Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдем брутални с цената на горивото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз повече от 1,50лв. за дизел няма да дам

Коментар

BAI MILE написа:
      аз повече от 1,50лв. за дизел няма да дам
      Ами, че той дизела отдавна не струва 1.50 Абе какво всички гледаме хАмериканците? Горивата при тях са по-евтини щото си имат Тексас, Мексикански залив, война в Ирак (заради която по целия свят горивото скача като маймуна)... Да не споменавам, че ако всички кредитори на САЩ си поискат парите и САЩ ще фалират барабар с форт Нокс и целия златен резерв на света... Конюктурата в световен мащаб е такава - много коли, много търсене, намаляващи добиви - цените - летят.... Като сме тръгнали да нищим темата - що не си зададем въпроса "Защо цената на горивата скачат предвид фючърсния вид на сделките и ниския курс на долара?"...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Хайде да върна анкетата да видим.Най-голямото мнозинство са написали, че при цена от 2.5лв/л. ще се откажат.Като гледам процентното отношение, тези 1/3 съм сигурен, че не са се отказали ако съдим по задръстванията
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И 7 лв да е пак ще има задръствания :D
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

до колкото знам нашата мила държава от тези 2,38 за литър бензин пребира 1 левче,значи спокойно може да намали малко горивата но след, като ние си траем защо да не ни ограбват

Коментар

реално погледнато и дадените поооочти 130лв онзи ден за пълен резервоар направо незнам кое ме заболя...ама...факт че сам нищо немога да направя за да променя това...цената ще се качва ние ще си караме кошниците...а маймуните ще си карат с-ките дето харчат 20/100 извънградско и няма да им дреме...определено обаче лимита ми е 4лв...просто немога да си го представя...ще правя като голфаджиите с газово само че с нафта...слагам за 5лв и излизам да се погЪзърея из квартала със надута музика после спирам и айде пак пеша щото цената на горивото оставя белези...реално си мисля, че като типични българи ще се отнесем към това както към всички други покачващи се цени...ще мърморим ще ревем и ще се оплакваме и след месец-два-година ще млъкнем и ще си караме...така беше с цените на цигарите...още помня когато викторито беше 0.86ст...вие помните ли...и как ревахме че ще става левче...е сега е 2.60...някой да се оплаква!?!?и с цената на олиото примерно която беше под лев а сега е 3...и със цената на хляба и на всичко...същото ще стане и с горивата и със нас като народ...ще мине време и ще млъкнем...и то заради собствената си алчност и простотия...колкото и гадно да звучи...ФАКТ!
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

BO написа:
                Хайде да върна анкетата да видим.Най-голямото мнозинство са написали, че при цена от 2.5лв/л. ще се откажат.Като гледам процентното отношение, тези 1/3 съм сигурен, че не са се отказали ако съдим по задръстванията
                Минах на газ не щото много исках, а заради цената на бензина(както и всички дето карат на газ де). при 2.40 и разход в София 12 на 100 ми идва почти 30лв на 100. Ся с 15 кинта минавам 100км, все още.Което прави два пъти по-малко разходи.
                N.Y. State of Mind

Коментар

zarcov написа:
                  Ако по някаква случайност заплатата ми стане 3-4 хиляди евро може би ще мога да си позволя да карам и с бензин за 8 лева. Горивата ще се дигнат и ще станат като в Европа средно кам 3 лева!
                  В Испания дизелът е евро и 16... И пак е по-малко от тука...Аз за сега ( от скоро де ) си зареждам със шокаритетен дизел на 1.95 лв. Нямам оплаквания на този етап, макар че си търся и по-евтино...
                  www.CarProfi-BG.com
                  Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                  Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                  Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Immortal написа:
                    Анкетата все пак не е пълна. Липсва отговор - колкото и да е горивото, пак ще карам. А това е моят отговор.Друг е въпроса, че цените на петрола се вдигат не от нашите продавачи, а строго зависи от световните пазари. Цените на горивата оперделят не само това, колко гориво ще сипя в резервоара, а и това колко ще струва хляба, колко ще струва отоплението (ТЕЦ), автобуса, влака и т.н. Според мен цената на горивото запазва сравнително постоянно съотношение със средните заплати (Заплатата всъщност и тя е цена - цената на твоя труд. И че работим за ниски заплати означава че на толкова си оценяваме стоката, но това е друга тема).Навремето в края на Бай Тошовото време литър бензин 93 струваше около 1 лв. Средната заплата беше около 200 лв. Сега литър бензин (при това 95) е около 2 лв, а средната заплата 400. Като стане 8 лв литър бензин, то, в следствие вдигането на всички други цени, респ. и заплати - средната заплата ще е около 1600 лв, и пак ще караме като сега.
                    Това е и моето мнение и затова не съм гласувал - колкото и да струва, колата ще се кара. И аз помня как бензина скочи от 80 ст на 1 лев и народа много се намръщи. Тва беше някъде 1985 година май. Тогава излезе и вица "И 2 стинки да струва литъра - пък че си краднем. И пет лева да стане литъра - пак че си карам колата."Помня и времето, когато бензина беше 18 стинки, а нафтата 8. Ама тогава началната заплата на лекар беше 80 лева.Иначе средно на месец пълня два резервоара (2х160 лева в момента) и не мисля, че 300-320 лева са много пари за 130 литра, с които минавам близо 1800 км.
                    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Горивото не е скъпо - доходите да малки :D В Европа при минимум 1000 Евро заплата знаете ли колко ги е еня, че нафтата била 1.5 Евро :DЗа бой са наглите комунисти и турци в парламента
                      Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

pinko написа:
                        Това е и моето мнение и затова не съм гласувал - колкото и да струва, колата ще се кара. И аз помня как бензина скочи от 80 ст на 1 лев и народа много се намръщи. Тва беше някъде 1985 година май. Тогава излезе и вица "И 2 стинки да струва литъра - пък че си краднем. И пет лева да стане литъра - пак че си карам колата."Помня и времето, когато бензина беше 18 стинки, а нафтата 8. Ама тогава началната заплата на лекар беше 80 лева.Иначе средно на месец пълня два резервоара (2х160 лева в момента) и не мисля, че 300-320 лева са много пари за 130 литра, с които минавам близо 1800 км.
                        Поскъпването беше 1986 година - от 70 стотинки бензинът стана 80 и народът нададе голям вой. Сещам се много ясно, защото и до днес бензиностанцията я виждам от терасата си, а тогава се бяха извили дълги опашки да зареждат "евтино".
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Само приказки...

Коментар

Като гледам 27% от колегите в нашия форум ще спрат да карат до 2 седмици. КОЛЕГИ ПОСЛЕДНОТО ОТБРОЯВАНЕ ЗАПОЧНА ОСТАВАТ ОЩЕ 7 СТОТИНКИ. Аз понеже също гласувах и съм в тези 27 % ще слагам газова уредба, няма друг начин ще вкарам още 1000лв. по звяра.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Аз гласувах за 5лв/л!!!Причината е,че след тази граница всичко ще пълен абсурд.То и в момента е така,но понеже всичко си се покачва:билети градски транспорт;маршрутки и т.н., засега цената на горивото е все още по-рентабилния компромис.Надявам се да не се стига до там,колите ни да гният по паркингите. Това ще е ужасно, дори и за тези от които зависи благосъстоянието НИ като цяло!!!
                              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                              http://www.keepfighting.ms

Коментар

не знам колко ми е предела на цена на горивото, ама гледайте кво стаа с петрола - http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1209380 - отива на 140 долара за барел... туй сичкото при информация по-рано днес, че Саудитска арабия щяла да повиши добива си...
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X