Гласувах за 2.50лв за килограм.Ако метана скочи до 2.50 за кг,това значи,че бензина и нафтата ще са 4лв за литър и всички ще са спрели да карат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да бъдем брутални с цената на горивото.
Collapse
X
-
Гласувах за 3.50. Проблемът със задръстванията е функия на кофтито пазарна реалност в която живеем. Един пример - всяка сутрин наблюдавам какво се случва пред нас на едно магазинче. Към 7.30 започват да пристигат едно по едно камиончетата с доставки... страшно е - до към 9 часа са минали поне 15, от които 4 само с хляб. Единия оставя 5 хляба и си взема другите 2 останали от предния ден, после идва другия и той прави същото и т.н. после пристигат тия с кафето, колбасите, млякото... След това същите камиончета тръгват надолу към Петрич, Сандански... същевременно от тия градове също вървят подобни камиончета и пикапи, но към Благоевград със същата цел... Всеки си мисли, че ще продаде повече... Та ето една причина за задръстванията, ако се замислите колко фирми търкалят безсмислено коли, пикапи и камиони насам-натам свят ще ви се завие. По бай Тошово време нямаше такъв филм. Понеже стана въпрос за хляба - във всеки по-голям град си имаше хлебозавод и тоя хлебозавод зареждаше всички обекти с няколко вида хляб, съответно нямаше нужда да се търкалят една камара Жукове и Ниси. Същевременно имаше организации като БКС, Промснаб и пр. транспортни и логистични дружества, които обслужваха предприятията в дадения регион с доставки, транспорт и пр. и служеха като складова база. И по онова време товарните превози нямаха празен курс... Не, че възхвалявам онова време, но съм за плановост и оптимизация на сегашната пазарна ситуация (говоря за България), понеже това е тотална разсипия... после защо са високи цените - ами заради такива и други подобни подробности.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Гласувах за 3лв. но карам на газ. и примерно около 25лв на месец ми отиват за бензин ако карам колата редовно и ходя с нея на раБота. Но поради факта че няма къде да паркирам а и ми едоста по удобно и бързо с метрото я карам доста рядко примерно събота и неделя.Преди три дни смятах колко ми е разхода с нея и колко съм спестил 21 дни в месеца по 40км./градско на газ в задръстванията. оказа се че 150/180лв. съм по малко на минус, ми не е малко в случая.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Та каквото и да си говорим, ситуацията за доста от нас вече е че си караме колите само "при нужда".Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
И 10 лв да е литъра, пак ще си караме. И без пари да ни го дават пак ще си го крадем. Ами цената която бих платил за литър дизелово гориво ( такова ползвам в момента ) се определя от доходите ми. Ако имам месечни доходи от порядъка на 2000 евро, нямаше да ме притеснява цена от 1,3 евро за литър. Но със сегашните ми доходи ... А цента се определя от световния пазар ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
popara801 написа:Гласувах за 2.50лв за килограм.Ако метана скочи до 2.50 за кг,това значи,че бензина и нафтата ще са 4лв за литър и всички ще са спрели да карат.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:И 10 лв да е литъра, пак ще си караме. И без пари да ни го дават пак ще си го крадем. Ами цената която бих платил за литър дизелово гориво ( такова ползвам в момента ) се определя от доходите ми. Ако имам месечни доходи от порядъка на 2000 евро, нямаше да ме притеснява цена от 1,3 евро за литър. Но със сегашните ми доходи ... А цента се определя от световния пазар ...
Коментар
-
ls1 написа:Dido_Lyubenov написа:И 10 лв да е литъра, пак ще си караме. И без пари да ни го дават пак ще си го крадем. Ами цената която бих платил за литър дизелово гориво ( такова ползвам в момента ) се определя от доходите ми. Ако имам месечни доходи от порядъка на 2000 евро, нямаше да ме притеснява цена от 1,3 евро за литър. Но със сегашните ми доходи ... А цента се определя от световния пазар ...nelegalniq написа:Аз искам цената на бензина от преди 6-7 години - 1,30-1,60лв и газта по 0,60-0,80 стотинки . А иначе стигнат ли сегашните на 3лв(бензин) и към 1,60-80 газта , колата ще се превърне в грозен паметник.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Rayo написа:цените в България и сега са колкото в Европа, с някой и друг цент разлика. ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар