И 7.50 лв/ за литър да е горивото, пак ще има задръствания.......за това си ни манипулират както си искат. До колкото знам, само в БГ дизела е по-скъп от бензина за страните от Югоизточна европа....Да са живи и здрави Лукойл....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да бъдем брутални с цената на горивото.
Collapse
X
-
Явор Митев
-
В България животът може да се раглежда като дълг. По стъпалата на този дълг са легиони от аналитици, икономисти и хора, всяващи объркване, чиято роля е да ни накарат да вярваме в 6 невъзможни неща преди закуска и още дузина преди вечеря.Икономисти шарлатани в статистическото бюро за труда обработват числата така, както охраната на Белене се отнасяше със затворниците. Обработват ги така грубо, че са готови да кажат каквото и да било. Малтретирането на статистиката е това, което позволява на българите да се самозаблуждават за собствената си икономика. В добро състояние е, казват те. Има растеж. Стабилна е. Всички тези така наречени факти са малко повече от обстойно извъртане.Ясно е за всеки, който си е направил труда да помисли за това, е, че икономика, която харчи повече отколкото произвежда, е в упадък. Според мен обаче , е трудно да се намери икономист, който да каже това.Живеем в една измама , която ни боде в очите , но ние пак си блеем...Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Reuters Server Time : 20.11.2007 22:12:2520Nov07 50ppm ULSD +25.25 895.75-896.75 +25.25Gasoil.2 +24.75 859.00-860.00 Prem Unl 50p +11.00 820.00-821.00 +11.00Аз пък доколкото знам(а това го работя всеки ден), дизела от месеци е по-скъп от бензина на международния пазар. Това горе са котировките от вчера за крайните продукти Prem Unl 50p е бензин, а 50 ppm ULSD e дизел, разликата е 75$ .Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:Отказвам да гласувам в такава анкета. Всички знаем че форума се чете от люде които имат пръст жъж формирането на цените на горивата за справки темата за новата газ на Петрол. Не мисля че трябва да им даваме жокер каде е границата на търпението ни. Те така после ще си дигат цените без никакво основане само защото хората ще търпят. Най-малкото моето търпение е изчерпано и в анкетата няма отговор че вече са прекалили с цените.@Ники Сикс - това не е статистика а стъкмистика навремето имах щастието да съм студент в твоя град и там я учих тая боза. Знаеш ли колко е лесно да си докараш каквито цифри ти изнасят.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Явор Митев
Новият акциз качва бензина с 6 ст./л, дизела с 8 ст./л21 ноември 2007 / News.dir.bgНовите акцизи ще вдигнат цената на дизела с 8 стотинки за литър, а на бензините с 6 стотинки.Това съобщиха мениджъри на "Петрол" АД, предаде БТА. Според одобрения на първо четене в парламента закон за акцизите от 2008 г. акцизът на бензина се увеличава с 5 ст. на литър, а на дизела - със 7 стотинки. Според някои прогнози само от поскъпването на бензините цените на 80% от стоките ще се увеличат."Сивият" сектор в дистрибуцията на горива е около 20-30 процента и държавата губи от него 300 млн. лв. годишно от невнесени акцизи и ДДС, посочи Иван Костадинов, главен директор в "Петрол".Най-голямото заобикаляне на плащане на акцизи става чрез безмитните магазини, вкл. безмитните бензиностанции, заявиха вчера от опозицията при обсъждане на промените в закона. През 2005-2006 г. продажбите на дизел в безмитните бензиностанции са скочили двойно, по информация на Центъра за изследване на демокрацията.Държавата, а не дистрибуторите трябва да имат механизми за поемане на шока от скъпия петрол, защото прибира 40 процента от цената на горивата, а при търговеца остават 10 процента, посочиха от "Петрол", коментирайки поскъпването днес до нива от 99 долара на барел петрол на световните пазари.Ко да кометираме.....40% за държавата....еваларката
Коментар
-
NikMar написа:Rayo написа:цените в България и сега са колкото в Европа, с някой и друг цент разлика. Аз съм в момента в Люксембург и нафтата е 1.04 евро. В Белгия нафтата е 1.23 май.
Коментар
-
sota написа:NikMar написа:Rayo написа:цените в България и сега са колкото в Европа, с някой и друг цент разлика. Аз съм в момента в Люксембург и нафтата е 1.04 евро. В Белгия нафтата е 1.23 май.
Коментар
-
Анкетата все пак не е пълна. Липсва отговор - колкото и да е горивото, пак ще карам. А това е моят отговор.Друг е въпроса, че цените на петрола се вдигат не от нашите продавачи, а строго зависи от световните пазари. Цените на горивата оперделят не само това, колко гориво ще сипя в резервоара, а и това колко ще струва хляба, колко ще струва отоплението (ТЕЦ), автобуса, влака и т.н. Според мен цената на горивото запазва сравнително постоянно съотношение със средните заплати (Заплатата всъщност и тя е цена - цената на твоя труд. И че работим за ниски заплати означава че на толкова си оценяваме стоката, но това е друга тема).Навремето в края на Бай Тошовото време литър бензин 93 струваше около 1 лв. Средната заплата беше около 200 лв. Сега литър бензин (при това 95) е около 2 лв, а средната заплата 400. Като стане 8 лв литър бензин, то, в следствие вдигането на всички други цени, респ. и заплати - средната заплата ще е около 1600 лв, и пак ще караме като сега.
Коментар
-
deadairplane
-
Горките американци! Как карат при тези цени... USA US Dollars 0.729 0.80 Euro 0.503 0.553 И защо ли, там цените на горивата ПАДАТ последните няколко месеца ?! Тема за размисъл!!! USA US Dollars 0.74 0.78 Euro 0.54 0.57 - Септември 2007USA US Dollars 0.79 0.74 Euro 0.62 0.58 - Юни 2007 и т.н.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар