Здравейте колеги!Интересно ми е дали някои от вас е чувал или знае какви видове насипни кафета и в какво съотношение се използват за да се направи смес която да е като лавацата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кафе?
Collapse
X
-
Product DescriptionA premium coffee that blends the best Arabica beans from Central and South America with Select Robustas from Africa, creating a strong, full-flavored coffee with a thick crema. 80% Arabica and 20% Robusta give this traditionally robust espresso strength without bitterness.Аз го разбирам така: 80% Арабика + 20% РобустаМ/у другото не си споменал коя разновидност Лаваца те интересува... аз като поразрових... ми тоо...Lavazza coffee:LavAzza Caffè CremaLavAzza Qualità Oro - 100% arabicaLavAzza Qualità Rossa - arabica & robustaLavAzza Crema e GustoLavAzza Crema e Gusto - gusto dolceLavAzza Crema e Gusto - gusto riccoLavAzza Crema e Gusto - gusto forteLavAzza Dek - decaffeinated coffeeLavAzza Bel Canto - 100% arabica Lavazza Espresso coffee:LavAzza Caffè Espresso - 100% arabicaLavAzza Qualità Oro EspressoLavazza Crema e Gusto EspressoLavAzza Crema e Aroma - espresso coffee beansLavAzza Gold Selection - espresso coffee beansAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
simeon3000 написа:Аз пък моля някой ако знае, да ми даде рецептата на Кока-кола, да си я забърквам вкъщи, че ми писна да давам пари за боядисаната им водаAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
Коментар
-
Sandeto написа:simeon3000 написа:Аз пък моля някой ако знае, да ми даде рецептата на Кока-кола, да си я забърквам вкъщи, че ми писна да давам пари за боядисаната им водаFiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
маааа... как му оспамихме на човека темата...Все пак за този 1 час ровене в мрежата за сортовете кафе образуващи ингридиента на Лавацата... без да съм специалист разбрах,че едно кафе не е само съствака... има си и куп технологии... оказва се, че за да се постигне определен вкус се добавят още куп неща освен кафе... както и че кафето се пече по специални технологии (специално лавацата се запичала 3 пъти като м/у отделните запичания се охлаждала шоково, както и че печенето било важно с точност до 1 градус
). Така че... смятам трудно изпълнимо да докараш вкуса на това кафе... но пък аз честно казано и не съм такъв кафеджия, че като го близна да кажа кой никарагуански москитос го е опрашил при цъфтежа.
Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
Коментар
-
"Лаваца" със сигурност не е сорт кафе, а търговска марка, която е смес от няколко сорта кафе в определено съотношение. А по въпроса за вкусовите качества може да се спори много, освен марката кафе всички знаем колко са важни кафе-машината и задкафемашинното устройство (т.е. бармана), което определя от една доза колко кафета ще излязат.А като стана дума за грозно кафе, за мен най-отвратителното кафе е "Спетема", само като видя заведение, в което сервират в чашки с рекламни надписи на "Спетема", бягам далече.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
На шварц кафето му е "в кръвта" да не става силноТе за това на запад го пият с каните.На нашата машина (за шварц) съм и хванал цаката. Готовото кафе започва да изтича, едва когато се постави каната отдолу. Ако няма кана, кафето се събира там където е филтъра, аз го оставям известно време да "отлежи".
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар