На какво попаднах в един форум за електроника. Истина ли е това ?Защото знам, че обратното (масло за скорости в двигателя е фатално)"Аз имам хонда акорд - там е същото. 1000% съм сигурен - НЕ е грешка.На хонда (бензинова) до края на 95г. в скоростите се слага 10W30 или 10W40, а от 96г нататък - Honda MTF (Manual Transmition Fluide), специална разработка на хонда, но пак е рядко като 10W30 и струва 18лв. литъра в Бултрако. Просто от 96г. нататък, хонда са си направили масло за скоростите, за да не се слага обикновено моторно такова - не, че има кой-знае каква разлика. Осваен това, бензиновата хонда е по-мощна от дизела и е логично да е с по-гъсто масло на скоростите, но японците си знаят работата. Не съм чул за дефектирала скоростна кутия на хонда, заради маслото (освен ако вътре липсва такова). "п.с. Нарочно не го пускам в "Консултации" но модератора ако прецени, нека я премести.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моторно масло вместо трансмисионно в скоростите ???
Collapse
X
-
Re: Моторно масло вместо трансмисионно в скоростите ???
trace написа:На какво попаднах в един форум за електроника. Истина ли е това ?Защото знам, че обратното (масло за скорости в двигателя е фатално)"Аз имам хонда акорд - там е същото. 1000% съм сигурен - НЕ е грешка.На хонда (бензинова) до края на 95г. в скоростите се слага 10W30 или 10W40, а от 96г нататък - Honda MTF (Manual Transmition Fluide), специална разработка на хонда, но пак е рядко като 10W30 и струва 18лв. литъра в Бултрако. Просто от 96г. нататък, хонда са си направили масло за скоростите, за да не се слага обикновено моторно такова - не, че има кой-знае каква разлика. Осваен това, бензиновата хонда е по-мощна от дизела и е логично да е с по-гъсто масло на скоростите, но японците си знаят работата. Не съм чул за дефектирала скоростна кутия на хонда, заради маслото (освен ако вътре липсва такова). "п.с. Нарочно не го пускам в "Консултации" но модератора ако прецени, нека я премести.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар