Бързо отговарям само на последното изречение, Ники...Ми щото не сме в САЩ (където е страната на рокендрола), а в България, където кючек не се слуша от 2-3 години, ми от 600.Затова.Иначе съм напълно съгласен с казаното от теб.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за това...
Collapse
X
-
Явор Митев
Последният пост затвърждава отдавна моето лично мнение, че сред редиците под марката ФИАТ стоят интелигентни и умни хора. Това е много хубаво, но прекаленият песимистизъм и да кажем черногледство не мисля че ще оздрави болното ни общество.......нека гледаме на живота през очите на някое дете например и с мааааалко повече надежда и самочувствие......иначе след време, няма да се намери никой, който да пусне подобна тема, нито пък някой, който да реагира остро на повода за тази тема...Поздравявам колегата за последният пост, но мисля че малко повече оптимизъм и широк мироглед няма да ни навреди... P.S. Деян /Immortal/ ме е изпреварил, коментирах поста на колегата Ники...
Коментар
-
nikki_sixx написа:Колега Rigel , не е нужно да вадиш едно-две изречения които са ти направили впечатление и да се опитваш да ги наместиш като интрига.Опитай се да разбереш за какво пиша , а ако не можеш - не е срамно да замълчиш.
Коментар
-
Преди ден-два гледах един стар филм, който, признавам си, досега не бях гледал. Става въпрос за "Народът срещу Лари Флинт".Та в този филм има една реплика, която ме накара да се замисля - адвокатът на Лари я каза в съда - "кое е по-неморално - да гледаш по телевизията убийства и войни, или да гледаш любещи се хора? Да гледаш кръв, отрязани глави и крайници, или разголени гърди и задници?" (естествено, преразказвам).В този ред на мисли - постоянно ни заливат с насилие по всички възможни начини - телевизия, кино, вестници дори... (не че и със секс не ни заливат де, ама на него му се радваме )Пък за чалгата - първо самата дума не се използва в истинския си смисъл. "Чалгия" старите български музиканти наричат свободните импровизации, които са свирили оркестрите. Сегашната поп-фолк музика няма нищо общо с "чалгията". Омърсиха само думата Не харесвам поп-фолка не защото не е хубава музиката. Напротив, обичам да слушам подобни песни в оригинал. Не го харесвам, защото няма защо да се пеят на български хубавите гръцки, турски, сръбски или арабски песни. Все едно да слушам Бийтълс или Туистъд Систърс на български... Ние си имаме страхотни БЪЛГАРСКИ песни, които за съжаление много рядко вече се чуват по радиа, телевизии и изобщо. На времето да си музикант и да свириш БЪЛГАРСКА народна музика беше печелившо. А сега музикантите едвам свързват двата края.Прав е Ники, че всъщност поп-фолка не е причина, а следствие... ама кво да се прави - народопсихология. Както в по-горното си мнение писах - 600 години ни залива кючек - сега за 60 няма как да се промени народопсихологията...Бе още може да се разсъждава по въпроса, даже цяла дисертация може да се напише, но не ми е на мен работа
Коментар
-
Каква е тая омраза не мога да разбера. Като не ти харесва чалгата не я слушай. Направо почвам да се притеснявам докато го чета горния пост. Като те кефи рок слушай си рок. Мен като ме кефи чалга да не си я слушам, щото на теб не ти харесва така ли? Относно Азис и мен не ме кефи да го гледам, но пее уникално добре. Рекламата е перфектна. Всички говорят за Азис. Огромен скандал. Чак бате Бойко ще оправя нещата. Резултата е че за Азис говори всеки, а бате Бойко е герой. Нищо чудно ако са се наговорили предварително.Наистина се чудя за какво е тази омраза. Тя вреди на теб колега, а не на тези които мразиш.
