Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моторно масло вместо трансмисионно в скоростите ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моторно масло вместо трансмисионно в скоростите ???

На какво попаднах в един форум за електроника. Истина ли е това ?Защото знам, че обратното (масло за скорости в двигателя е фатално)"Аз имам хонда акорд - там е същото. 1000% съм сигурен - НЕ е грешка.На хонда (бензинова) до края на 95г. в скоростите се слага 10W30 или 10W40, а от 96г нататък - Honda MTF (Manual Transmition Fluide), специална разработка на хонда, но пак е рядко като 10W30 и струва 18лв. литъра в Бултрако. Просто от 96г. нататък, хонда са си направили масло за скоростите, за да не се слага обикновено моторно такова - не, че има кой-знае каква разлика. Осваен това, бензиновата хонда е по-мощна от дизела и е логично да е с по-гъсто масло на скоростите, но японците си знаят работата. Не съм чул за дефектирала скоростна кутия на хонда, заради маслото (освен ако вътре липсва такова). "п.с. Нарочно не го пускам в "Консултации" но модератора ако прецени, нека я премести.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Ами истина е.Но какво от това? Така са решили инженерите да направят скоростните кутии, такова масло слагат.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Re: Моторно масло вместо трансмисионно в скоростите ???

trace написа:
      На какво попаднах в един форум за електроника. Истина ли е това ?Защото знам, че обратното (масло за скорости в двигателя е фатално)"Аз имам хонда акорд - там е същото. 1000% съм сигурен - НЕ е грешка.На хонда (бензинова) до края на 95г. в скоростите се слага 10W30 или 10W40, а от 96г нататък - Honda MTF (Manual Transmition Fluide), специална разработка на хонда, но пак е рядко като 10W30 и струва 18лв. литъра в Бултрако. Просто от 96г. нататък, хонда са си направили масло за скоростите, за да не се слага обикновено моторно такова - не, че има кой-знае каква разлика. Осваен това, бензиновата хонда е по-мощна от дизела и е логично да е с по-гъсто масло на скоростите, но японците си знаят работата. Не съм чул за дефектирала скоростна кутия на хонда, заради маслото (освен ако вътре липсва такова). "п.с. Нарочно не го пускам в "Консултации" но модератора ако прецени, нека я премести.
      Нищо чудно няма, има и по-драстични случаи - при старите Мини-та например картера на двигателя и скоростите е общ и съответно се мажат от едно и също (моторно) масло.
      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Към Мини -тата мога да добавя и доста масови автомобили като Пежо 205 и Ситроен ВХ също с общо мазане на двигател и скоростна кутия. Всички скоростни кутии на Опел се мажат с масло подобно на АТФ за серво на волана, което е доста редичко в сравнение с нормално диференциално масло.

Коментар

Мерцедес пък се маже с чисто АТФ - в повечето случаи.Важното е да се спазват спецификациите.Какво седи зад тях е грижа на инженерите.
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

официално така е на лада самара 20 в 50 ,това го пише в сервизно ръководство
            типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
            хюндай акцент 1.5 CNG
            киа каренс +метан

Коментар

Истината е, че все още не е създадено масло, което да покрива изискванията за скоростите на лада самара :D

Коментар

Working...
              X