Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кафе?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кафе?

Здравейте колеги!Интересно ми е дали някои от вас е чувал или знае какви видове насипни кафета и в какво съотношение се използват за да се направи смес която да е като лавацата?

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1121.html
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

оппп...

да де ... ама за Лаваца?

Коментар

Ами лаваца си е лаваца.И аз искам с части втора употреба от Мареа да си направя новата крома ама не става.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да де ама за да се направи кафе Лаваца се използват различни смеси кафе!Чат?Интересуват ме видовете кафе които се използват за направа на Лаваца?

Коментар

Product DescriptionA premium coffee that blends the best Arabica beans from Central and South America with Select Robustas from Africa, creating a strong, full-flavored coffee with a thick crema. 80% Arabica and 20% Robusta give this traditionally robust espresso strength without bitterness.Аз го разбирам така: 80% Арабика + 20% РобустаМ/у другото не си споменал коя разновидност Лаваца те интересува... аз като поразрових... ми тоо...Lavazza coffee:LavAzza Caffè CremaLavAzza Qualità Oro - 100% arabicaLavAzza Qualità Rossa - arabica & robustaLavAzza Crema e GustoLavAzza Crema e Gusto - gusto dolceLavAzza Crema e Gusto - gusto riccoLavAzza Crema e Gusto - gusto forteLavAzza Dek - decaffeinated coffeeLavAzza Bel Canto - 100% arabica Lavazza Espresso coffee:LavAzza Caffè Espresso - 100% arabicaLavAzza Qualità Oro EspressoLavazza Crema e Gusto EspressoLavAzza Crema e Aroma - espresso coffee beansLavAzza Gold Selection - espresso coffee beans
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Аз пък моля някой ако знае, да ми даде рецептата на Кока-кола, да си я забърквам вкъщи, че ми писна да давам пари за боядисаната им вода
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                Аз пък моля някой ако знае, да ми даде рецептата на Кока-кола, да си я забърквам вкъщи, че ми писна да давам пари за боядисаната им вода
                хахаха... отивай във Фантастико/Била и от там Derby Cola -> 3л. за 99ст... готово, забъркано + бонус пластмасова бутилка... и 99% са му докарали вкуса.

Коментар

Sandeto написа:
                  simeon3000 написа:
                  хахаха... отивай във Фантастико/Била и от там Derby Cola -> 3л. за 99ст... готово, забъркано + бонус пластмасова бутилка... и 99% са му докарали вкуса.
                  това дерби наистина е най-доброто сред евтините коли,но не съм съгласен че са докарали вкуса,поне на мен не му харесва колкото пепси и кока колите .
                  Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                  I am in love with my cars

Коментар

Florina Cola на мен ми харесва. Е не е много евтина, но става
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

маааа... как му оспамихме на човека темата... Все пак за този 1 час ровене в мрежата за сортовете кафе образуващи ингридиента на Лавацата... без да съм специалист разбрах,че едно кафе не е само съствака... има си и куп технологии... оказва се, че за да се постигне определен вкус се добавят още куп неща освен кафе... както и че кафето се пече по специални технологии (специално лавацата се запичала 3 пъти като м/у отделните запичания се охлаждала шоково, както и че печенето било важно с точност до 1 градус ). Така че... смятам трудно изпълнимо да докараш вкуса на това кафе... но пък аз честно казано и не съм такъв кафеджия, че като го близна да кажа кой никарагуански москитос го е опрашил при цъфтежа.

Коментар

Колегата ако иска, може да експериментира с някой и друг градус нагоре или надолу при печенето, защото по-отвратителен киселяк от Лаваца трудно може да се докара, дано той успее да промени нещо :D
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

"Лаваца" със сигурност не е сорт кафе, а търговска марка, която е смес от няколко сорта кафе в определено съотношение. А по въпроса за вкусовите качества може да се спори много, освен марката кафе всички знаем колко са важни кафе-машината и задкафемашинното устройство (т.е. бармана), което определя от една доза колко кафета ще излязат .А като стана дума за грозно кафе, за мен най-отвратителното кафе е "Спетема", само като видя заведение, в което сервират в чашки с рекламни надписи на "Спетема", бягам далече.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Като има толкова кафеджии можете ли да дадете съвет как да правим силно кафе на шварц машина? Вкъщи имам такава, но за да стане що годе силно му трябват едни 34-40гр. кафе, което пък си е доста от друга страна за две чаши кафе.
                            Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

На шварц кафето му е "в кръвта" да не става силно Те за това на запад го пият с каните.На нашата машина (за шварц) съм и хванал цаката. Готовото кафе започва да изтича, едва когато се постави каната отдолу. Ако няма кана, кафето се събира там където е филтъра, аз го оставям известно време да "отлежи".
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti
                              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                              X