Коментар
-
vsd написа:Наистина се чудя за какво е тази омраза. Тя вреди на теб колега, а не на тези които мразиш.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Еиии, много дълъг ми бил носа бе колега . Много добре знам за какво говориш, но едва ли като мразиш чалгата и нещата ще се оправят. И не разбрах защо като си звукорежисьор от 8 години, това ми пречи да се обосновя. Чалгата била елементарна. Ми разбира се, че масовата чалга е елементарна. Нали и народа ни е същия. Да не искаш всички да слушат опера. Много ми е интересно как като не слушаш чалга можеш да напишеш реферат. Като не си чувал песните от къде знаеш какви са. Мога да ти кажа, че има и доста хубави песни, въпреки че те са доста далече от чалга, но се изпълняват от едни и същи хора. Пиша нещо, което го писах 5 пъти, но нещо форума се загуби:Темата против чалгата ли беше или за евтината и ефикасна реклама? И защо може мацки да се натискат а мъже не? Това си е дискриминация. Като искат да си се натискат. Мен какво ме интересува. Нас нали не ни натискат. Ники защо не си насочиш енергията към нещо позитивно, а не към нещо негативно. Ако никой не обръща внимание на подони тъпи реклами, никой няма и да ги слага.
Коментар
-
Трябва да се забранят монтирането на такива развратни гнусни педерастий за да се запази морала на младото поколение и да има културна и цивилизована среда в която да подрастват.Това да сложиш един смърдел циганин педерас на пано в центъра преминава границата на търпение на всеки мислещ и нормален гражданин и подстрекава към изричане на всевъзможни ругатни, което още повече потиска атмосферата по улицата, а всичко можеше да се предотврати със спазването на елементарни правила на цензура над тези низки, долни и противни неща.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
vsd написа:Много добре знам за какво говориш, но едва ли като мразиш чалгата и нещата ще се оправят.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Kimi_Raikonen написа:Трябва да се забранят монтирането на такива развратни гнусни педерастий за да се запази морала на младото поколение и да има културна и цивилизована среда в която да подрастват.Това да сложиш един смърдел циганин педерас на пано в центъра преминава границата на търпение на всеки мислещ и нормален гражданин и подстрекава към изричане на всевъзможни ругатни, което още повече потиска атмосферата по улицата, а всичко можеше да се предотврати със спазването на елементарни правила на цензура над тези низки, долни и противни неща.>>> PUNTO POWER - HGT<<<
Коментар
-
ама колеги, мен к’во ме грее колко разкрепостен иска да се покаже Азис? Защо ми натрапват присъствието му ? Сексуалните му предпочитания ? и защо ми обясняват кое е разкрепостено и кое - назадничаво? Азис иска да е различен - ама нека е различен, за Бога! Ако иска да си направи и бюст като на Доли Партън и като на Памела Андерсън взети заедно! нямам нищо против! да се целува ако иска, не с Китаеца, ами и със сичките китайци на света ! Това си е негова работа! Но защо аз ТРЯБВА да го гледам? Защо ми загрозява града, в коийто и без това много хубави неща няма ? Аз конкретно не ценя снимки на целуващи се мъже. За мен този билборд е насилие - над мен ! ей това най го мразя - насилието! не съм против Азис и личния му живот - само да си остане наистина личен живот. Да си се целува с Китаеца у дома, да не ми се вре с тези целувки. Ами защо с този плакат се натрапва хомосексуалността като нещо, което е не само в реда на нещата, но и "тренди", един вид положително и правилно, хубаво? Пак казвам -сексуалните работи са си лична работа, ами нека си останат такава ! Ай сиктир, само това ни трябваше - реклама на педерастията! Що няма раклама на хетеросексуалната ориентация ? На семейството ?
Коментар
-
В тази тема прочетох страхотни разсъждения на различни колеги,което ме радва.Специално за постовете на nikki_sixx, Яворе,може и да има песимизъм в казаното от Ники,макар че аз не го виждам така,виждам реалността,за съжаление.И това "тишината".....,трябва да ни е срам,че сме потомци на славен народ с дълга история,традиции и култура,а допуснахме в родината ни да има ...тишина...и разни престъпници да си развяват байраците,както си искат,да ни мачкат и те да определят съдбата ни,съдбата на децата ни....,поне на тези които все още сме тук в България....Да можем да си стегнем багажа и да се махнем,но това ли е правилното,така ли трябва да е??!!Нашите предци са се били за тази земя,били са се за да я защитават от нашественици,за да ни има нас,за да ги има българите....а ние сега какво?Мълчим,търпим и накрая си събираме багажа.....До кога?...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар