е на 9,8км, което ми излиза ~1л газ х 2 = 2л х 1,10лв = 2,20лв, докато с градския транспорт при настояща цена 60ст за билетче ми дърпа на 2,40лв, пък ако стане 80ст...
                            Абе да ви кажа, и двамата не сте прави, защото никох не отчете фактора "задръстване". В София колата ми харчеше средно по 15-16/100 градско газ, при положение, че тръгна на работа до 8:00 и стигах до работа за 15 мин (Лозенец-Сточна гара). Ако излезна в 8:10 са ми отивали по 40 минути и повече при разход 20/100!... От как се преместих във Варна, без да пипам нищо по машината разхода пасна на 11-12/100 градско и ми беше по изгодно да ходя на работа с кола на разтояние 14км в двете посоки. Без да се отмятам в сметки и числа донахвърлям набързо идеята. Този харч беше на равно магистрално шосе, без сфетофари и неста с влачене, като с парите за едно отиване и връщаме с транспорт можех да ходя до 3 дена при максимаааааааално икономисване. След като смених обаче работата (26км в двете посоки) се очакваше пак да ми е по-ефтино, защото цеената на билета си е се една и съща, т.е. 2 дена с траспорт - 3 дена с кола. Уви, пътя минава през центъра, час пик и..... колата пак на 15/100, а с парите за един ден с кола мога да ходя 2 дена с транспорт... и айде пак на трупчета.Бе май много се отплеснах, ама идеята ми беше, направи си реална засечка колко ти отива за работа и обратно и дали наистина ти е по-сгодно с кола или транспорт.... Защото резултата никога не е това, което очакваш. . Най-ефтино засега кой каквото и да ми разправя е карта за градския транспорт, колело или да ма’аш гащи като римски пехотинец, ако имаш време и желание де... напоследък запредпочитах последното и почити всеки ден, поне половината от 13-те км до нас се взимат пеша, а цялото разтояние ми е 2 часа и малко...

Коментар

bubachko написа:
                              Абе да ви кажа, и двамата не сте прави, защото никох не отчете фактора "задръстване". В София колата ми харчеше средно по 15-16/100 градско газ, при..........Бе май много се отплеснах, ама идеята ми беше, направи си реална засечка колко ти отива за работа и обратно и дали наистина ти е по-сгодно с кола или транспорт.............. или да ма’аш гащи като римски пехотинец, ако ........
                              Отчитам, отчитам... и да е жив и здрав шефа ми, дето ме е пуснал на плаващо раб.време, че да ходя към 11:30 на работа и да си тръгвам към 20:30 и да ти кажа в 90% от случаите тези 9,8км ги взимам на един дъх и разхода си е 10л-11л/100км газ. Но дори и при 15/100 разход ще ми трябват 3л газ на ден, което е 3,30лв отиване и връщане. Ако броиме средно 22 раб дни в месеца, това са 22 х 3,30лв = 72,6лв за газ. Ами извинявай, ама за 20-ина лева разлика м/у карта за гр.тр. (май ще става 50лв?) честно казано си предпочитам с кола.А да маам гащи... как да ти кажа... не че не съм го правил 4-5 пъти (на младини), ама нещо дърто пусто не радост, мързела ме е обвзел повсеместно и ентусиазма го погребах някъде преди 10-ина лета... п.п.Иначе под секрет, да си призная преди около 1-2 седмици си купих кУеУо... викам й на жената ще взема да ходя на работа с него, че да пестя от газ... само дето май все нещо, я времето дъждовно я ми изниква странична работа до някъде... та така вече 2 седмици не мога да напрвя сефтето.
                              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                              --- в сърцето завинаги... ---
                              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                                bubachko написа:
                                Абе да ви кажа, и двамата не сте прави, защото никох не отчете фактора "задръстване". В София колата ми харчеше средно по 15-16/100 градско газ, при..........Бе май много се отплеснах, ама идеята ми беше, направи си реална засечка колко ти отива за работа и обратно и дали наистина ти е по-сгодно с кола или транспорт.............. или да ма’аш гащи като римски пехотинец, ако ........
                                Отчитам, отчитам... и да е жив и здрав шефа ми, дето ме е пуснал на плаващо раб.време, че да ходя към 11:30 на работа и да си тръгвам към 20:30 и да ти кажа в 90% от случаите тези 9,8км ги взимам на един дъх и разхода си е 10л-11л/100км газ. Но дори и при 15/100 разход ще ми трябват 3л газ на ден, което е 3,30лв отиване и връщане. Ако броиме средно 22 раб дни в месеца, това са 22 х 3,30лв = 72,6лв за газ. Ами извинявай, ама за 20-ина лева разлика м/у карта за гр.тр. (май ще става 50лв?) честно казано си предпочитам с кола.А да маам гащи... как да ти кажа... не че не съм го правил 4-5 пъти (на младини), ама нещо дърто пусто не радост, мързела ме е обвзел повсеместно и ентусиазма го погребах някъде преди 10-ина лета... п.п.Иначе под секрет, да си призная преди около 1-2 седмици си купих кУеУо... викам й на жената ще взема да ходя на работа с него, че да пестя от газ... само дето май все нещо, я времето дъждовно я ми изниква странична работа до някъде... та така вече 2 седмици не мога да напрвя сефтето.
                                Ама ти май сериозно смяташ ,че разходите за колата са само горивото а?
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X